Ex-gitarist Praga Khan veroordeeld tot 4 jaar cel voor verkrachting en onmenselijke behandeling

De ex-gitarist van Praga Khan is door de rechtbank veroordeeld tot 4 jaar cel, waarvan 2 met uitstel. Hij maakte zich schuldig aan verkrachting, onmenselijke behandeling en opzettelijke slagen. 

Meer krantenkoppen in België

VRT-nieuwslezer Stijn Defoirdt (31) speelt Nicole in komische podcast ‘Shht, de gebuurs’: “Alles is pure improvisatie”

Na het succes van de eerste reeks van de improvisatiepodcast Shht, de gebuurs is er een vervolg. De tweede reeks borduurt voort op de conversaties van drie West-Vlaamse boezemvriendinnen die elke woensdagavond samenkomen voor een bubbeltje en een babbeltje. Ze vertellen over hun eigen leven en bespreken de laatste roddels.
The post VRT-nieuwslezer Stijn Defoirdt (31) speelt Nicole in

Lees meer »

Lady Chef of the year Lize Willems (30) runt sinds 1,5 jaar in haar eentje restaurant Ma Marraine: “Vind de hectiek en stress in de keuken wel fijn”

Chaos en stress gisteravond in de keuken van het Concertgebouw Brugge. Kersvers Lady Chef of the year 2024 Lize Willems (30) kookte er voor ‘Culinair België’. Alles samen zijn dat 130 chefs, recensenten en eerdere winnaars. Haar eigen restaurant, Ma Marraine in Tongeren, daarentegen telt slechts… vijf tafels. Alles wat daarop verschijnt, kookt en serveert de mama van een babytweeling

Lees meer »

Christiane en Robert zijn een gouden paar

Ter gelegenheid van hun vijftigste huwelijksverjaardag werden Robert Van Hulle (75) en Christiane T’Kindt (72) door het stadsbestuur in de bloemetjes gezet. Ze trouwden in Kruishoutem op 4 oktober 1974. Robert werd geboren in Olsene op 15 maart 1949. Christiane zag het levenslicht in Oudenaarde op 1 december 1951. Ze hebben drie kinderen: Lieven, Els
The post Christiane en

Lees meer »

Lastercampagne van meer dan 1.000 brieven tegen kandidaten N-VA/PLE in Essen: “Ongelooflijk dat iemand daar zoveel aan uitgeeft”

In Essen onderzoekt de lokale politie een lastercampagne tegen 2 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen. Geert Vandekeybus, de lijsttrekker, en Robin Jacobs van de lijst N-VA/PLE werden eerst geviseerd in posts op Facebook. Intussen zijn er ook meer dan 1.000 brieven naar Essenaars gestuurd. "De politie raadde ons aan een klacht in te dienen."

Lees meer »

Tot 41 miljard dollar aan klimaatfinanciering Wereldbank niet geregistreerd, zegt Oxfam

De Wereldbank heeft door slechte boekhouding tot 41 miljard dollar (37,7 miljard euro) aan klimaatfinanciering niet geregistreerd. Dat is bijna 40 procent van alle klimaatfondsen die de bank de afgelopen zeven jaar heeft uitbetaald. Dat blijkt uit een rapport van Oxfam dat donderdag is gepubliceerd in de aanloop naar de jaarvergaderingen van de Wereldbank en het IMF in Washington D.C.

Lees meer »

Wie was Liam Payne (31)? Hij schitterde in One Direction, maar worstelde met “littekens” en alcoholverslaving

Voormalig One Direction-zanger Liam Payne (31) is dood aangetroffen in zijn hotel in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. De 31-jarige Britse zanger was jarenlang lid van de populaire boyband One Direction, die werd opgericht tijdens talentenjacht X-Factor. Payne zei in latere interview dat hij dankbaar was voor de jaren van succes, maar dat zijn tijd in de boyband “littekens op

Lees meer »

Leidde overschot aan zonne-energie bijna tot black-out op verkiezingsdag in juni?

Op 9 juni, de dag van de Vlaamse en federale verkiezingen, is het stroomnet in ons land bijna twee uur lang uit evenwicht geweest. Dat blijkt uit een nieuw rapport van federaal energieregulator CREG. Het elektriciteitsnet overschreed zelfs enkele seconden een cruciale drempelwaarde. Gebeurt dat te lang, dan dreigt er een black-out. Hoe dicht stond ons land bij zo’n black-out?

Lees meer »