Dorine gaat met pensioen na 40 jaar bij het poets- en keukenpersoneel van Scholengroep Sint-Rembert: “Collega’s waren mijn familie”

Na ruim 40 jaar is Dorine Eeckhoudt, een van de boegbeelden van het poets- en keukenpersoneel van de plaatselijke Scholengroep Sint-Rembert, met pensioen gegaan. “Het werk op zich zal ik niet missen”, zegt ze. “Maar de collega’s des te meer.”

Dorine (60) woont in haar eentje in de Kasteelstraat. “Na het overlijden van mijn moeder heb ik nog nauwelijks naaste verwanten”, aldus Dorine. “Ik beschouwde het onderhoudspersoneel op school als mijn familie, maar nu moet ik ook daarvan afscheid nemen. Toch heb ik geen schrik voor het zogenoemde zwarte gat. Ik ben ervan overtuigd dat ik mijn dagen goed zal kunnen vullen.”

As voor Aswoensdag

Dorine startte haar loopbaan aan wat toen nog algemeen het Sint-Jozefsinstituut heette op 16 september 1983. “Een vrijdag”, herinnert ze zich als de dag van gisteren. “Ik kreeg van bij de prille start het internaatsgebouw onder mijn hoede en zou er heel mijn carrière blijven poetsen. Voorts werd ik na een paar weken keukenhulp. Dat laatste ben ik gebleven tot vijf jaar geleden, toen het nieuwe schoolrestaurant De Brug geopend werd. Nu maakte ik, naast het internaat, ook de kapel en de feestzaal schoon. Tijdens het poetsen in de kapel heb ik dikwijls luidop gezongen. Ik schrijf weleens Engelstalige liedjes en de heiligenbeelden in de kapel waren mijn gewillige toehoorders (lacht). Ooit heb ik in de kapel eens té ijverig gepoetst en de as voor Aswoensdag in de vuilbak gekiept. Gelukkig heb ik, toen ik van de inwonende priesters hoorde dat ze die as niet vonden, ze tijdig kunnen recupereren.”

Van Dorine weet je perfect wat je aan haar hebt. Als er iets op haar lever ligt, flapt ze het eruit. “Maar als ik me ergens boos over heb gemaakt, ben ik het snel weer vergeten”, glimlacht ze. “Ik kan er een streep onder trekken.”

Sociaal contact

Ruim 40 jaar in dezelfde school poetsen: het is geen klein bier. “Ik heb zelden of nooit tegen mijn zin mijn job gedaan. Ik heb er veel vriendschap ervaren. Ook vanwege de directie en leerkrachten, waarvan ik sommigen al zowat hun hele loopbaan ken. Ik besef dat ik het sociaal contact zal missen, maar straks doe ik allicht vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld in de zorgsector. En voor een babbeltje met kennissen en vrienden ben ik altijd te vinden (lacht). Ik zal me niet vervelen. Ik heb nu ook de tijd om creatief bezig te zijn.” (JS)

The post Dorine gaat met pensioen na 40 jaar bij het poets- en keukenpersoneel van Scholengroep Sint-Rembert: “Collega’s waren mijn familie” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bouchez: “Volledig legitiem dat De Wever premier zou worden”

Het zou “volledig legitiem” zijn moest N-VA-voorzitter Bart De Wever premier worden. Dat zei MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez voor het gesprek met de vijf partijen bij de Nationale Bank. “Wij hebben geen veto’s tegen bepaalde personen, zeker niet tegen personen van een democratische partij”, zei Bouchez.

Lees meer »

Le Pen beschuldigt Macron van “administratieve staatsgreep”: “Hij wil de stem van de kiezers tegenwerken”

De rivaliteit tussen Marine Le Pen (55) van de extreemrechtse partij Rassemblement National (RN) en de Franse president Emmanuel Macron (46) blijft toenemen. In een interview beschuldigde Le Pen de president er eerder vandaag van “een administratieve staatsgreep” voor te bereiden. Volgens de politica wil Macron zo het extreemrechtse beleid verhinderen.

Lees meer »

Johan Boskamp over Oranje, Tedesco en zijn pensioen als analist: “Nederland heeft geen enkele speler van wereldklasse”

“Ik heb alleen nog maar op dat bankje gelegen en zitten zappen. Werelds!” Tot u spreekt Johan Boskamp (75), sinds vorige maand voetbalanalist op rust. Er ligt een nieuwe biografie van hem in de winkel. “Alle leugens en de rest staat erin”, zegt hij. Het liefst ouwehoert hij over voetbal. Over het EK, Oranje, de Duivels, Tedesco… en Mark Cavendish.

Lees meer »

Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs

De Belgische turnbond (KBT) heeft Glen Cuyle voorgedragen bij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) voor het behaalde niet-nominatieve ticket voor de Olympische Spelen in Parijs. De 21-jarige Cuyle haalde tijdens de interne selectietesten (op 22 en 29 juni) de hoogste score aan de ringen.
The post Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs appeared

Lees meer »

“Mensen worden afgeslacht en het kan nog erger worden”: Vlaamse cafébaas bibbert op vakantie in Kenia door hevige rellen

In Kenia zijn afgelopen week ernstige onlusten uitgebroken. Antwerpenaar Robert Vinck, cafébaas in Hemiksem, vertrok maandag nietsvermoedend op vakantie naar het Oost-Afrikaanse land. Momenteel zit hij nog altijd ‘gegijzeld’ in zijn hotel in een residentiële wijk van hoofdstad Naïrobi. “Je hoort dat het op elk moment opnieuw kan escaleren en dat het nog erger kan worden.”

Lees meer »

Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt personen met dementie en hun mantelzorgers

Dinsdag 2 juli werd in Kortrijk het ‘Welzijns- en Zorgpad Dementie: Samen op Weg’ gelanceerd, bedoeld om personen met dementie te ondersteunen bij het navigeren door het complexe zorg- en welzijnslandschap. Niet alleen personen met dementie, maar ook hun mantelzorgers kunnen gebruik maken van het nieuwe welzijns- en zorgpad.
The post Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt

Lees meer »

Negen doden door auto die in mensenmassa rijdt in Seoel

In de Zuid-Koreaanse miljoenenstad Seoel zijn negen mensen overleden nadat een auto in een mensenmassa reed. Dat meldt de politie. Zes personen overleden ter plaatse, drie anderen werden dood verklaard bij hun aankomst in het ziekenhuis. Nog eens vier mensen raakten gewond.

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Meerkamper Simon Versavel (Flac Ieper) hoopt op titel in eigen club

Komend weekend kan je in Ieper terecht voor het PK meerkamp. Bij de atleten van Flac Ieper is het onder meer uitkijken naar Simon Versavel (22). Voor Simon is het komend weekend een van de hoogtepunten van het seizoen. “Ik heb er echt naar uitgekeken”, zegt de Zonnebekenaar. “Op het Vlaams kampioenschap begin mei werd ik tweede op de tienkamp

Lees meer »