IN BEELD. De memo duidelijk niet gemist: actrices stralen opvallend in het rood op rode loper in Cannes

In het Zuid-Franse Cannes is de 77ste editie van het filmfestival volop aan de gang. Elke avond paraderen de grootste sterren over de rode loper aan de Croisette. Opvallend veel actrices kiezen voor een rode outfit. 

Meer krantenkoppen in België

Het mannentennis gaat een moeilijke tijd tegemoet

Het Wereldantidopingagentschap (Wada) gaat in beroep tegen de vrijspraak voor Jannik Sinner in een dopingzaak. Dat het nummer 1 van de wereld mogelijk tot twee jaar aan de kant moet, is niet alleen slecht nieuws voor de speler zelf, maar evenzeer voor een sport die weldra zonder zijn grootste sterren verder moet.

Lees meer »

Kaapt Antwerpen Ensorjaar?

Sinds vorig weekend duikt Antwerpen ook Ensors wereld in. De Oostendse meester is er, na driekwart jaar prominente, drukke en feestelijke aanwezigheid in zijn geboortestad, present met vier aan zijn oeuvre gelinkte expo’s.
The post Kaapt Antwerpen Ensorjaar? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Olifanten bundelen de krachten om kalfje van verdrinkingsdood te redden: “Indrukwekkend om te zien hoe snel de kudde reageerde”

De Britse Vanessa Holden was in september getuige van een erg spannende reddingsactie in het Addo Elephant Park in Zuid-Afrika. Een olifantje was in een vijver belandt en stond op het punt te verdrinken. Holden kon filmen hoe de moeder van het kalf haar kudde alarmeerde, omdat ze zelf niet sterk genoeg was om het dier uit de diepe plas

Lees meer »

Glazenwasser Stijn Marchand ondervraagd op eerste procesdag van Vijvermoord: “Ik zou nooit meer iets beginnen met een vrouw die al een man heeft”

“Ik heb Frank nooit gekend, maar ik vond het erg voor hem dat ik een affaire had met zijn vrouw. Ik dacht soms: ge moest eens weten.” Dat verklaarde Stijn Marchand op zijn assisenproces. Daar bleef hij volhouden dat hij de dood van zijn liefdesrivaal niet gewild heeft. Maar de ravage is niet te overzien: “Twee kinderen hebben geen vader

Lees meer »

Erik (69) kaartte meermaals verkeerssituatie aan kruispunt aan, nu loopt hij er zelf zware verwondingen op: “Als ik niet was weggesprongen…”

Hij schreef al vlammende artikels op de lokale website Trudocs over het onveilige kruispunt aan de Naamsevest en deed al mee aan een actie van de Fietsersbond om de verkeerssituatie aan te kaarten. Nu zit Erik Nulens (69) thuis met een gebroken schouder en een nieuwe heup nadat hij op het zebrapad voor een auto opzij moest springen.

Lees meer »

LIVE WK GRAVEL. Interessante kopgroep met Van der Poel en vijf Belgen waaronder Stuyven en Benoot scheurt zich los

Na de zilveren medaille van Lotte Kopecky is het vandaag aan de mannen om jacht te maken op de wereldtitel in het gravel. Met Jasper Stuyven, Tim Merlier en Gianni Vermeersch gingen zonet enkele grote Belgische namen van start. De grootste concurrentie komt ongetwijfeld van Mathieu van der Poel en titelverdediger Matej Mohoric. Wie trekt de regenboogtrui aan in Leuven?

Lees meer »

LIVE RONDE VAN EMILIA. Pogacar en co aangekomen voor nieuwe clash met Evenepoel, wiens gouden fiets al staat te blinken

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Zilveren jubileum voor Poperingse ambassadeur en greeter Jef De Gersem

Poperinge Als rasechte Poperingenaar zet Jef De Gersem ‘De stad van het Goede Leven’ meermaals met stip op de kaart. Zo kunnen toeristen, die bij vakantiewoning ‘Fly In Pops’ overnachten, een gratis stadswandeling bij hem reserveren. Doordrongen van de Poperingse goeste weet hij als vrijwilliger mensen warm te maken voor de Poperingse volksverhalen. Tijdens het
The post Zilveren jubileum

Lees meer »

Filmvertoning Vis! van boot tot bord vrijdag in Scharpoord

Vrijdag 4 oktober vindt in Cultureel Centrum Scharpoord de eerste publieke vertoning plaats van Vis!. Deze documentaire toont de evolutie van de visserij, handel en verwerking tot een moderne sector. De film ontstond naar een idee en in een regio van Maarten du Bois en bevat onder meer beelden van oud-visser Pedro Rappé.
The post Filmvertoning Vis! van boot

Lees meer »

KV Kortrijk stunt en wint tegen leider Genk, dat morst met kansen

Leider Racing Genk heeft zaterdag op de tiende speeldag van de Jupiler Pro League op bezoek bij KV Kortrijk in het Guldensporenstadion voor het eerst in acht wedstrijden opnieuw geproefd van de nederlaag. De Kerels waren verrassend met 2-1 te sterk, en springen met elf punten naar een voorlopige twaalfde plaats, uit de gevarenzone. De Limburgers laten na hun voorsprong

Lees meer »