Vrouw (76) speelt geld en juwelen kwijt aan valse bankmedewerker: “Wees steeds waakzaam”

Een 25-jarige man uit Sint-Pieters-Leeuw zit in de cel op verdenking van het oplichten van een 76-jarige vrouw uit Koksijde. De man zou deel uitmaken van een bende die zich uitgeeft als valse bankmedewerkers. Via hacking verloor de vrouw 2.800 euro waarna bij een huisbezoek ook meer dan 10.000 euro aan juwelen werden gestolen.

Het was de 76-jarige vrouw zelf die na de feiten besefte dat ze opgelicht was en de politie verwittigde. Die opende een onderzoek en dat leidde op 13 mei tot een doorbraak. Toen werd een 25-jarige man uit Sint-Pieters-Leeuw gearresteerd.

“De man wordt ervan verdacht mededader te zijn in het kader van oplichting van een 76-jarige dame uit Koksijde”, meldt politiezone Westkust. “De dame kreeg een telefoontje van een persoon die zich uitgaf als een medewerker van haar bank en die haar waarschuwde voor mogelijke oplichting. Na hacking kon 2.800 euro worden overgeschreven van haar rekening. Hij adviseerde haar dat bankmedewerkers best haar juwelen en laptop zouden komen ophalen om oplichters te slim af te zijn. Diezelfde nacht begaven twee valse bankmedewerkers zich naar de woning in Koksijde en namen juwelen mee voor 10.000 euro met de belofte deze veilig onder te brengen in de safe van de bank. Kort daarna besefte de dame dat ze was opgelicht.”

Steeds waakzaam

De 25-jarige man zou de chauffeur geweest zijn van de valse bankmedewerkers en werd na verhoor voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De man werd aangehouden en verschijnt vrijdag voor de raadkamer in Veurne. Intussen zet de politie het onderzoek verder. De politie waarschuwt nogmaals voor de praktijk van valse bankmedewerkers.

“Wees steeds waakzaam voor valse bankmedewerkers”, zegt korpschef Nicholas Paelinck van zone Westkust. “Ga niet op hun vraag in, contacteer je contactpersoon bij jouw bank en controleer zelf of er geen verdachte transacties zijn uitgevoerd. Ben je toch slachtoffer? Doe dan zo snel mogelijk aangifte bij de politie en verwittig Card Stop via 078/170.170.”

Ook burgemeester Marc Vanden Bussche grijpt het voorval aan om inwoners te waarschuwen. “Sensibiliseer familieleden of vrienden die de actualiteit minder volgen hierover en wijs hen op de gevaren van het meedelen van paswoorden en codes.” (JH)

The post Vrouw (76) speelt geld en juwelen kwijt aan valse bankmedewerker: “Wees steeds waakzaam” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Belinda (54) overleeft frontale aanrijding met auto niet na roekeloos manoeuvre van bromfietser: “Ze was een goedlachse, joviale vrouw”

De 54-jarige Belinda De Bruyckere uit Kruibeke werd maandag in Burcht door een auto aangereden toen ze na het werk met haar fiets op weg naar huis was. “De auto week uit voor een roekeloze bromfietser en reed daarbij frontaal op mijn zus in”, vertelt haar broer Danny. Het was een hevige klap en woensdagavond overleed Belinda in het ziekenhuis

Lees meer »

Nieuwe caravan in Zevekootse Driespan

De kinderen in het kleuter- en lager onderwijs vatten het nieuwe schooljaar in de Zevekootse Driespan aan. Dat ging niet onopgemerkt voorbij, dankzij een mooie caravan op de speelplaats van de basisschool. De caravan werd ingehuldigd volgens het motto ‘in mijn caravan, ben ik superman’, jawel, naar een liedje van Will Tura.
The post Nieuwe caravan in Zevekootse Driespan

Lees meer »

Oppositie dringt opnieuw aan op betere signalisatie autoluw centrum: “Kassa rinkelt voort”

Oppositiepartij CD&V roept het Blankenbergse stadsbestuur nogmaals op om de signalisatie voor het autoluw centrum snel duidelijker te maken. “Met als blijvende eis duidelijke en universele roodgroen signalisatie in de vorm van signalisatietotems, zoals die ook in Mechelen en Brugge staan”, onderstreept Marc Vanderbrigghe die ook lid is van de verkeerscommissie.
The post Oppositie dringt opnieuw aan op betere

Lees meer »

“Frituur uitbaten is veel meer dan frieten in het vet gooien”: Jani Kazaltzis en James Cooke ontdekken het normale werkleven

“We zijn al lang heel goede vrienden en samen een tv-programma maken stond al een tijdje op onze bucketlist”, glunderen Play4-gezichten James Cooke (38) en Jani Kazaltzis (44). In hun nieuw programma ‘Jani & James doen-het-zelf’ gaan ze de komende weken ‘normale jobs’ overnemen. Eén keer wordt alles uitgelegd, en dan is het aan hen. “Friturist, campingeigenaar, werken in de

Lees meer »

DISCUSSIE. Moet VRT-CEO Delaplace opstappen?

Frederik Delaplace (54) mocht het woensdag in het Vlaams Parlement komen uitleggen, nadat hij creatief directeur Ricus Jansegers en netmanager Lotte Vermeir bij VRT aan de deur zette. “Ik ben hier niet gekomen om de boel op stelten te zetten en ze na een jaar achter te laten”, zei de CEO van VRT toen hij vier jaar geleden werd aangesteld.

Lees meer »

FSMA legt zware boete op aan Belfius: 1 miljoen euro voor negeren vereiste procedures bij kasbons

De Belgische markttoezichthouder FSMA heeft een minnelijke schikking getroffen met Belfius Bank omdat de bank kasbons verkocht zonder de vereiste prospectus en hun reclame niet vooraf lieten screenen. De schikking bestaat uit een boete van 1 miljoen euro en een verplichting om het juridisch risicobeheer te versterken. Deze boete is de op twee na hoogste die de FSMA ooit heeft

Lees meer »

Grote politieoperatie bij museum over nazisme in München na berichten over schietpartij: “Verdachte neergeschoten”

De hulpdiensten in de Duitse stad Munchen zijn massaal uitgerukt na berichten over een schietpartij. Volgens ‘Süddeutsche Zeitung’ gebeurde dat in het centrum van de stad, bij het NS-Dokuzentrum, een museum over de geschiedenis van München tijdens WOI en WOII. “Er is een verdachte neergeschoten”, meldt de politie. Volg alles op de voet in deze liveblog.

Lees meer »

Ambachtendag De Klondiker overtreft alle verwachtingen

De eerste editie van de Ambachtendag, georganiseerd door huisbrouwerij Klondiker, was meteen een schot in de roos. Een twintigtal ambachtslieden demonstreerden zaterdag 31 augustus de passie voor hun vak. Zo’n 800 bezoekers wandelden geïnteresseerd door de Spoorweglaan. Ze hadden oog voor: de hoedenmaakster, de imker, de pottendraaiers, de smeden, de schaliedekker, de juwelenontwerpers, de kantklossers,
The post Ambachtendag De

Lees meer »