DOVO moet twintig niet-ontplofte obussen uit de Brugse Ringvaart ruimen

Op dinsdag 14 mei tussen 9 en 13 uur vindt er een bergingsoperatie van obussen plaats in de Ringvaart ter hoogte van de Kazernevest in Brugge. De operatie wordt uitgevoerd door DOVO in samenwerking met de hulpdiensten. Bij toeval ontdekte de brandweer onlangs obussen uit de twee wereldoorlogen in het water.

“Tijdens de bergingsoperatie geldt er een veiligheids- en werkperimeter van 100 meter. Evacuatie van de omwonenden tijdens deze operatie is niet nodig”, meldt Lien Depoorter, woordvoerder van Politie Brugge. “De buurtbewoners worden wel aangeraden zoveel mogelijk de voorkant (kant Ringvaart) van de woning te mijden en achteraan te verblijven (kant centrum).

Omleiding

Indien mogelijk moeten de omwonenden ook de woning via de achterkant verlaten tijdens de duur van de bergingsoperatie. Ook wandel-, fiets- en autoverkeer wordt er die dag omgeleid. Er geldt dan ook een parkeerverbod in de Kazernevest van huisnummers 26 tot en met 41 en dat van 9 tot 13 uur De betrokken bewoners werden reeds ingelicht via een bewonersbrief.

“De obussen dateren uit de beide wereldoorlogen en werden op 26 april per toeval ontdekt door de brandweer bij een duikoperatie in de Ringvaart”, legt Lien Depoorter uit. “Toen werden er twee obussen opgevist. Wellicht liggen er nog twintig obussen op de bodem. Het gaat om niet-afgevuurde exemplaren wat het risico enigszins beperkt.”

Hele voormiddag

De operatie duurt wellicht de hele voormiddag. Blijkt de operatie toch groter of moeilijker dan ingeschat, dan zal een tweede moment worden ingepland op 16 mei. In dat geval zullen de omwonenden opnieuw ingelicht worden.

Bewoners die nog vragen hebben, kunnen terecht op 050 44 80 83 of via [email protected].

The post DOVO moet twintig niet-ontplofte obussen uit de Brugse Ringvaart ruimen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Waarom de Britten zo boos zijn dat ze morgen voor politieke aardverschuiving zorgen: “Ze trekken hier hun eigen tanden met nijptang omdat er geen geld is”

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de Brexit wordt

Lees meer »

Westerscheldetunnel in Zeeland wordt tolvrij vanaf 1 januari

Wie met zijn auto of motor door de Nederlandse Westerscheldetunnel wil rijden, zal vanaf 1 januari geen tol meer moeten betalen. De Provinciale Staten van de Nederlandse provincie Zeeland hebben namelijk unaniem ingestemd met het tolvrij maken van de tunnel voor automobilisten en motorrijders. Vrachtverkeer zal voorlopig wel nog moeten betalen om de oversteek te maken.

Lees meer »

“Iedereen moet spreken over willen promoveren, niet moeten”: Nieuwbakken Zulte Waregem-coach Sven Vandenbroeck begonnen aan Operatie Promotie

De voorbereiding bij Zulte Waregem is nu ook echt begonnen. De eerste oefenwedstrijd werd gewonnen, de open training voor fans is gegeven. Een gesprek met nieuwbakken T1 Sven Vandenbroeck. “In 1B moet je niet te lang met hetzelfde systeem voetballen.” We kunnen ons dus verwachten aan tactische flexibiliteit.
The post “Iedereen moet spreken over willen promoveren, niet moeten”: Nieuwbakken

Lees meer »

Een drukfout op de affiche, dacht onze man. Måneskin bewees hem ongelijk: “Putain, caramel, jambon: ge hádt ons”

Måneskin als headliner. Een gok volgens sommigen, een zwaktebod volgens anderen. Grijnzende bassiste Victoria had voor de gelegenheid hartjes uit zwarte tape geknipt, maar had na de tepelstickers nog genoeg over om criticasters de mond te snoeren. Werchter hield de adem in. Onze man niet, maar was toch aangenaam verrast. “Damiano bleek de ultieme Italian Stallion. Alsof hij het beruchte

Lees meer »

Nieuwpoort opent zomer met nieuw openlucht cultuurfestival Langs de Promenade

Tijdens het weekend van 5, 6 en 7 juli pakt Nieuwpoort uit met het gloednieuw cultuurfestival Langs de Promenade. De driedaagse seizoensopener staat garant voor een plejade aan acrobatie, dans, straattheater, kinderanimatie, circus en muziek. Het evenement vindt plaats langs de Havengeulpromenade, die in 2024 exact twintig jaar bestaat.
The post Nieuwpoort opent zomer met nieuw openlucht cultuurfestival Langs

Lees meer »