Veurnse café-uitbaters breiden hun terrassen uit tot EK-dorp: “Alle matchen van de Rode Duivels zullen hier te zien zijn”

Over precies een maand gaat het EK voetbal van start. De uitbaters van de cafés De Kroon, De Botermand en Furna Pub op de Grote Markt van Veurne bundelen hun krachten om de wedstrijden van de Rode Duivels op een groot scherm te vertonen.

“Het ledscherm komt straks op de hoek van de Kamer van Handel en Nijverheid te staan, tegenover onze cafés”, tonen Nick van Crugten (34) en Charlotte Galle (30) van De Botermand. Met de steun van Stad Veurne vatten zij samen met Zlatan Moerman (20) van De Kroon en Thomas Weiss (29) en Chloë Goyvaerts (27) van Furna Pub het plan op om hun terrassen en een stuk parking uit te breiden tot een heus EK-dorp.

Bier, burgers en braadworsten

“De matchen van de Rode Duivels tegen Slovakije, Roemenië en Oekraïne zullen hier alvast te zien zijn. We hopen natuurlijk dat de Belgen die eerste ronde overleven, zodat we daarna nog meer wedstrijden kunnen tonen”, duimen Zlatan en Thomas. “Buiten plaatsen we drankbars en we zullen ook burgers en braadworsten bakken. Na afloop van de wedstrijd houdt een dj de – hopelijk goeie – sfeer erin”, geeft Chloë nog mee.

The post Veurnse café-uitbaters breiden hun terrassen uit tot EK-dorp: “Alle matchen van de Rode Duivels zullen hier te zien zijn” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Iran vuurde 200 raketten af op Israël – Netanyahu zweert wraak: “Iran heeft grote fout begaan”

De zuidelijke buitenwijken van Beiroet zijn in de vroege uren van woensdag minstens vijf keer getroffen door Israëlische aanvallen, nadat Iran gisteravond 200 raketten heeft afgevuurd op Israël. Het is momenteel onduidelijk of er slachtoffers gevallen zijn bij de aanvallen van deze ochtend. Het Israëlische leger is Libanon maandag binnengevallen voor een “beperkte grondoperatie”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog

Lees meer »

Hier en daar maken wolken plaats voor opklaringen, maar ook buien zijn mogelijk

Woensdagochtend zijn er af en toe lage wolken, maar we zullen ook kunnen genieten van mooie opklaringen in sommige regio’s. In de loop van de dag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt en is er nog kans op een bui. Halverwege de namiddag zal een meer gestructureerde buienlijn uiteindelijk het land bereiken vanuit Nederland en de Noordzee. De maxima variëren

Lees meer »

Struikgewas vat vuur in nieuw stadspark in Brugge

Vrijdagnamiddag even over 17 uur merkten passanten rook en vuur op langs het jaagpad in het nieuwe Katelijnepark in Brugge. Het park dat langs het jaagpad aan het kanaal Brugge-Gent loopt, is nog maar recent geopend.
The post Struikgewas vat vuur in nieuw stadspark in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voor het eerst in 15 jaar geen kijkcijferkanon: Tom Waes reageert op kritiek op ‘Kalm Waes’

“Strontvervelend en doodsaai.” Het zijn woorden die je als tv-gezicht niet wil lezen over je programma. Wel overkomt het Tom Waes, wiens programma ‘Kalm Waes’ na drie weken bijna de helft van z’n kijkers verloor. Waes reageert voor het eerst bij HLN op alle kritiek en de teleurstellende kijkcijfers. “Ik zou alles hetzelfde doen, maar ik begrijp dat mensen denken:

Lees meer »

Zwaardere straf voor doodrijder van studente Hannelore (21): “Vier jaar cel voor totaal misprijzen van de verkeerswet”

“We zijn opgelucht. Dat het proces dat een lijdensweg was eindelijk achter de rug is én dat hij zwaarder gestraft werd. Laat dit een signaal zijn voor de maatschappij: zo gedraag je je niet in het verkeer.” De familie van studente Hannelore Reyniers (21) is opgelucht nu doodrijder Wesley D. (43) zwaarder gestraft werd in beroep. Hij kreeg vier jaar

Lees meer »

Veroordeelde drugscrimineel meldt zich bij gevangenis en krijgt opvallende boodschap: “Geen plaats, meneer. Kom later terug”

“Dit is toch niet te begrijpen?,” zegt de Antwerpse advocaat Bram De Man (42), nog steeds vol ongeloof over wat een cliënt overkwam. De man werd begin dit jaar veroordeeld tot een jarenlange celstraf in een drugszaak. Maar toen hij aanklopte bij de gevangenis om zijn straf uit te zitten, kreeg hij een briefje in ruil. De boodschap was duidelijk:

Lees meer »

Portret van seksueel roofdier dat telkens aan de val wist te ontsnappen: de vele controverses rond Sean ‘Diddy’ Combs

‘It’s bad boy for life.’ De tekst van z’n grootste hit klinkt nu bijzonder wrang. Want Sean ‘Diddy’ Combs (54) blijkt niet simpelweg een bad boy, wel een seksueel roofdier van het ergste allooi. De rapper kijkt aan tegen meer dan honderd aanklachten voor seksueel misbruik, waarbij zelfs een kind van amper 9 jaar betrokken zou zijn. En zo is

Lees meer »

Israël zet meer grondtroepen in Libanon in – Deense politie onderzoekt “explosies” bij Israëlische ambassade in Kopenhagen

De zuidelijke buitenwijken van Beiroet zijn in de vroege uren van woensdag minstens vijf keer getroffen door Israëlische aanvallen, nadat Iran gisteravond 200 raketten heeft afgevuurd op Israël. Het is momenteel onduidelijk of er slachtoffers gevallen zijn bij de aanvallen van deze ochtend. Het Israëlische leger is Libanon maandag binnengevallen voor een “beperkte grondoperatie”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog

Lees meer »

Dertig jaar na de officiële opening heeft sportcentrum De Pionier nu ook tien indoor petanquepleinen

Op 30 september 1994 vond de officiële opening van sportcentrum De Pionier in de Gosserieslaan in Wervik plaats. Uitgerekend dertig jaar later werden de nieuwe indoor petanquevelden officieel ingespeeld. “Zoveel jaren later blijft De Pionier, ook dankzij verschillende renovaties en goed onderhoud, nog altijd een prachtige sportaccommodatie”, benadrukt schepen van Sport Geert Bossuyt (Vooruit).
The post Dertig jaar na

Lees meer »