ABVV zet druk op Vooruit om niet met N-VA te besturen

De socialistische vakbond ABVV noemt het partijprogramma van N-VA “een aanval op de welvaartsstaat” en “drooglegging van de sociale zekerheid”. Voorzitter Miranda Ulens roept Vooruit op om niet met deze N-VA in een volgende regering te stappen.

 

Meer krantenkoppen in België

In deze school geldt geen totaalverbod op smartphones: “Jongeren moeten leren omgaan met het gebruik ervan”

Terwijl sommige scholen in de regio ervoor kiezen om smartphones volledig te verbieden, volgt het Atheneum Nieuwpoort een meer gebalanceerde benadering. De school heeft ervoor gekozen om de smartphone niet volledig te verbannen uit de schoolomgeving. Dit staat in contrast met het beleid van sommige andere scholen, zoals het Sint-Bernarduscollege, dat schermverslaving en online pesten aanhaalt als redenen voor een

Lees meer »

Onze man geeft ‘Kotmadam Sarafian’ 6 op 10: “Barbara zal toch wat meer uit haar kot moeten komen”

“Ze zal geld nodig hebben zeker?” Er gingen wat wenkbrauwen de lucht in toen ‘Kotmadam Sarafian’ werd aangekondigd, ook bij ondergetekende. Barbara, één van de meest getalenteerde actrices, is niet meteen het type dat je verwacht in een VTM-realityshow. Na het bekijken van de eerste aflevering moesten we onze vooroordelen bijstellen, al vertoonde de start ook enkele mankementen. “Soms ontstond

Lees meer »

Na De Wever zijn pleidooi voor luchtafweer: hoe kwetsbaar is ons land? “We kruipen dan best in een heel diep hol”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »

Parking Zillebekevijver wordt aangepakt

Het stadsbestuur wil bijna 100.000 euro besteden aan het optimaliseren van de parking aan Zillebekevijver, maar CD&V vindt de huidige locatie niet veilig. “Spijtig dat de camperparking uitbesteed werd, want daar had een veilige parkeerzone kunnen komen”, aldus Miet Durnez.
The post Parking Zillebekevijver wordt aangepakt appeared first on KW.be.

Lees meer »

90 seconden na noodoproep is drone al onderweg: “Kostbare tijd winnen bij brand en ongevallen”

Politie- en brandweerdiensten krijgen ogen in de lucht. Daar zorgen binnenkort de 70 droneplatformen van telecombedrijf Citymesh voor. Het plan: binnen de 90 seconden na een noodoproep de drone laten vertrekken en amper een paar minuten later al een gedetailleerd beeld krijgen van de toestand waarvoor ze uitrukken. Dit is hoe het ‘safety drone shield’ zal werken.

Lees meer »

Mooi werk van mannenatelier de ‘Klu(t)ssers’ in Harelbeke: insectenhotels voor wzc De Vlinder

Er werden vier insectenkastjes, ook wel insectenhotels genoemd, onthuld in wzc De Vlinder in Harelbeke. De ontwerpers en makers zijn de mannelijke bewoners zelf. “Het is nu wachten op de insecten die hun weg moeten vinden”, luidt het.
The post Mooi werk van mannenatelier de ‘Klu(t)ssers’ in Harelbeke: insectenhotels voor wzc De Vlinder appeared first on KW.be.

Lees meer »

Thomas Servranckx uit Oostende speelt mee in ‘Lelies’ in Antwerpen: “Ik ben enorm dankbaar om in zo’n momument van een voorstelling te mogen staan”

Tot en met 6 oktober kan je komen kijken naar ‘Lelies’ in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen. Eén van de rollen wordt vertolkt door Thomas Servranckx uit Oostende, die nog altijd in deze badstad woont.
The post Thomas Servranckx uit Oostende speelt mee in ‘Lelies’ in Antwerpen: “Ik ben enorm dankbaar om in zo’n momument van

Lees meer »