Bemanning Dali zit al zeven weken vast op schip in Baltimore: “Geen geldige visa om schip te verlaten”

21 bemanningsleden die aan het werk waren op de Dali, het containerschip dat eind maart de Francis Scott Key Bridge in Baltimore deed instorten, zitten nog steeds vast op de boot. Ze mogen het schip niet verlaten door visumbeperkingen en “omdat het onderzoek naar het ongeluk nog loopt”. 

Meer krantenkoppen in België

Feestelijke opening van Wijn aan Zee in Nieuwpoort: “Met onze ervaring als sommeliers weten we precies wat de klanten zoeken”

Dit weekend was het feest in Nieuwpoort: de officiële opening van de nieuwe Wijn aan Zee winkel werd gevierd. Na de afbraak van de oude zaak, zijn sommeliers Karim Vliegen (53) en Joke Dierickx (48) verhuisd naar hun nieuwe locatie aan de Albert I laan 49, strategisch gelegen tussen Nieuwpoort-Bad en Nieuwpoort-Stad.
The post Feestelijke opening van Wijn aan

Lees meer »

Nieuw ontmoetingshuis ’t Verzetje in oude bib in Moerbrugge biedt luisterend oor

Het ontmoetingshuis ’t Verzetje heeft onlangs de deuren in de voormalige bibliotheek in de Valentin Hennemanstraat in Moerbrugge geopend. Het is, naast ’t Gezelleke in Oostkamp, Nieuwvliet in Nieuwenhove, Tope in Ruddervoorde, Het Hertenbos in Hertsberge en De Oude Pastorie in Waardamme, het zesde ontmoetingshuis dat in Oostkamp geopend werd. Je kan er elke maandagnamiddag terecht en uitzonderlijk ook nu

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

“Ik weet wat het is om het laatste briefje van 10 euro op tafel te zien liggen”: dit is Jordan Bardella (28), kandidaat-premier in Frankrijk

“Ik doe aan politiek omwille van alles wat ik daar aan den lijve ondervonden heb. Omdat ik niet wil dat heel Frankrijk zo wordt.” Jordan Bardella, de 28-jarige kandidaat-premier van het Rassemblement National, heeft een duidelijke politieke geloofsbelijdenis. Die vindt haar wortels in zijn jonge jaren. Zo zag le gamin het geweld tussen drugsbendes vanuit het raam van de grauwe

Lees meer »

Roeselare is klaar voor Godelievefeesten

Op zondag 7 juli zijn er de jaarlijkse Godelievefeesten. Er staan opnieuw tal van activiteiten met de nodige animatie op het programma. Door de recente werken moest het stratenplan voor de rommelmarkt wat hertekend worden.
The post Roeselare is klaar voor Godelievefeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Acteur Guillaume Devos werd tien jaar lang gestalkt. Voor het eerst praat hij: “Die vrouw heeft tien jaar van mijn leven afgepakt”

“Overal waar ik kwam, keek ik over m’n schouder. Ze stuurde me kleren, schreef me zeven brieven per dag en thuis durfde ik niet eens het licht aansteken want dan wist ze dat ik er was.” Tien jaar lang werd acteur Guillaume Devos (42) gestalkt door een vrouw. Voor het eerst vertelt hij daarover. “Elke seconde was ik bang dat

Lees meer »