JCI Menen-Wevelgem verkoopt ontbijtpakketten voor Vaderdag en steun daarmee goed doel

De jonge ondernemers van JCI Menen-Wevelgem verkopen kant-en-klare ontbijtpakketten als geschenk voor Vaderdag. De opbrengst gaat naar het goede doel.

“JCI Menen-Wevelgem maakt deel uit van een internationale organisatie van jonge leiders en ondernemende mensen tussen de 18 en 40 jaar. We zijn altijd op zoek naar ludieke businessprojecten, vormingen, gemeenschapsprojecten om onze grenzen te verleggen. Ne keer zot doen en daarmee vriendschapsbanden smeden, daar gaan we voor”, zegt Lieselot Verduyn.

Ontbijtpakketten

JCI Menen-Wevelgem telt een 35-tal leden. “Met zes leden gaan we de regio Menen-Wevelgem en deelgemeenten ‘bevoorraden’ met lekkere, goedgevulde ontbijtpakketten. We leveren ze gratis aan huis op Vaderdag, 9 juni. De einddatum om te bestellen is 28 mei. Snel beslissen is dus de boodschap”, lacht Tamara Polet. “We hopen uiteraard op een groot aantal pakketten, maar er zal ook een limiet zijn qua aantal, zodat we ze allemaal op tijd kunnen samenstellen”, zegt Emilie Dujardin.

Teledienst Menen

De opbrengst gaat naar het goede doel. “We hebben gekozen voor Teledienst Menen, een autonome vrijwilligersorganisatie die aanvullende en ondersteunende hulp aanbiedt voor zieken, bejaarden en kansarmen in Menen en de regio.

Haar hulpaanbod bestaat uit vervoer, gezelschap, een alarmapparaat, tweedehandse kledij, en nog veel meer”, aldus Lieselot.

Kerstsingle

“We willen een deel van de opbrengst gebruiken voor de opname van een kerstsingle”, zegt Emilie. “En de verkoop daarvan gaat ook naar Teledienst Menen”, vult Tamara aan. “We dromen ervan om de single te laten draaien tijdens De Warmste Week”, besluit Lieselot.

Een aan huis geleverd ontbijtpakket, in de regio Menen-Wevelgem en deelgemeenten, kost 39 euro voor twee personen. Voor kinderen jonger dan twaalf jaar is dat 12 euro.

Meer info via 0473 79 37 54 en [email protected]

The post JCI Menen-Wevelgem verkoopt ontbijtpakketten voor Vaderdag en steun daarmee goed doel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer en beter!’

Middenin een decor van boterbloemen stelde NVAPlus Moorslede zondagnamiddag de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Dertien kandidaten wonen in Moorslede, zes in Dadizele en twee in Slypskapelle. Eerder werd al bekendgemaakt dat Gert-Jan Hovaere lijsttrekker wordt en Margaux Vandekerckhove de tweede plaats krijgt.
The post NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer

Lees meer »

Brigitte (54) en zoon Alex (22) openen nieuwe bakkerij op de Hille in Wingene: “Dit is altijd onze droom geweest”

Terwijl overal in Vlaanderen de bakkers verdwijnen, komt er op de Hille in Zwevezele (Wingene) net een nieuwe bakker bij. Brigitte Croenen (54) en haar zoon Alex Dewilde (22) openen in oktober de deuren van hun nieuwe winkel B&A Desserts, nadat ze eerder al een atelier openden in Beernem. Vanaf vrijdag 5 juli kan je er terecht voor ambachtelijk ijs

Lees meer »

De Panne zet samen met enkele partners de schouder onder nieuw project ‘Dementievriendelijk De Panne’

Het lokaal bestuur De Panne gaat samen met het woonzorgcentrum Sint-Bernardus, het Expertisecentrum Dementie en de Alzheimer Liga in zee om met het nieuwe project ‘Dementievriendelijk De Panne’ inwoners met dementie te ondersteunen.
The post De Panne zet samen met enkele partners de schouder onder nieuw project ‘Dementievriendelijk De Panne’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bijna helft winkeliers wil solden verplaatsen naar augustus: “Zeker met zo’n nat voorjaar komen kortingen in juli gewoon te vroeg”

Uit een bevraging van 463 handelaren door het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) blijkt dat 42 procent van hen de start van de solden wil verplaatsen naar 1 augustus. “Zeker met zo’n nat voorjaar komen kortingen in juli gewoon te vroeg”, klinkt het. Het NSZ wil de timing van de koopjesperiode binnenkort bespreken met de bevoegde minister.

Lees meer »

LIVE. Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

Drie jaar na moord zonder motief in Tielt is onderzoek afgerond

De 22-jarige Jarod D. blijft twee maanden langer in de gevangenis op verdenking van moord. Leander Quintijn wandelde op straat toen hij plots met meerdere messteken aangevallen werd. De jongeman werd niet meteen opgepakt, maar praatte uiteindelijk zijn mond voorbij aan een kennis. Die laatste besloot alarm te slaan. Het onderzoek is inmiddels volledig afgerond.
The post Drie jaar

Lees meer »

“Probeer eerlijke sprinter te zijn”: Philipsen reageert voor het eerst op “onverwachte” declassering waarvoor z’n vriendin hem moest kalmeren

Jasper Philipsen liet dan toch nog van zich horen na zijn tweede plek en latere declassering in de zesde Touretappe. “Ik ben ontgoocheld door de onverwachte declassering”, zegt hij in een statement. De sprinter van Alpecin-Deceuninck was na afloop bijzonder kwaad. Philipsen vloekte er op de ploegbus op los, zijn vriendin Melanie moest hem daar zelfs gaan kalmeren.

Lees meer »

“Paramount en Skydance sluiten fusiedeal”

Mediabedrijf Paramount Global en productiehuis Skydance, dat samen de blockbuster ‘Top Gun: Maverick’ met Tom Cruise maakte, hebben dan toch een akkoord bereikt over een fusie, enkele weken nadat ze hadden aangekondigd dat gesprekken waren afgebroken. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Lees meer »

Tennisser Zizou Bergs geplaatst voor Olympische Spelen: “Zullen met plezier afreizen naar Parijs”

Opluchting in het Belgische tenniskamp: met Zizou Bergs neemt deze zomer toch een landgenoot deel aan het olympische enkelspel. Dankzij een aantal afzeggingen haalde hij nipt de hoofdtabel. In het dubbelspel zijn het duo Sander Gillé en Joran Vliegen geselecteerd door de Internationale Tennisfederatie. Zij zien Parijs 2024 als een hoog doel, in tegenstelling tot Elise Mertens die zelf verzaakte

Lees meer »

Na 4 jaar is zwemwedstrijd Damme-Brugge terug: “Het was best lastig”

Corona, eendenkroos en blauwalg zorgden er de voorbije vier jaar voor dat de 98ste editie Damme-Brugge niet kon plaatsvinden. De Koninklijke Brugse Zwemkring (BZK) koos voor een nieuwe datum eerder op het seizoen met als nieuwigheid een zwemjogging over een afstand van één kilometer. De waterwaarden waren zondag goed en het bleef droog. Op die manier konden 250 zwemmers hun

Lees meer »