Stad Diksmuide toont ondernemers troeven

Het gemeentebestuur van Diksmuide heeft voor iedereen die met toerisme en economie bezig is een overzicht gepresenteerd van de inspanningen die daarvoor worden gedaan, en de mogelijkheden die daaruit voortvloeien.

Burgemeester Lies Laridon stelde tijdens een uiteenzetting in de vergaderruimte van de oude kerk van Lampernisse de economische mogelijkheden in Diksmuide voor.

“Er is een strategisch commercieel plan afgewerkt waarbij er een aantrekkelijk klimaat voor ondernemen is gerealiseerd. Verschillende locaties voor handel, een actieplan met vijftig acties, in de stationsomgeving wordt de tunnel aangelegd die het centrum en de kleinhandelszone met de NMBS-parking verbindt”, klonk het. “We zorgen voor een duurzame bereikbaarheid van het centrum, er wordt een link gelegd tussen de toeristische attracties en het centrum. Voor de ondergrondse parking Boterhalle is 292.900 euro uitgetrokken.”

“Sinds 2021 zijn er, door de acties DOEN in Diksmuide, in het centrum 25 starters bij gekomen, waarvan 19 met een premie. In 2024 zijn er drie gestart en worden er nog 41 verwacht. Er worden in Diksmuide ook tal van kernversterkende acties georganiseerd; zo is er een subsidie van 2.500 euro voor de straatcomités. Ook voor de korte keten en fairtrade worden verschillende zaken georganiseerd.”

Boter op tafel

Ook rond toerisme gaf de burgemeester enige toelichting.

“Diksmuide kon in 2023 iets meer dan 16.000 overnachtingen noteren. De stad voorziet dit jaar 654.318,28 euro te investeren in toerisme. Het onthaal bij de dienst Toerisme is vernieuwd. Er zijn drie lokale vertellers. En bij Proef Diksmuide promoten we het gebruik van Diksmuidse streekproducten. Diksmuide is een boterstad en daarom willen we de horeca stimuleren om ook echte Diksmuidse boter op tafel te zetten.”

“Er zijn twee nieuwe wandelroutes in de maak; de wegwijzers zullen de afgelegde stappen weergeven. Bij de veerdiensten worden de aanlegsteigers aangepast, zodat fietsen gemakkelijker mee te nemen zijn. Een prachtig uitzicht krijgt men vanuit de uitkijktorens – waarbij een bezoek aan de kerktoren van Lampernisse zeker niet mag ontbreken. Op de Handzamevaart kan men met bootjes varen, onder begeleiding van een gids.”

Tot slot stelde schepen Katleen Winne de komende evenementen voor. “In mei zijn er de Belgian Front Memorial Trail op 18 mei, de Boter- en kaasfeesten op 20 mei, en de Dag van het Park op 26 mei. Het wordt in Diksmuide ook een gezellige zomer, met kioskconcertjes, koerconcerten, Ment TV op 1 juli, en in juli en augustus is er vrijwel iedere dag iets te beleven, waaronder Markt op stelten op 15 augustus. En noteer nu al maar onze Wondernacht op 12 oktober.” (ACK)

The post Stad Diksmuide toont ondernemers troeven is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

Huiveringwekkende beelden tonen hoe haaien bloedende vrouw ‘stalken’ na aanval voor Amerikaanse kust

Tijdens de nationale feestdag in de Verenigde Staten speelde zich donderdag een huiveringwekkende situatie af. Vier strandgangers die voor de kust van South Padre Island in Texas aan het zwemmen waren, werden aangevallen door haaien. Twee van hen raakten zwaargewond en twee anderen konden nog op tijd uit het water springen. Op sociale media gaan beelden rond van de twee

Lees meer »

JV Lo-Reninge mikt komend seizoen op de top drie

Na het behalen van de eindronde afgelopen seizoen wil JV Lo-Reninge dit seizoen nog een tikkeltje beter doen in vierde provinciale A. Het bestuur en de spelers spraken op de ploegvoorstelling hun ambities uit. Maxim Loontjens is een van de nieuwkomers.
The post JV Lo-Reninge mikt komend seizoen op de top drie appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We zijn niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »

Rechter acht de Brugse Vismarkt niet geschikt voor evenementen

De rechtbank van eerste aanleg heeft de klacht van zeven bewoners van de Vismarkt in Brugge afgewezen tegen Brugge Plus en vishandelaar Rik Ameloot. Het vonnis is opmerkelijk: de rechter vindt de Vismarkt als plein niet geschikt voor dergelijke evenementen. Maar hij acht de exploitanten van ‘Zomeren op de Vismarkt’ en het dansen van Brugge Plus niet verantwoordelijk voor het

Lees meer »

Vrouw (65) sterft bij eerste dodelijke duosprong in België: “Zo’n sprong stond al even op haar bucketlist”

Een vrouw van 65 is zondagmiddag gestorven bij een parachutesprong. Door een windstoot klapte de parachute dicht, op zo’n tien meter van de grond. Het slachtoffer overleefde de val niet. Haar familie stond beneden te kijken en zag het allemaal gebeuren. “Zij zijn allemaal in shock.” De instructeur die haar begeleidde – een man van 30 – raakte zwaargewond. Het

Lees meer »

Van debuut waar hij zelf “verbaasd” over was tot die noodlottige owngoal: het parcours van Vertonghen als Rode Duivel in 10 momenten

Na 17 jaar en 157 caps zwaait Jan Vertonghen (37) af als Rode Duivel. Zijn carrière als international begon in juni 2007 met een “verrassende” basisplek tegen Portugal en eindigde met die jammerlijke owngoal tegen de Fransen. In al die jaren daartussen zorgde recordinternational Vertonghen voor nog veel meer onvergetelijke momenten. Ga zitten voor een trip down memory lane. De

Lees meer »