IN BEELD – Ipads geraakten overhit tijdens zwoele, maar wél uiterst geslaagde shownamiddag ‘45/65’ van Jo Vally in Kasteel van Eernegem

Zondag vierde Jo Vally niet enkel moederdag, maar ook zijn cd-/vinylvoorstelling ‘45/65’ bij Arno Depoorter en Yannick Haerins in de orangerie van het Kasteel van Eernegem. Zo’n 150 mensen waren present.

“De keuze is reuze”, hoorden we iemand zeggen aan de buffetten en dat was heel correct. Voor slechts 65 euro konden de ruim 150 aanwezigen niet enkel aanschuiven voor een koud buffet, maar ook voor een warm buffet en gevarieerd dessertbuffet, inclusief dranken tot aan de koffie. “Die prijs, dat valt mee”, zegt de dame naast ons aan tafel. “Het is dan hier ook zo lekker.” Zijn rechterhand Luc Knockaert uit Oudenburg zei toen iedereen aan tafel zat: “Een gelukkige moederdag aan alle mama’s. Merci dat jullie massaal afkwamen, ondanks moederdag. Niet enkel vandaag komen we hier samen om feest te vieren, maar ook op oudejaarsavond én met Valentijn 2025 zal Jo hier optreden. En we hebben nog nieuws, want op 15 december 2024 brengt Jo hier een ‘Candelight kerstconcert’ op dezelfde locatie, inclusief een dinner.” Eerst mocht iedereen aanschuiven en omstreeks 15.30 uur zou Jo beginnen zingen. Nouja, dat werd met meerdere minuten uitgesteld. Door de zwoele temperatuur smolt niet enkel de chocolade, maar blijkbaar geraakten ook de ipads overhit. Dat zei Luc toch door de microfoon tegen het publiek.

De fans waren massaal aanwezig, zelfs op moederdag. © PADI

Zo’n tien minuten later was het dan zover: Jo Vally begon aan zijn optreden. Na ‘Een Wonder Dat Liefde Heet’ zei hij: “We zaten zes maanden in de regen. We zijn het nog niet gewoon om hier zo’n zomerfeest mee te maken”, lacht hij. “Maar wat een unieke dag is dit hier wel. Het is misschien de enige zomerdag die we meemaken.” Daarna zong Jo alle songs van zijn nieuw album ‘45/65’. Hij sloot af met de bekende meezinger ‘Mooi Is Het Leven’. Jo – met kostuum én strik aan – verliet dan het podium om zich op te frissen. Enkele ogenblikken later kwam hij terug in de orangerie om met de fans op de foto te gaan én om natuurlijk ook zijn cd én vinyl te verkopen. Want na één week notering in de Ultratop 100 kwam Jo binnen op plaats vier. Door een sterke verkoop tijdens dit optreden kan hij misschien volgende week nog enkele plaatsen stijgen… (PADI)

Zondag 15 december, kerstconcert in Kasteel van Eernegem. Deuren open om 17 uur. Candelight dinner en concert kost 75 euro. Reservatie: 0477 36 81 55 – [email protected] – Info: www.jo-vally.be

The post IN BEELD – Ipads geraakten overhit tijdens zwoele, maar wél uiterst geslaagde shownamiddag ‘45/65’ van Jo Vally in Kasteel van Eernegem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Actrice Natali Broods: “Slippers aan, tenen in het zand. Alleen dan kan ik ontspannen. De andere dagen van het jaar ben ik in rouw”

“Er zijn in het leven twee soorten mensen. Zij die het perfect alleen kunnen. En zij die altijd hulp nodig zullen hebben. Ik ben de laatste soort.” Natali Broods is een rasactrice en dat komt met een prijs. Alles wat ze voelt, voelt ze maal tien. “Ik pak alles ongefilterd binnen. Het leven op afstand houden: kan ik niet.”

Lees meer »

“Mensen worden afgeslacht en het kan nog erger worden”: Antwerpse cafébaas bibbert op vakantie in Kenia door hevige rellen

In Kenia zijn afgelopen week ernstige onlusten uitgebroken. Antwerpenaar Robert Vinck, cafébaas in Hemiksem, vertrok maandag nietsvermoedend op vakantie naar het Oost-Afrikaanse land. Momenteel zit hij nog altijd ‘gegijzeld’ in zijn hotel in een residentiële wijk van hoofdstad Naïrobi. “Je hoort dat het op elk moment opnieuw kan escaleren en dat het nog erger kan worden.”

Lees meer »

Biden keldert in de peilingen volgens gelekt memo Democraten

Joe Bidens kansen bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november zijn gekelderd, aldus Bloomberg, dat zich baseert op de nieuwssite ‘Puck’. Biden loopt ook voor het eerst achter op vicepresident Kamala Harris. Ook de Democraten Pete Buttigieg, minister van Transport, Gretchen Whitmer, gouverneur van Michigan, en Gavin Newsom, gouverneur van Californië, scoren beter dan Biden.

Lees meer »

Infrastructuurwerken voor uitbreiding bedrijventerrein De Noordvaart van start

Stad Nieuwpoort en WVI slaan de handen in elkaar om het bedrijventerrein De Noordvaart op een kwalitatieve en duurzame manier op te schalen. Het gaat over een uitbreidingszone van 9 hectare die aansluit op het bestaande bedrijventerrein. “De nood aan bijkomende ruimte in de regio is hoog. Met de start van de infrastructuurwerken krijgt de uitbreiding eindelijk vorm.”
The

Lees meer »

Erfgoedvereniging wil geen appartementen naast Thermae Palace: hele zomer actie tegen bouwplannen

Erfgoedvereniging Dement uit Oostende voert de strijd op tegen de bouwplannen op de site van het Thermae Palace, dat dringend aan renovatie toe is. Vooral de private financiering ligt zwaar op de maag. Hun aanvraag om de omgeving te beschermen viel in dovemansoren.
The post Erfgoedvereniging wil geen appartementen naast Thermae Palace: hele zomer actie tegen bouwplannen appeared first

Lees meer »

Bewoner (26) van huis dat getroffen werd door vuurwerkbom blijft in cel: man ontkent betrokkenheid in cocaïnehandel

De 26-jarige bewoner van het huis in Brugge dat eind februari getroffen werd door een explosie, blijft in de cel. De twintiger werd vorige week opgepakt en wordt ervan verdacht al jarenlang cocaïne te verkopen, al is daar volgens de man niets van aan. “Hij blijft ontkennen”, zegt zijn advocaat Ellen Eneman.
The post Bewoner (26) van huis dat

Lees meer »

Man (55) uit Koksijde moet werkstraf vervullen na gevecht in café

Een 55-jarige man uit Koksijde moet een werkstraf van 50 uren uitvoeren nadat hij na een cafébezoek slaags raakte met een andere man. Die deelde hij een reeks vuistslagen uit. “Dat komt omdat hij me beledigd had”, vergoelijkte L.D.
The post Man (55) uit Koksijde moet werkstraf vervullen na gevecht in café appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We brengen zowel traditionele als vernieuwende volksmuziek”: Rik Couchez is algemeen coördinator folkfestival Gooikoorts

Het zijn drukke tijden voor Rik Couchez. De Deerlijkse muziekfanaat in hart en nieren staat in voor de algemene coördinatie en programmatie van het folkfestival Gooikoorts, dat plaatsvindt in het Vlaams-Brabantse Gooik. “Hoogtepunten genoeg. De Ierse groep Ziggy is voor de eerste keer te gast op Belgische bodem”, blikt hij vooruit.
The post “We brengen zowel traditionele als vernieuwende

Lees meer »

Ruth Beeckmans niet akkoord met werkplanning van ‘Sneeuwwitje’-collega Manu Van Acker: “Ik schrijf een briefje dat je niet moet gaan”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »