Jonas De Roeck optie als opvolger Mark van Bommel, maar Antwerp schermt met nog kandidaten

In zijn zoektocht naar een nieuwe trainer, bewandelt Antwerp momenteel meerdere pistes. Eentje daarvan leidt naar Jonas De Roeck (44), met wie de club al sprak. De ex-trainer van Westerlo is een van de kandidaten om op de Bosuil de opvolger te worden van Mark van Bommel, rond wie het een publiek geheim is dat hij na dit seizoen vertrekt bij de ‘Great Old’. 

Meer krantenkoppen in België

Mario (49) en gezin moeten woning verlaten nadat auto door gevel rijdt en brand veroorzaakt: “We hopen rond Nieuwjaar te kunnen terugkeren”

De woning van Mario De Brouwer (49) in de Hoging in Oordegem, bij Lede, is tijdelijk onbewoonbaar. Een wagen knalde donderdagavond tegen de gevel en veroorzaakte brand aan het gebouw. “Ik zat rustig tv te kijken toen ik plots een enorme klap hoorde”, vertelt Mario, die met zijn gezin tijdelijk in de woning van vrienden terechtkan.

Lees meer »

Overheid waarschuwt voor uitbraak van marburgvirus in Rwanda

De FOD Volksgezondheid vraagt Belgen in Rwanda om waakzaam te zijn voor een uitbraak van het marburgvirus die in het Afrikaanse land werd geregistreerd. De Risk Assessment Group (RAG) en de Risk Management Group (RMG) in ons land volgen de situatie op, maar voor de algemene bevolking in België wordt het risico op besmetting als “zeer laag” beschouwd.

Lees meer »

Twee Belgen gewond geraakt na Israëlische aanval op hulpverlenerspost in centrum van Beiroet

Israël heeft afgelopen nacht een hulpverlenerspost van de pro-Iraanse militie Hezbollah in het centrum van Beiroet aangevallen. Daarbij zijn zeker zes mensen om het leven gekomen. Elf anderen zijn gewond geraakt, ook twee Belgen. Het gaat om de tweede aanval op Beiroet deze week. Het Israëlische leger heeft intussen ook een nieuw evacuatiebevel uitgevaardigd voor delen van het zuiden van

Lees meer »

Nieuwbouwproject met 59 appartementen in Heulebrug moet eind 2025 klaar zijn: “Blij dat we steentje kunnen bijdragen aan betaalbaar wonen”

In Knokke-Heist vond donderdagochtend de symbolische eerste steenlegging plaats van een nieuwbouwproject in Heulebrug. Dit project vormt de poort naar de tweede fase van de verkaveling.
The post Nieuwbouwproject met 59 appartementen in Heulebrug moet eind 2025 klaar zijn: “Blij dat we steentje kunnen bijdragen aan betaalbaar wonen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zijn er wél getuigen? “Minstens één renster reed bij Muriel Furrer toen ze noodlottige val maakte”

Volgens de Zwitserse krant ‘Blick’, al dagen leidinggevend rond het tragische nieuws, was er wel degelijk minstens één getuige die Muriel Furrer (18) een afwijkend manoeuvre zag maken voor haar noodlottige val in de juniorenkoers op het WK wielrennen. Het nam contact op met de federaties en kreeg bevestigd: de Zwitserse reed niet alleen. Worden de omstandigheden zo ietwat opgehelderd?

Lees meer »

Thuiszorg Familiezorg opent ontmoetingsplek ‘Kopje Troost’ in Wingene: “Mensen samenbrengen in rustige en veilige omgeving”

Thuiszorg Familiezorg opent ‘Kopje Troost’, een warme en laagdrempelige ontmoetingsplek in het regiohuis aan de Oude Bruggestraat 72 in Wingene. Mensen kunnen er terecht voor een moment van rust, een goed gesprek of gewoon wat gezelligheid, met een kop koffie, thee, warme chocolademelk of een vruchtensap.
The post Thuiszorg Familiezorg opent ontmoetingsplek ‘Kopje Troost’ in Wingene: “Mensen samenbrengen in

Lees meer »

Jouw vraag over Brussel: wat is het meest bijzondere studentenhuis van Brussel?

In 1968 braken in heel Europa hevige studentenprotesten uit, ook in België. Studenten kwamen in opstand tegen de autoriteiten en werden zich bewust van hun politieke en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Onder dat gesternte moest de Université Catholique de Louvain (UCL) in Sint-Lambrechts-Woluwe een nieuwe campus voor de Geneeskundefaculteit bouwen. De studenten verwierpen meteen de eerste bouwplannen en eisten een nieuwe architect

Lees meer »