Klimber Obstakel Run in Torhout: 5 km fun met in totaal 40 hindernissen

Op pinkstermaandag 20 mei organiseert OCR Houtland voor het tweede opeenvolgende jaar de Klimber Obstakel Run. De start heeft plaats aan de Bruggestraat 91, niet ver van de rotonde naar de E403-afrit.

De drijvende krachten achter het initiatief zijn Eve Dewaele (42) en Wouter Breemersch (40), het koppel dat nu nog in de Zwevezelestraat woont, maar op termijn naar de bewuste locatie in de Bruggestraat wil verhuizen.

In je eentje of samen

OCR of Obstacle Course Racing is hardlopen op een hindernissenparcours. De deelnemers dienen individueel of in team een avontuurlijk traject af te leggen, waarbij ze heel wat obstakels moeten overwinnen. Lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen zijn van belang.

Aan de Klimber Obstakel Run op pinkstermaandag is geen competitie verbonden. Deelnemen gebeurt voor de fun. “Het is een run van ongeveer 5 km met in totaal 40 hindernissen”, legt Eve uit. “Onderweg kom je muurtjes tegen, net als zogenoemde monkeybars en eenvoudige strobalen om over te klauteren. We voorzien ook meer uitdagende obstakels voor de ervaren en geoefende sporter. Het parcours is geschikt voor zowel kinderen, jongeren als ouderen. De hindernissen kunnen in je eentje of met anderen samen overwonnen worden. Niets moet, veel kan. Je kunt het traject zowel al wandelend of al lopend afleggen. Een deel van het parcours doet het Tordale-domein aan.”

Wave om de 20 minuten

Tussen 10 en 16 uur start er om de 20 minuten een wave met deelnemers. De prijs bedraagt 19 euro voor kinderen tot 12 jaar en 26 euro voor de anderen, een goodiebag inbegrepen. Per deelnemer gaat er een euro van dat bedrag naar Tordale. Vorig jaar namen er 550 mensen aan de run deel, dus kon 550 euro aan Tordale overhandigd worden. In groep deelnemen, levert vanaf 10 personen een gratis drankkaart op. Er wordt aan iedereen ook een medaille uitgereikt. (JS)

www.klimberobstakelrun.be

The post Klimber Obstakel Run in Torhout: 5 km fun met in totaal 40 hindernissen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Opblaasbootje met 350 kilo coke: Nederlander (31) betrapt en probeert zwemmend te vluchten

Een Nederlandse drugscrimineel is maandag gearresteerd in het Britse Suffolk nadat hij werd betrapt op het smokkelen van 350 kilo cocaïne met een opblaasbootje. De drugs hadden een straatwaarde van 37 miljoen pond, omgerekend bijna 44 miljoen euro. De 31-jarige Nederlander probeerde volgens de Britse veiligheidsdienst nog te ontsnappen door naar de kust te zwemmen, maar werd uiteindelijk toch gevat.

Lees meer »

Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Grenswegen gesloten tijdens EK-match Frankrijk-België: “Om risico’s op ordeverstoring en vandalisme zoveel mogelijk te beperken”

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België maandag — in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland — zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

Er komt einde aan 14 jaar conservatief bewind in Groot-Brittannië: “Het VK zal anders voelen, daar ben ik van overtuigd”, reageert expert

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de Brexit wordt

Lees meer »

Radicaal-rechts is zoals verwacht de winnaar van de Franse parlementsverkiezingen

Het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen en Jordan Bardella is met 34 procent de winnaar van de parlementsverkiezingen in Frankrijk. Dat blijkt uit een betrouwbare schatting van France Télévisions, gebaseerd op gedeeltelijke uitslagen. De opkomst lag opvallend hoog: zo’n twee derde van de kiesgerechtigden heeft zijn stem uitgebracht. Of het RN erin slaagt zijn hoge score om

Lees meer »