Man riskeert twee jaar cel voor poging verkrachting op muziekfestival in Zeebrugge

Een 48-jarige havenarbeider van Keniaanse oorsprong riskeert in beroep twee jaar cel voor de aanranding van een vrouw op een muziekfestival in Zeebrugge. In eerste aanleg werd hij op grond van twijfel vrijgesproken.

Op 21 augustus 2021 ontmoetten de vrouw en de man elkaar tijdens een muziekfestival in Zeebrugge. Na het festival zou de man rond drie uur ’s nachts de vrouw in zijn tent hebben geduwd, zich bovenop haar hebben gelegd en haar hebben betast. Volgens hem ging het echter met haar toestemming, tot ze plots tot twee maal toe stop riep. Maar de vrouw meent dat hij haar hardhandig probeerde te verkrachten en enkel door bijstand van een voorbijganger is kunnen ontsnappen.

DNA

In haar BH werd DNA van de man gevonden en ook haar, naast verschillende kwetsuren. Het parket is van mening dat er geen sprake is van twijfel en vorderde twee jaar cel. Maar volgens de advocaat van de man moet hij opnieuw worden vrijgesproken. “Even voordien werd er flirterig gedaan en sensueel met elkaar gedanst. Het was dan ook een normale vrijpartij tussen een man en een vrouw. Waarom ze plots stop riep, weten we niet. Maar hij is wel meteen gestopt.

Geen getuigen

Er zijn ook geen getuigen en hij vindt het ook vreemd dat om drie uur ’s nachts haar niemand heeft horen roepen. Dus volgens de advocaat blijft het een woord tegen woord. Daar blijft de man ook bij. “Mijn tent stond gewoon open, iedereen kon ons zien.”

Uitspraak op 28 juni. (OSM)

The post Man riskeert twee jaar cel voor poging verkrachting op muziekfestival in Zeebrugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sterkte aan de nieuwe premier van Nederland

“Dat de Nederlandse oppositie premier Dick Schoof zou proberen pakken op zijn afgemeten ambtelijke stijl en onervarenheid als debater, was te verwachten”, schrijft politiek journalist Astrid Roelandt. “Maar als de meerderheid hem hetzelfde verwijt, dan moet ze toch vooral in eigen boezem kijken. Als je een ‘felle bek’ wil, zet er dan een doorwinterde politicus en geen ambtenaar.”

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

“Saluté!”: Burgemeester drinkt water uit Gardameer na ernstige uitbraak van norovirus

De Italiaanse gemeente Torri del Benaco, aan het Gardameer, werd afgelopen week geteisterd door een opmars van het norovirus. Zeker 1.000 inwoners en bezoekers raakten besmet en meer dan 300 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de Italiaanse autoriteiten is de uitbraak op de populaire vakantiebestemming intussen wel voorbij. Burgemeester Paolo Formaggioni uit het naburige dorp Brenzone besloot dat

Lees meer »

KIJK. “Hij pakte hem bij zijn hoofd en begon te slaan”: Amerikaanse agent valt tiener aan tijdens kinderfeestje

In Galveston, Texas, is een kinderfeestje volledig uit de hand gelopen. Een agent in burger kwam poolshoogte nemen omdat er zoveel mensen bij het zwembad van een appartementencomplex waren, waar het feestje plaatsvond. Vervolgens ontstond er een hevige discussie, waarna de agent een tiener aanviel. Een moeder kon het hele incident filmen. De politie is een onderzoek gestart.

Lees meer »

Primus Top Of Darts brengt zes topdarters samen in een spannend toernooi in Kortrijk Xpo

Op donderdag 7 november verzamelen enkele van de grootste namen uit de dartswereld zich in Hal 5 van Kortrijk Xpo. “We strikten Nathan Aspinall, Jonny Clayton, Joe Cullen, Raymond Van Barneveld, Andy Baetens en Fallon Sherrock. De ticketverkoop is al gestart. Snel zijn is de boodschap, want dit dartsevent is uniek in West-Vlaanderen”, zegt medeorganisator Edouard Deprez (35).
The

Lees meer »

Campus de Reynaert in Tielt zwaait Filip Vandaele uit

Eind juni is uiteraard het moment waarop scholen hun laatstejaarsleerlingen uitzwaaien, maar evenzeer doen ze dat ook geregeld met leerkrachten. Zo zwaait wiskundeleerkracht Filip Vandaele af op Campus de Reynaert in Tielt na 15 jaar trouwe dienst, om te genieten van een welverdiend pensioen.
The post Campus de Reynaert in Tielt zwaait Filip Vandaele uit appeared first on KW.be.

Lees meer »