Israëlische man (64) betrokken bij twee gewelddadige incidenten in Brugs station

“Mijn kaak is gebroken en ik ben een week werkonbekwaam.” Het zijn de woorden van een 64-jarige Israëlische man uit De Haan die maandagavond betrokken raakte bij twee opeenvolgende incidenten in het station van Brugge. Zijn dochter zag alles gebeuren en filmde de tweede confrontatie waarbij rake klappen vielen. Die beelden gingen ondertussen viraal, tot in Israël toe. Bij de politie onderzoeken ze wat er precies gebeurde.

Amnon Ohanah (64) is afkomstig uit Israël, maar woont ondertussen al een 7-tal jaar in ons land. In De Haan om precies te zijn. Begin deze week had hij bezoek van zijn dochter en besloten ze richting Brugge te trekken. Daar liep het maandavond evenwel tot tweemaal toe fout. De zestiger zag op het stationsplein een ‘boycott Israel’-sticker en besloot die te verwijderen. Niet strafbaar, maar daar kwam het tot een eerste aanvaring met het nodige duw- en trekwerk.

“We hebben na een korte verklaring een proces-verbaal opgesteld wegens slagen en verwondingen en onderzoeken de zaak”

Bij de Brugse politie bevestigen ze dat incident. “We kunnen bevestigen dat er maandag even voor 18 uur een melding binnenliep van een schermutseling op het stationsplein. Bij aankomst troffen we alleen de man en zijn dochter aan. De man woont in De Haan en is geboren in Israël. We hebben na een korte verklaring een proces-verbaal opgesteld wegens slagen en verwondingen en onderzoeken de zaak”, zegt woordvoerster Lien Depoorter. De jongeren in kwestie waren al vertrokken toen de politie ter plaatse kwam.

De zestiger en zijn dochter wilden vervolgens de trein huiswaarts nemen, maar in het station zelf kwam het opnieuw tot een schermutseling. Dat was ongeveer een uurtje na de eerste feiten. Op beelden die gemaakt werden door de dochter van de man — die ze naar eigen zeggen maakte als bewijs — is te zien hoe haar vader enkele rake klappen krijgt.

Wat er daarvoor gebeurde is niet te zien. In het station hangen wel bewakingscamera’s dus mogelijk brengen die meer duidelijkheid. De zestiger zou andere andere een gebroken kaak en gekneusde ribben overhouden aan het voorval.

Internationale media

De beelden van de dochter gingen viraal en bereikte zelfs internationale media. ‘The Times of Israel’ heeft het zelfs over een ‘brutale aanval’. Al is dat wel voorbarig om te stellen. Want of bij beide schermutselingen om dezelfde jongeren ging is momenteel helemaal niet zeker.

Net zoals de precieze omstandigheden van de incidenten nog worden onderzocht. Bij de politie onderzoeken ze wat er precies gebeurde. ”Want van de feiten in het station zelf stelde de spoorwegpolitie proces-verbaal op”, laat politiewoordvoerster Lien Depoorter nog weten. (MM)

The post Israëlische man (64) betrokken bij twee gewelddadige incidenten in Brugs station is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Angst in Franse kleedkamer voor Duivels”: recordinternational Lloris duimt voor Les Bleus, maar waarschuwt ze ook

Zowel bij België als bij Frankrijk staat vandaag niet het gezicht van de onderlinge halve finale op het WK 2018 in doel: geen Thibaut Courtois, maar evenmin Hugo Lloris. De Franse recordinternational (145 caps) zwaaide begin vorig jaar af. Vanuit de VS volgt hij nu met spanning het burenduel in de achtste finale van het EK: “België kan elke Europese

Lees meer »

Bedrijvencentrum regio Kortrijk viert met nieuwe naam: Takeoff

Na 40 jaar neemt het Bedrijvencentrum regio Kortrijk een nieuwe vlucht. Het bood in die 40 jaar onderdak aan 475 startende bedrijven, onder meer Lernout & Hauspie en Savaco. Het ondernemerscentrum viert zijn jubileum met een nieuwe naam: ‘Takeoff’.
The post Bedrijvencentrum regio Kortrijk viert met nieuwe naam: Takeoff appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biden blundert opnieuw en beschrijft zichzelf als zwarte vrouw

De Democraten hebben Bidens prestatie tijdens het eerste presidentiële debat naar aanloop van de Amerikaanse verkiezingen nog maar nauwelijks kunnen verteren, of de president blundert opnieuw. Op Independence Day struikelt hij meermaals over zijn woorden, tot het punt dat hij zichzelf een zwarte vrouw noemt.

Lees meer »

De macabere reden dat de nieuwe Britse premier een brief schrijft aan vier duikbootkapiteins als één van zijn eerste taken

In zijn eerste toespraak als premier beloofde Labour-leider Keir Starmer verandering. Hij wil het vertrouwen in de politiek herstellen en zijn land heropbouwen. Na zijn verhuis naar Downing Street 10, wordt net als bij andere nieuwe Britse premiers van hem verwacht om instructies te bezorgen aan de kapiteins van de vier Britse onderzeeërs met kernwapens.

Lees meer »

Vlaanderen Feest in het centrum van Wervik

Sinds dinsdagmorgen wapperen in de centrumstraten kleurrijke nieuwe vlaggen met de slogan ‘Heerlijk zomeren in Wervik’. Zondag 7 juli is het Vlaanderen Feest met een divers programma. Het begint sportief met om 9 uur de start van ondertussen de zesde editie van de Franco-Belge Run. Het is uitkijken of Foeke Vanbecelaere uit Moorsele voor de vierde keer op rij gaat

Lees meer »

The Women Peloton, het bedrijf van de vrouw van Jasper Stuyven, wordt aangeklaagd en krijgt drie maanden om van naam te veranderen

Een bijzondere zaak in de Belgische wielerwereld. The Women Peloton, het bedrijf van Elke Bleyaert waarin ze vrouwen warm maakt voor de wielersport, wordt aangeklaagd door het Amerikaanse fitnessbedrijf Peloton Interactive. Zo wordt de merknaam ‘peloton’ aangevochten. Bleyaert is woedend: “Er bestaan zoveel bedrijven in het wielerlandschap vredig naast elkaar die het woord ‘peloton’ gebruiken. Waarom zou één bedrijf hier

Lees meer »

Vlaamse Roel (40) en zijn gezin zetten zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. Zij barricaderen zich momenteel in hun hotelkamer.

Lees meer »