Chocolatier Pralifino lanceert eigen Italiaans ijs

Sinds kort werken Gaël en vader Igor Byl van chocoladezaak Pralifino uit Beernem aan hun eigen Italiaans ijs. Hoewel ze al langer ijsbuches maakten tijdens de kerstperiode, kan je er vanaf nu het hele jaar door een verfrissend ijsje kopen. “We kiezen bewust voor Italiaanse gelato, dat is lichter en heeft een zijdezachte textuur”, vertelt Gaël Byl.

In hun atelier langs de Sint-Jorisstraat in Beernem werken vader en dochter aan allerlei fijne chocoladeproducten. “Sinds kort maken we onze eigen gelato”, steekt Gaël van wal. “We kiezen bewust voor ijs volgens de Italiaanse bereidingswijze. In tegenstelling tot het traditionele roomijs wordt gelato met minder room en meer melk gemaakt. Daardoor is het zachter en minder zwaar”, vult vader Igor aan. Het ijs is vanaf nu te koop in de winkel, in verschillende formaten. Sowieso kan je het ijs per liter kopen, al zijn er ook kleinere potjes. “Zo kunnen mensen ons ijs eens proeven vooraleer ze het in grotere hoeveelheden kopen. Bovendien plaatsen we weldra een automaat aan onze winkel in Beernem. Dat zal een bijzondere machine zijn zonder raam, waardoor de automaat beter isoleert en het ijs beter bewaard blijft”, vertelt Gaël. “Wie in de buurt woont of passeert, zal dus altijd een ijsje kunnen krijgen”, lacht Igor.

Ook vegan en suikervrij

Om aan de vraag te voldoen, maakt Pralifino ook vegan en suikervrij ijs. “Steeds meer klanten vragen daarnaar. Dat vereist natuurlijk een andere werkwijze, maar voor ons ijs is dat goed gelukt. We maken ijs zonder toevoeging van bewaarmiddelen en smaakstoffen. Dat komt de smaak alleen maar ten goede”, lacht Igor. Met de gelato heeft Pralifino een erg divers aanbod aan producten. “We proberen onder meer te diversifiëren om bepaalde schokken in de chocolademarkt op te vangen. Op die manier kunnen we het hele jaar door aan de vraag van klanten voldoen”, besluit Gaël. (AVH)

The post Chocolatier Pralifino lanceert eigen Italiaans ijs is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

CD&V Torhout zet de jongeren voorop

CD&V Torhout heeft haar definitieve lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Opvallend: direct na lijsttrekker Kristof Audenaert, zelf ook maar 41, staan drie nieuwe, jonge kandidaten: Ellen Degrande, Gianni Verhouwe en Stijn Deboysere. “Een duidelijk signaal dat we de jongeren voorop zetten.”
The post CD&V Torhout zet de jongeren voorop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marbella zal wildplassers in zee dan toch niet beboeten

Hoongelach en verbijstering alom toen Marbella eind mei een aantal maatregelen goedkeurde om de mondaine stranden van de Spaanse badplaats proper te houden. Er werden boetes aangekondigd voor wie zijn of haar behoefte zou doen “in de zee of op het strand”. De gemeenteraad ontkent nu dat het die boetes effectief zal toepassen.

Lees meer »

Orkaan Beryl zet koers naar Jamaica en Kaaimaneilanden: “Levensbedreigende orkaanwind en stormvloeden verwacht”

Orkaan Beryl heeft bij zijn doortocht in het oosten van de Caraïben heel wat schade aangericht. Verschillende kleinere eilanden lijken onbewoonbaar, volgens de plaatselijke overheid, er zijn ook slachtoffers gevallen. Intussen zet Beryl koers naar Jamaica en de Kaaimaneilanden. Jamaica zou recht op het pad van de orkaan liggen, er wordt gewaarschuwd voor levensbedreigende orkaanwinden en stormvloeden.

Lees meer »

Diamant voor Frans en Magda uit Ingelmunster

Op zaterdagavond 29 juni vierde het diamanten echtpaar Frans Vanmarcke en Magda Bruggeman uit de Rozestraat feest in ’t Goed ter Couteren in de Handelsstraat.
The post Diamant voor Frans en Magda uit Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ook Stefaan Vandecasteele blij met vernieuwde Bergstraat: “Mooiste laan van Kortrijk”

Op 3 juli werd de vernieuwde Knokstraat en Bergstraat terug opengesteld voor verkeer en werden de straten feestelijk geopend met de buurt. Buiten enkele handelaars die zich verder niet wilden uitspreken, reageert de buurt positief. “Dit was ook nodig voor de verkeersveiligheid in Aalbeke”, zegt vierde generatie zaakvoerder Stefaan van Vandecasteele Houtimport.
The post Ook Stefaan Vandecasteele blij met

Lees meer »

Blankenbergse oppositie vraagt duidelijkere signalisatie autoluw centrum

De Blankenbergse oppositiepartij CD&V verlangt van de meerderheid dat het autoluw centrum beter aangegeven zou worden. “De communicatie is ondermaats en verwarrend. Het stadsbestuur misbruikt het woord ‘veiligheid’ om de stadskas te vullen”, klinkt het. De partij zette daarom zelf een actie op het getouw.
The post Blankenbergse oppositie vraagt duidelijkere signalisatie autoluw centrum appeared first on KW.be.

Lees meer »