Meer details bekend over incident in rusthuis waarbij man dementerende bewoonster (96) aanrandde

De man die vorige week in Gent een woonzorgcentrum binnendrong en een dementerende bewoonster aanrandde, blijft een maand langer in de cel. Dat besliste de raadkamer woensdag. De man zou eerder die avond ook in een andere kamer gezien zijn.

 

Meer krantenkoppen in België

Extra job- en taalcoaching tijdens leerwerktraject

Stad Oostende start een nieuw programma dat job- en taalcoaching biedt aan mensen met een leefloon die werken bij stadsdiensten, vzw’s en privébedrijven. Het doel is om hen extra ondersteuning te bieden bij hun leerwerktraject en hen beter voor te bereiden op verdere stappen op de arbeidsmarkt.
The post Extra job- en taalcoaching tijdens leerwerktraject appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE WK RALLY. “Tot nu toe voel ik me goed”: Neuville tankt vertrouwen met winst in shakedown, kroont hij zich als eerste Belg tot wereldkampioen?

Het (eerste) moment van de waarheid voor Thierry Neuville (36). In de Rally van Centraal-Europa – de voorlaatste manche van het seizoen – kan onze landgenoot als eerste Belg ooit wereldkampioen rally worden. Er zijn héél veel scenario’s, maar Neuville ligt in polepositie. “Natuurlijk willen we die titel graag pakken, maar onze eerste focus is om consistent te blijven”, blijft

Lees meer »

Zo kijken de kranten naar de verkiezingen: afschaffing van opkomstplicht onder vuur, omzeild cordon sanitaire, en Arizona versterkt

Het lager dan verwachte opkomstcijfer bij de eerste lokale verkiezingen zonder opkomstplicht, slorpt de aandacht op van de opiniemakers in de Vlaamse kranten, in negatieve zin. Onder de taalgrens klinkt het vooral dat de federale Arizona-coalitie versterkt is. En terwijl de doorbraak van Vlaams Belang als “verontrustend” wordt bestempeld, wijzen commentatoren erop dat geen sprake is van een zwarte tsunami.

Lees meer »

Noord-Korea blaast deel wegen naar Zuid-Korea op

Een deel van de wegen tussen Zuid- en Noord-Korea is opgeblazen door het regime in Pyongyang, zo meldt het Zuid-Koreaanse leger deze ochtend. Vervolgens zijn vanuit het zuiden waarschuwingsschoten afgevuurd, aldus het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap. Seoul zei een dag eerder al rekening te houden met zo’n actie van Noord-Korea en het Zuid-Koreaanse leger liet weten “volledig gereed” te zijn.

Lees meer »

KIJK. Bizarre beelden tonen hoe Trump 40 minuten lang op podium blijft staan terwijl muziek speelt: “Ik hoop dat het goed met hem gaat”

Een verkiezingsrally van Republikeins presidentskandidaat Donald Trump in de strijdstaat Pennsylvania is afgelopen nacht op een vreemde manier geëindigd. In plaats van te vertrekken bleef de oud-president 40 minuten lang op het podium staan terwijl muziek speelde en de zaal langzaam leegliep. Het campagneteam van Kamala Harris was er als de kippen bij om het verhaal te spinnen en zei

Lees meer »

“Straatverlichting weer aan en verkoop van Aveve wordt tegengehouden”: nieuwe burgemeester Lieven Vanbelleghem wil meteen actie

Nadat hij in september 2021 aan de kant werd geschoven door coalitiepartner N-VA keert Lieven Vanbelleghem straks terug als burgemeester van Langemark-Poelkapelle. “We willen vlug enkele van onze programmapunten verwezenlijken”, toont hij zich meteen ambitieus.
The post “Straatverlichting weer aan en verkoop van Aveve wordt tegengehouden”: nieuwe burgemeester Lieven Vanbelleghem wil meteen actie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Coalitie Team Burgemeester/W.I.T. houdt stand in Ichtegem, ‘anciens’ van W.I.T. geven de fakkel door

In Ichtegem zal de coalitie tussen Team Burgemeester en W.I.T. ook de komende 6 jaar worden verder gezet. Lieven Cobbaert, houder van het initiatiefrecht, heeft maandag namens beide partijen een gezamenlijke akte van voordracht van schepenen ingediend.
The post Coalitie Team Burgemeester/W.I.T. houdt stand in Ichtegem, ‘anciens’ van W.I.T. geven de fakkel door appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen voorsprong! Tielemans schiet strafschop naast het doel van Maignan

Na het 2-2-gelijkspel in Italië krijgen de Rode Duivels vanavond Frankrijk over de vloer in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion. Kunnen de troepen van bondscoach Domenico Tedesco voor een (deugddoende) stunt zorgen? Er staat alvast druk op de wedstrijd: niet alleen voor het klassement in de A-groep, ook voor het sentiment rond Domenico Tedesco.

Lees meer »

Zo stemde De Panne: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van De Panne trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in De Panne.
The post Zo stemde De Panne: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeenteraadsvoorzitter Wezembeek-Oppem verliest echtgenote in nacht voor verkiezingen: “Vieren ga ik vandaag niet doen”

De 64-jarige Robert De Lille, huidig voorzitter van de gemeenteraad in Wezembeek-Oppem en kandidaat op de lijst van de nieuwe politieke beweging Horizon, heeft in de nacht van zaterdag op zondag zijn vrouw verloren aan kanker. Ze vocht al een jaar tegen de ziekte, maar overleed enkele uren voor de stembussen open gingen. “Mijn volledige focus gaat nu even naar

Lees meer »