Opnieuw rijdt bestelwagen zich vast aan spoorwegbrug van ‘t Gaverke in Waregem: “Moeilijk op te lossen probleem”

In de inmiddels toepasselijk genaamde Tjollenstraat in Waregem is voor de zoveelste keer een bestelwagen tegen de brug onder de spoorweg gebotst. Ondanks een grote schildering blijven bestuurders, vooral van gehuurde bestelwagens, de hoogte verkeerd inschatten.

De spoorwegbrug van ’t Gaverke, gelegen tussen de Tjollenstraat en de Hugo Verrieststraat, heeft een hoogte van 2,5 meter. Dat is ook duidelijk zo aangegeven. Toch komen er met de regelmaat van een klok bestuurders vast te zitten onder de brug.

Vraag naar knipperlichten

Rond 12 uur vrijdagmiddag was het opnieuw prijs. De bestuurder van een bestelwagen reed in de Groene Wandeling parallel met de spoorweg. Toen hij rechtsaf de Tjollenstraat wou inslaan, bleef een hoekje van zijn bestelwagen haperen aan de brug. Zijn voertuig kwam vervaarlijk op twee wielen te staan en kon niet meer bewegen. Een takeldienst moest de bestelwagen komen lostrekken.

“Het is hier bijna elke twee weken prijs”, klinkt het bij buurtbewoners. “Nu staat er een grote schildering op de brug, maar dat is duidelijk nog niet genoeg. Ik vraag al jaren om knipperlichten te installeren, zodat bestuurders eens schrikken als ze naderen.”

Geen extra maatregelen

Waregems schepen van Mobiliteit Philip Himpe (CD&V) is op de hoogte van het probleem. “We hebben al verschillende maatregelen besproken, maar het is niet eenvoudig”, zegt schepen Himpe. “De schildering staat er nu ongeveer een jaar. Voordien hing er een spandoek, maar dit werd regelmatig kapotgereden en moest telkens vervangen worden.”

“Het zijn vooral bestuurders van gehuurde camionetten die ertegen rijden. De lokale verhuurbedrijven waarschuwen zelfs voor de brug. Bovendien is brug in de Roger Vansteenbruggestraat iets verderop tijdelijk afgesloten door een wegverzakking. Daardoor is er nu iets meer verkeer dan anders in Tjollenstraat. Het blijft een moeilijk probleem, voorlopig plannen we geen extra maatregelen maar alle suggesties zijn welkom.”

The post Opnieuw rijdt bestelwagen zich vast aan spoorwegbrug van ‘t Gaverke in Waregem: “Moeilijk op te lossen probleem” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zo’n 50 vrijwilligers maken Kuurne opnieuw een stukje mooier tijdens Week van de Duurzame Gemeente

Zaterdagochtend hebben zo’n vijftig enthousiaste vrijwilligers Kuurne weer een stukje mooier gemaakt. Dit vond plaats in het kader van de Week van de Duurzame Gemeente, met ondersteuning van Imog. Het is inmiddels de derde keer dat Kuurne deelneemt aan dit initiatief.
The post Zo’n 50 vrijwilligers maken Kuurne opnieuw een stukje mooier tijdens Week van de Duurzame Gemeente appeared

Lees meer »

Ophef rond nieuwe regels voor toeristen die naar Spanje reizen: “Dit is totaal onrealistisch”

In de reissector is ophef ontstaan over de nieuwe reisbeperkingen die Spanje invoert voor toeristen. Hotels, bungalowparken, campings en autoverhuurders moeten vanaf 1 oktober een ‘enorme waslijst’ aan gegevens van hun klanten doorgeven waaronder bankrekening, telefoonnummer en paspoortdetails. Dat schrijft de Nederlandse krant ‘De Telegraaf’. Er is nog veel onduidelijkheid over hoe dat moet gebeuren.

Lees meer »

Inwoners van wijk Stade ontvangen een tijdelijke extra premie van € 2.000 bij energiebesparende renovaties

Kortrijk lanceert een collectief renovatieproject in de wijk Stade. Van september tot en met december 2025 krijgen de bewoners de kans om gezamenlijk hun woningen te renoveren met gratis advies van renovatiebegeleiders, een tijdelijke extra premie van maximaal 2.000 euro en een gratis EPC-attest. “We moeten tempo bijsteken om de klimaatnormen van 2050 te halen”, zegt Wout Maddens, schepen van

Lees meer »

Oude, verkrotte textielfabriek in Hemiksem moet groengebied worden

Hemiksem wil op de terreinen van een oude, verkrotte textiefabriek een groengebied realiseren. De fabriek, bekend als de ‘Bloemmolens van Hemiksem’ werd in 2010 grotendeels verwoest door een zware brand. Sindsdien staat het gebouw te verkrotten. De gemeente werkt voor het project samen met de Vlaamse Landmaatschappij (VLM), die eigenaar van het groengebied zou worden.

Lees meer »

Jetaime (22) is nieuwe Miss Antwerpen én voltijds mantelzorger: “Mijn zus kan haar droom niet verderzetten, dus moest ik zeker voor die van mij gaan”

Jetaime Vandeuren uit Heist-op-den-Berg mag zich Miss Antwerpen én Miss Talent 2025 noemen. De 22-jarige werd voltijds mantelzorger voor haar zus Gianduja (21), nadat ze betrokken raakte bij een zwaar verkeersongeval. “Omdat zij haar droom als profvoetballer niet kon verderzetten, moedigde ze me aan om zeker voor de mijne te gaan.”

Lees meer »