Vernieuwde Carrefour opent de deuren in Menen: “Het was een strijd tegen de tijd”

In de Ieperstraat in Menen heropende supermarkt Carrefour opnieuw de deuren. De winkel bleef meer dan twee weken gesloten, om het interieur aan een makeover te onderwerpen. “De focus ligt op duurzaam en lokaal!”

De supermarkt is al jaar en dag een dagelijkse stop voor heel wat Menenaars, die er hun boodschappen gaan doen. Ooit gestart als supermarkt De Kroon, wist de winkel de harten van heel wat winkelende grensbewoners te veroveren.

“Maar het was tijd om te renoveren en te moderniseren”, lacht Mario Debeuf (42). De man staat al 5 jaar aan het roer van de supermarkt en begon vorig jaar al met het plannen. “Eerst maakten we werk van ons magazijn, dat compleet werd gemoderniseerd. Op zondag 28 april konden we dan beginnen met de aanpak van de winkelruimte zelf. Niet minder dan 1.490 vierkante meter werd op die manier klaargestoomd voor de toekomst. Op iets meer dan twee weken tijd hebben we het allemaal kunnen realiseren. Het was een ware strijd tegen de tijd.”

Duurzaam

De vernieuwde Carrefour wil vooral de term ‘duurzaam’ een nieuwe dimensie geven. “Natuurlijk blijven we stevig inzetten op verse producten en kruidenierswaren, al trekken we nu ook volop de lokale kaart. Denk maar aan zaken zoals Grootmoeders Koffie, Wevelgemse koeken of frituursnacks van Noyez. Het zijn allemaal kwalitatieve merken die in eigen regio worden gemaakt.”

“We beschikken ook nog steeds over een eigen beenhouwerij en ons brood wordt hier gebakken. Ons gamma aan producten werd meteen ook uitgebreid met bio, vegetarisch en zelfs een assortiment halal. Ook onze ecologische voetafdruk werd naar beneden gehaald. Hiervoor investeerden we in een CO2-koelsysteem en werden er zonnepanelen op het dak geplaatst.”

“Op de parking is deze stap naar de toekomst ook merkbaar. We beschikken over 100 plaatsen, waarvan verschillende zijn uitgerust met laadpalen voor elektrische voertuigen. We kozen bewust voor ruime openingsuren, zodat iedereen hier steeds terecht kan voor boodschappen.”

De Carrefour Supermarkt is 7 dagen op 7 open, en stelt een 20-tal mensen tewerk.

The post Vernieuwde Carrefour opent de deuren in Menen: “Het was een strijd tegen de tijd” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Akkoord over de geluidschermen langs de E40 in Oostkamp

De gemeente Oostkamp heeft een akkoord bereikt met de Vlaamse overheid en het Agentschap Wegen en Verkeer maar ook met de projectontwikkelaars van de toekomstige wijk De Wastine langs de Fabiolalaan om een geluidsscherm in de omgeving van de Fabiolalaan/Molenstraat te plaatsen.
The post Akkoord over de geluidschermen langs de E40 in Oostkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Mijn droom veranderde in een nachtmerrie”: ook tweede gangster riskeert zeven jaar cel voor brutale overval op Knokse juwelier

Een 37-jarige Nederlander ontkent voor de Brugse rechtbank zijn aandeel in de brutale overval op de Knokse juwelierszaak Baunat. Jermaine L. beweert dat hij enkel zijn wagen en gsm uitleende. Het openbaar ministerie eist zeven jaar cel, dezelfde straf als diegene die een mededader in april al kreeg opgelegd. Bij de feiten werd een verkoopster gegijzeld. “Ik dacht dat ik

Lees meer »

Pro Nieuwpoort stelt voor om klimaatbedrijf op te starten op de site van Swartesfabriek

Pro Nieuwpoort, met lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Nicolas Vermote, heeft vandaag samen met Stijn Deschilder een ambitieus voorstel gelanceerd om de stad een belangrijke stap voorwaarts te laten zetten in de strijd tegen de klimaatverandering.
The post Pro Nieuwpoort stelt voor om klimaatbedrijf op te starten op de site van Swartesfabriek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tuinkapelletje van BEN Ardooie ingewijd

Onlangs werd het nieuwe tuinkapelletje van BEN Ardooie in de Kortrijksestraat 56 officieel ingewijd door priester Dave Vannieuwenhuyse van de federatie Sint-Germanus. De bewoners van BEN zijn blij dat ze opnieuw een rustplekje hebben en dat het Mariabeeld een plaats kreeg in de nieuwaangelegde tuin van BEN.
The post Tuinkapelletje van BEN Ardooie ingewijd appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE WERDER BREMEN – BAYERN (za, 15u30). Ook Kompany, die Müller op hilarische wijze ziet vallen, pleit voor bovengrens op aantal matchen

Bayern München gaat op de vierde speeldag van de Bundesliga op bezoek bij Werder Bremen, het nummer acht dat 5 op 9 telt. Kompany en co zijn nog foutloos na drie duels en maakten dinsdag in de Champions League nog brandhout van Dinamo Zagreb: 9-2. Trekt de Duitse recordkampioen die lijn door tijdens de moeilijke verplaatsing aan de Weser?

Lees meer »

Olievlek voor Groenland door schipbreuk klein cruiseschip

Voor de kust van Groenland heeft een vaartuig met tot 20.000 liter diesel aan boord schipbreuk geleden. Dat heeft een zwarte olievlek veroorzaakt. De brandweer probeert die in te dammen in de fjorden in de buurt, zo kondigt de politie van het Deense autonome grondgebied aan.

Lees meer »

“Het hele beveiligingsteam is ontslagen”: koning Charles zet radicale stappen om prins Andrew uit zijn huis te zetten

De spanningen tussen koning Charles (75) en prins Andrew (64) gaan naar een hoogtepunt. Het is geen geheim dat de koning wil dat zijn broer de Royal Lodge verlaat, omdat hij deze veel te extravagant vindt voor Andrew. Die verloor zijn koninklijke taken vanwege zijn banden met seksdelinquent Jeffrey Epstein. Toch weigert de hertog te verhuizen. Koning Charles zet zijn

Lees meer »

Tweedaags event Beach jumping brengt spektakel voor ruiter en publiek: “Springcompetitie op het strand”

Op zaterdag 21 en zondag 22 september wordt Middelkerke het toneel van een spectaculair nieuw evenement: Beach Jumping Middelkerke. Dit gloednieuwe concept, georganiseerd door Anouch Danneels in samenwerking met de gemeente Middelkerke, belooft een unieke ervaring te worden voor zowel ruiters als toeschouwers.
The post Tweedaags event Beach jumping brengt spektakel voor ruiter en publiek: “Springcompetitie op het strand”

Lees meer »

PVDA Kortrijk maakt als laatste partij z’n lijst bekend: “Willen in Kortrijk doorbreken”

In de Guldensporenstad heeft nu elke partij z’n lijst voorgesteld. PVDA Kortrijk komt met een volledige 41-koppige lijst die wordt getrokken door arbeider Patrick Leny (52). Leerkracht Lotte Tienpont (26) en arbeider Mohamed Ouassou (46) vervolledigen de top drie. Lijstduwer is Natalie Eggermont (35).
The post PVDA Kortrijk maakt als laatste partij z’n lijst bekend: “Willen in Kortrijk doorbreken”

Lees meer »

Politie Westkust gestart met fietscontroles: vanaf volgende maand boetes

Net zoals de voorbije jaren is politie Westkust halfweg september gestart met de fietscontroles aan de scholen in Koksijde, Nieuwpoort en De Panne. Er wordt een maan gecontroleerd zonder boetes. Wie niet in orde is kan zich in regel stellen. Vanaf 15 oktober starten de controles met boetes.
The post Politie Westkust gestart met fietscontroles: vanaf volgende maand boetes

Lees meer »