Verdachte van de aanslag op Slovaakse premier Fico is 71-jarige schrijver die politieke partij wilde oprichten

Na de moordaanslag op Robert Fico, de premier van Slovakije, hebben agenten een verdachte overmeesterd en geboeid. Dit weten we al over de 71-jarige man.

 

Meer krantenkoppen in België

Warmste augustus ooit en wellicht ook weer warmste jaar ooit

De voorbije maand augustus was wereldwijd gemiddeld de warmste ooit, samen met augustus vorig jaar. De gemiddelde temperatuur was zo al voor de dertiende keer in veertien maanden tijd 1,5 graad warmer dan in pre-industriële tijden. Uit de data van de Europese klimaatdienst Copernicus blijkt vrijdag dat na 2023 ook 2024 zo goed op weg is om het warmste jaar

Lees meer »

Eén foto en ze kunnen je je hele leven herkennen: waarom onderneemt ons land geen stappen tegen Clearview AI?

De Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft Clearview, een Amerikaans bedrijf dat heel erg nauwkeurige gezichtsherkenningssoftware maakt én databases aanlegt met onze foto’s, een boete opgelegd van 30,5 miljoen euro. Verschillende andere EU-landen gingen hen al voor. “Dit zijn flagrante inbreuken op de privacywetgeving”. Toch onderneemt ons land voorlopig geen stappen.

Lees meer »

Grote politieoperatie bij museum over nazisme in München: “Neergeschoten verdachte is overleden”

De hulpdiensten in de Duitse stad München zijn massaal uitgerukt na berichten over een schietpartij. Volgens ‘Süddeutsche Zeitung’ gebeurde dat in het centrum van de stad, bij het NS-Dokuzentrum, een museum over de geschiedenis van München tijdens WOI en WOII. “Er is een verdachte neergeschoten”, meldt de politie. Volg alles op de voet in deze liveblog.

Lees meer »

Vaartstraat krijgt nieuw wegdek

Op maandag 9 september wordt gestart met de heraanleg van het wegdek van de Vaartstraat in Bredene, tussen de Prinses Elisabethlaan en de Henri Zwaenepoelstraat.
The post Vaartstraat krijgt nieuw wegdek appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Op papier is hij blijkbaar sneller dan Doku”: ‘bliksemschicht’ Duranville pakt bij debuut uit met heerlijke dribbel, al baalt Mulder ook

Opvallende invalbeurt van Julien Duranville (18) tegen Israël. De pijlsnelle winger – bijgenaamd ‘L’Eclair’ of ‘de bliksemschicht’ – bracht energie en flair. Vooral één dribbel sprong eruit en het jeugdproduct van Anderlecht kreeg ook lof van onze analisten. “Als hij fit blijft, moet je er niet aan twijfelen: dan zál hij doorbreken.”

Lees meer »

De Barkentijn, de plek die hele generaties de zee liet ontdekken, viert 100ste verjaardag: “Met renovatie en nieuwbouw kan het nog jaren mee”

De Barkentijn viert dit weekend zijn honderdste verjaardag. De villa op de dijk van Nieuwpoort zorgt er al decennia voor dat kinderen, families en gepensioneerden – waarvan velen het financieel lastig hebben – een unieke vakantie beleven. Wij blikken terug én vooruit met de voormalige en de huidige directeur: Jo Rousseau en Nicolas Vermote.
The post De Barkentijn, de

Lees meer »