Nederland lijkt op weg naar akkoord over rechtse regering met Geert Wilders: ‘Ik zie het niet meer fout gaan’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Hoe is er gekozen in Limburg: absolute meerderheid in helft van de gemeenten, verlies voor meerderheidspartijen in Sint-Truiden, winst voor CD&V in Genk, kartel N-VA/Open VLD nipt grootste in Hasselt   

Het zou in Genk een spannende strijd worden tussen Wim Dries (CD&V) en Zuhal Demir (N-VA), het werd uiteindelijk een afgetekende winst voor Dries. De strijd in Hasselt zou niet zo spannend worden, maar de sterke prestatie van CD&V doet het kartel N-VA Open VLD wel pijn. Al blijft Steven Vandeput aan zet als grootste. En er zijn nog altijd

Lees meer »

Blinde Maxine (20) gaat door het leven als een prinses: “Dat ik raar aangekeken word, neem ik erbij”

In het fonkelnieuwe Hof der Dingen in het Provinciaal Hof in Brugge kan je sinds kort – onder meer – een prinsessenkroon bewonderen. Die prijkt normaal gezien op het hoofd van Maxine Sabbe, een blinde 20-jarige uit Torhout. “Die kroon staat symbool voor mijn feeërieke, fantasierijke stijl. Liefst van al loop ik rond in mijn baljurk.”
The post Blinde

Lees meer »

Celine en Ward, de bezielers en bewoners van het Sprankelhuis

Het Sprankelhuis vind je in de Grenadiersstraat 5 in Rumbeke. Daar wonen en werken Celine Verhulst en Ward Vandepoele, bezielers van het Sprankelhuis. Naar aanleiding van hun vernieuwend concept hadden we met beide een boeiende babbel.
The post Celine en Ward, de bezielers en bewoners van het Sprankelhuis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bibliotheek zet met succes nieuw werkjaar in

De stedelijke bibliotheek heeft met succes haar nieuwe werkjaar ingezet. Ze deed dat met een verwenvoormiddag en mocht heel wat bezoekers verwelkomen. Iedereen kreeg een drankje aangeboden. Ook werd het startschot gegeven voor De Leesjury, de vroegere Kinder- en Jeugdjury. Meer dan 30 kinderen en jongeren zullen de komende maanden in zeven leeftijdsgroepen boeken lezen
The post Bibliotheek zet

Lees meer »

Tobin Stroo is goud waard voor VV Westkapelle (3B)

Onder leiding van coach Johnny Lebegge en zijn trouwe assistent Ulrik Maertens prijkt de kustformatie op positie zes in derde provinciale. In een duel om duimen en vingers af te likken werd vorig weekend met 3-7 gewonnen in Handzame. Tobin Stroo speelde op zijn normale niveau: meesterlijk dus.
The post Tobin Stroo is goud waard voor VV Westkapelle (3B)

Lees meer »

Tadej Pogacar pareert verdachtmakingen over zijn extreme dominantie: “Je leven riskeren voor tien jaar succes is gewoon dom”

Il Lombardia, edizione 118. Nog één keer ‘Pogi Time’. Dat betekent (nostalgisch) flirten met Italië. Smachten naar vier-op-een-rij. Maar ook: afrekenen met een muf wielerverleden. En de daaruit voortvloeiende argwaan voor alles wat hij anno 2024 realiseert. Tadej Pogacar: “Deze generatie winnaars doet het anders. En verdient die automatische stempel ‘bedriegers’ niet.”

Lees meer »

Noord-Korea blaast wegen naar Zuid-Korea op

Het Noord-Koreaanse regime is gestart met het opblazen van wegen naar Zuid-Korea. Dat zegt Seoel dinsdag. Ten noorden van de demarcatielijn tussen de twee Korea’s zijn delen van twee wegen vernield, bericht het persbureau Yonhap op basis van de Zuid-Koreaanse generale staf.

Lees meer »

Met speciaal vliegtuig bezorgde reuzenpanda’s zijn lichtpuntje in troebele relatie tussen China en Amerika

Op een vliegveld nabij Washington D.C. is dinsdag een bijzonder vliegtuig geland. Aan boord van de tot ‘Panda Express’ omgedoopte kist bevonden zich twee Chinese panda’s, bestemd voor een dierentuin in de Amerikaanse hoofdstad. De overdracht is bedoeld als diplomatiek gebaar van China richting Amerika en moet de relatie tussen beide landen verbeteren.

Lees meer »

Zo is gekozen in Vlaams-Brabant: gevestigde waarde Ridouani haalt monsterscore in Leuven, nieuwkomer Jonathan Holslag wint onverwacht in Tienen

Van een overwinning van Gwendolyn Rutten (Iedereen Aarschot) tot een monsterscore van Mohamed Ridhouani (Vooruit): de Vlaams-Brabantse kiezer lijkt het vertrouwen in enkele vaste waarden te bevestigen. Toch zijn er enkele opvallende verschuivingen in de lokale politiek, met Tienen als grootste verrassing. Daar duwt de nieuwe partij van Jonathan Holslag (Durf) de huidige burgemeester, Katrien Partyka, van haar voetstuk.

Lees meer »

Achiel en Jacqueline zijn een diamanten paar

Op zondag 12 oktober vierde de familie van Achiel Bral (90) en Jacqueline Desmet (85) hun diamanten huwelijk op het gemeentehuis van Ruiselede. Achiel en Jacqueline hebben altijd in Ruiselede gewoond, aan de Aaltervoetweg. Achiel werkte bij Bekaert, terwijl Jacqueline voor het huishouden zorgde. Hun favoriete hobby is al jarenlang petanque, en af en toe
The post Achiel en

Lees meer »

Lage opkomst in Ingelmunster, wel gezellig druk aan verkiezingsbar: “Wie niet komt stemmen, heeft ongelijk”

Slechts 65 van de stemgerechtigde Ingelmunsternaars ging stemmen, maar daar viel weinig van te merken aan de verkiezingsbar bij de gemeentelijke evenementenhal. “Wie niet komt stemmen, moet achteraf ook niet komen klagen.”
The post Lage opkomst in Ingelmunster, wel gezellig druk aan verkiezingsbar: “Wie niet komt stemmen, heeft ongelijk” appeared first on KW.be.

Lees meer »