Distinguished Gentleman’s Ride van start in Brugge

Zondagmiddag verzamelden motards van de Distinguished Gentleman’s op een zonovergoten Markt in Brugge. Een goede tweehonderd strak in het pak gestoken motorrijders zamelden via sponsoring van hun rit al de mooie som van 8000 euro voor de bestrijding van prostaatkanker en mentaal welzijn van mannen.

Voor het achtste jaar op rij is Montanus, de speciaalzaak in motortoebehoren met bijhorend eetcafé in Sint-Kruis bij Brugge, de lokale organisator van de Distinguished Gentleman’s Ride. Voor het eerst is dat met Montanus-oprichter Andy Geeroms (42) aan het roer maar wel met Shauni Debusschere (30) en Mike Puyppe (32), het echtpaar dat de uitbating van Montanus eerder dit jaar van Andy overnam. De Distinguished Gentleman’s Ride is wereldwijd actief motorevenement voor het goede doel dat voor het eerst plaats in de Australische stad Sydney in 2012. Doorheen de jaren heeft het evenement wereldwijd al meer dan 40 miljoen euro opgebracht voor onderzoek naar de gezondheid van mannen, waaronder rond prostaatkanker.

Stereotypes doorbreken

De lokale editie ging zondag omstreeks 11 uur van start bij Hermanus, op de hoek van de Maalse Steenweg en de Vossensteert. Van daaruit ging het naar de Markt in Brugge waar heel wat geïnteresseerden de kans kregen om de motoren te bewonderen. “We willen de stereotypes doorbreken en aantonen dat motards heel deftig kunnen zijn en samen kunnen rijden om een goed doel te steunen”, liet Mike Puyppe verstaan. Vandaar ook dat alle motards zo mooi en stijlvol uitgedost zijn, dat is echt typerend voor dit initiatief.” Van op de Markt ging de rit verder doorheen het Brugse ommeland om dan terug samen te komen aan Montanus.

“Er nemen zo’n tweehonderd motorrijders deel. En we hebben nu al 8000 euro ingezameld via de sponsoring van de ritten”, zegt mede-organisator Shauni Debusschere. “Later deze namiddag organiseren we ook nog een tombola. Ook de opbrengst daarvan gaat naar het goede doel. Dat goede doel is ‘november’, een organisatie die onderzoek naar prostaatkanker en het mentaal welzijn van mannen.

(PDV)

The post Distinguished Gentleman’s Ride van start in Brugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De Bruyne en Lukaku passen voor Nations League-matchen tegen Italië en Frankrijk, maar gaan wél door bij Rode Duivels

Geen Kevin De Bruyne, noch Romelu Lukaku straks tegen Italië en Frankrijk. ‘Big Rom’ blijft andermaal in Napels om aan zijn conditie te werken, terwijl KDB door een sluimerende liesblessure moet passen. Bondscoach Domenico Tedesco sprak onlangs met beide spelers en ontving naar verluidt geen signalen over dat zij twijfelen over hun toekomst bij de nationale ploeg.

Lees meer »

Griepseizoen in aantocht: experts roepen ouderen en andere risicogroepen op om zich te laten vaccineren

Experts roepen risicogroepen op om zich te laten vaccineren tegen het griepvirus. Vorig jaar liet slechts de helft van de 65-plussers een prik zetten. Dat aantal ligt ver onder het doel van 75 procent dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voorop stelt. Een griepvaccinatie is nochtans cruciaal voor ouderen, mensen met onderliggende gezondheidsproblemen en zwangere vrouwen.

Lees meer »

Roderick (21) opent pastabar Macaroni Time in pand waar café ‘t 25ste Uur vroeger huisde: “Een gat in de markt”

Nadat de Izegemse Koekoek het maar drie maanden uitzong, start nu een nieuwe zaak waar ‘t 25ste Uur als café jarenlang een trekpleister was. In de Hallestraat gaat Roderick Xhafer (21) van start met Macaroni Time, een gloednieuw pastarestaurant.
The post Roderick (21) opent pastabar Macaroni Time in pand waar café ‘t 25ste Uur vroeger huisde: “Een gat in

Lees meer »

Onbetaalde garnaalkroketten leveren beruchte Brugse tafelschuimster nog maar eens zware celstraf op: “En er zijn nog dossiers op komst”

De beruchte tafelschuimster Maria L. heeft voor de Brugse rechtbank nog maar eens twee jaar effectieve celstraf gekregen. De 60-jarige Bruggelinge liep in het verleden al talrijke veroordelingen op, maar die haalden niets uit.
The post Onbetaalde garnaalkroketten leveren beruchte Brugse tafelschuimster nog maar eens zware celstraf op: “En er zijn nog dossiers op komst” appeared first on KW.be.

Lees meer »

CEO van Bayern speecht na verlies tegen Villa 5 minuten voor Kompany: “We zijn blij dat je bij ons bent”

Het gebeurt zelden dat een absolute topclub na een pijnlijke nederlaag de trainer zó opvallend in bescherming neemt. Het gebeurde gisteravond niettemin bij het traditionele diner van Bayern München. CEO Jan-Christian Dreesen stond op en gooide bloemetjes naar Vincent Kompany. Wat zeggen we? Een ganse ruiker. Alles samen duurde de toespraak — met veel euh’s en veel herhalingen van hetzelfde

Lees meer »