Sneukeltocht op tweede Sinksendag verdwijnt dan toch niet: “Ons doel? Mensen samenbrengen”

Na het verdwijnen van de Gezinsbond in Oostrozebeke was iedereen de mening toegedaan dat hiermee ook de traditionele Sneukeltocht op tweede Sinksendag ten dode was opgeschreven. Niets is echter minder waar. Een nieuwe organisatie heeft het initiatief overgenomen en wil op maandag 20 mei tonen wat het in zijn mars heeft. Woordvoerder Veerle Halsberghe licht het opzet van de vernieuwde sneukeltocht even toe.

“Onze Fietssneukeltocht op tweede Sinksendag was in het in het verleden een knaller van formaat”, steekt Veerle Halsberghe van wal. “Precies omwille van dit succes was het jammer geweest om dit initiatief van de vroegere Gezinsbond te laten vallen. Enkele mensen van Oostrozebeke. nu staken de koppen bij elkaar en we slaagden erin om deze activiteit nieuw leven in te blazen. Sporten is een belangrijk item, maar vooral mensen samenbrengen is ons doel.”

“De start- en aankomstplek is ongewijzigd”

“Naar de organisatie toe nemen we heel veel elementen uit de vroegere Sneukeltocht van de Gezinsbond over. Zo is de start- en aankomstplaats dezelfde gebleven, namelijk het bekende schuurtje bij André Vanveerdeghem in de Ingelmunstersteenweg. In het schuurtje zijn alle voorzieningen voor handen om ook na de fietstocht gezellig bij elkaar te hokken bij een ijsje, een biertje of frisdrank”, zegt Veerle.

verkeersluwe wegen

“Wat het parcours betreft, hebben we gekozen voor heel landelijke verkeersluwe wegen. Er wordt eerst een stuk van het centrum meegenomen om vervolgens het platteland op te zoeken zoals de Vinkhoek, Pauwhoek, Otteca en de hele Mandelvallei. Vanzelfsprekend worden een drietal stops voorzien waar de deelnemers de innerlijke mens wat kunnen versterken. We verwachten zoals in het verleden een zeer grote opkomst. We voorzien ook in een pechdienst.”

The post Sneukeltocht op tweede Sinksendag verdwijnt dan toch niet: “Ons doel? Mensen samenbrengen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. “Dit is onmenselijk”: youtuber IShowSpeed aangevallen in Noorwegen, fans trekken zijn haar uit en gooien met urine

De 19-jarige youtuber IShowSpeed, wiens echte naam Darren Watkins Jr. is, is woensdag in Oslo aangevallen op straat. Een grote menigte stond hem buiten een souvenirwinkel op te wachten. Toen hij naar de auto probeerde te lopen, werd er plotseling aan zijn haar getrokken en sprong een fan bovenop hem. Daarnaast kreeg hij ook urine over zich heen. Watkins noemt

Lees meer »

Twee jaar cel voor twintiger die moeder foltert met waterboarding na ruzie over avondeten: “Ze kwam in mijn comfortzone”

Na een ruzie over het avondeten sleurde M.S. (26) zijn moeder naar de badkamer, waar hij haar ‘waterboardde’ met een natte badjas. Pas toen hij merkte dat ze moeilijk ademde, hield hij op. Het was lang niet de eerste keer dat de twintiger zijn moeder te lijf ging. De rechter gaf hem twee jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk.

Lees meer »

KIJK. Passagiers getuigen nadat hun vlucht noodlanding moest maken na hevige turbulentie: “Het leek alsof het vliegtuig was neergestort”

Afgelopen maandag moest een Boeing 787-9 Dreamliner van Air Europe een noodlanding maken in het Braziliaanse Natal nadat het toestel werd geteisterd door hevige turbulentie. “Mensen waren aan het schreeuwen en aan het rondlopen. Ik zag iemand vastzitten in het bagagevak!”, getuigt een vrouwelijke passagier. Het toestel was onderweg van Madrid naar Montevideo (Uruguay). “Maar van het ene op het

Lees meer »

Bedrijvencentrum regio Kortrijk viert met nieuwe naam: Takeoff

Na 40 jaar neemt het Bedrijvencentrum regio Kortrijk een nieuwe vlucht. Het bood in die 40 jaar onderdak aan 475 startende bedrijven, onder meer Lernout & Hauspie en Savaco. Het ondernemerscentrum viert zijn jubileum met een nieuwe naam: ‘Takeoff’.
The post Bedrijvencentrum regio Kortrijk viert met nieuwe naam: Takeoff appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik ga geen interviews geven, sorry”: Jasper Philipsen, die zich excuseerde bij Wout van Aert, wil niet meer terugkomen op sprintincident

Jasper Philipsen spreekt ook vandaag niet met de pers na het sprintincident in de Tour met Wout van Aert van gisteren. Wel verontschuldigde onze landgenoot zich vanmorgen op Instagram. “Ik wil elke sprint winnen, maar niet ten koste van de veiligheid van een andere renner.” Gisteren was de woede bij Philipsen nog bijzonder groot. “Excuses aanvaard”, antwoordde Van Aert.

Lees meer »