Spaanse politie vindt vermist Zwitsers meisje (17) terug dat door haar vader in complete afzondering werd opgevoed

In Zuid-Spanje heeft de politie een “extreem kwetsbaar” 17-jarig Zwitsers meisje teruggevonden dat al jarenlang vermist was. De verwilderde tiener was met haar twee zussen opgegroeid in een bos in Zwitserland, omdat haar vader in complete afzondering van de buitenwereld wilde leven.

 

Meer krantenkoppen in België

Een kerststal in het gemeentehuis? Toeristentaks in onze steden? Je burgemeester in het parlement? Onze GemeenteStemtest geeft je alle antwoorden

Straks mogen we ons weer uitspreken over waar het met onze gemeente of stad naartoe moet. Om je op weg te helpen, lanceren we de GemeenteStemtest, waarmee je kan nagaan welke partij het best bij jou past. Daarbij spelen ook de couleur locale en plaatselijke dossiers een grote rol. En dat levert enkele verrassende vaststellingen op, zoals de band tussen

Lees meer »

Rapper Kendrick Lamar zal optreden tijdens Halftime Show van de Super Bowl

De Amerikaanse rapper Kendrick Lamar zal op 9 februari de Halftime Show, het pauzeconcert van de Super Bowl, voor zijn rekening nemen. Dat concert, dat plaatsvindt tijdens de finale van het American Football-seizoen, staat garant voor een muzikaal vuurwerk. In 2022 trad Lamar al eens op tijdens de Super Bowl, als gastartiest tijdens het optreden van rappers Dr. Dre en

Lees meer »

Laura Vandewynckel trok met kunstwerk door geboortedorp

Het Kunstenfestival heeft vorige zondag zijn deuren gesloten voor dit jaar. Op de zolder van de pastorie stond een werk opgesteld van kunstenaar Laura Vandewynckel (38) en haar team. Laura is afkomstig uit Poperinge en genoot van deze thuismatch om in eigen streek werk te kunnen tonen. Met een installatie trok ze in de lente door het dorp en geraakte

Lees meer »

Wingenaar Filip Dhondt wandelt 800 km naar Santiago de Compostela voor kwetsbare gezinnen in Zambia

Wingenaars Filip Dhondt en zijn vrouw Sandra Mulier zetten zich al tien jaar in voor kwetsbare kinderen in Zambia. Dit jaar wandelt Filip vanaf 14 september de 800 km lange ‘Camino’ van Saint-Jean-Pied-de-Port naar Santiago de Compostela. “Ik leg deze tocht af ten voordele van onze Sonskyn-projecten in Zambia”, vertelt Dhondt. “Elke gift is welkom, want Zambia maakt de grootste

Lees meer »

Tv-maakster Lidewij Nuitten schrijft open brief na ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir: “Hoe kan het in godsnaam dat Frederik Delaplace nog op die stoel zit?”

Televisiemaakster Lidewij Nuitten (33), bekend van ‘De maagdenclub’, heeft op haar Facebookpagina een open brief gedeeld. “Moet een documentairemaker die verondersteld wordt kritische reportages te maken, angst hebben om kritisch te zijn voor zijn eigen baas?”, klinkt het onder meer. De reactie van Nuitten komt er na het ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir (39).

Lees meer »

“We blijven doorgaan met hetzelfde enthousiasme”: Kevin en Marinka runnen 25 jaar eet-, bier- en whiskykroeg ‘t Kruiske in Deerlijk

Kevin en Marinka Vermote-Bintein zijn al 25 jaar de sympathieke en gedreven uitbaters van eet-, bier- en whiskykroeg ’t Kruiske, gelegen aan het drukke verkeersknooppunt op de Belgiek. Het juiste adres voor een goed getapte pint, een verfrissende IPA, een lekkere whisky en niet in het minst overheerlijke verse gerechten. Een portret van de drijvende krachten achter ‘t Kruiske.

Lees meer »

Geleide wandelingen in kasteeldomein De Woesten tijdens Open Monumentendag: “Dit kasteel speelde zeer sociale rol in Waardamme”

Ter gelegenheid van Open Monumentendag op zondag 8 september organiseert de Heemkring Oostkamp een aantal geleide wandelingen in het kasteeldomein De Woesten in Waardamme.
The post Geleide wandelingen in kasteeldomein De Woesten tijdens Open Monumentendag: “Dit kasteel speelde zeer sociale rol in Waardamme” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Toby Vandewoude vlak na comeback weer in de lappenmand: “Ik ben mentaal en fysiek sterker”

Eerstejaarsjunior Toby Vandewoude moet afrekenen met een heus pechseizoen. Na een maandenlange revalidatie van een virale infectie liep de 17-jarige Oostduinkerkenaar bij een ongeval op training een hersenschudding op. “Toch hoop ik dit jaar nog een paar resultaten te rijden”, klinkt het strijdvaardig.
The post Toby Vandewoude vlak na comeback weer in de lappenmand: “Ik ben mentaal en fysiek

Lees meer »

Duitslandkenner over triomftocht van AfD: “Zoals het er nu voorstaat, ziet het er niet goed uit”

Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog is een extreemrechtse partij de grootste geworden in een Duitse deelstaat. Alternative für Deutschland (AfD) haalt in Thüringen liefst een derde van de stemmen. Duitsland­expert Geert Van Istendael maakt zich zorgen: “De geschiedenis herhaalt zich nooit, maar er zijn nu wel zorgwekkende parallellen te trekken.”

Lees meer »