Pakkend afscheid van Dorine Geersens na ongelijke strijd tegen kanker

De Sint-Niklaaskerk in Oostduinkerke zat vrijdagmiddag 10 mei afgeladen vol voor de begrafenisplechtigheid van Dorine Geersens. Ze overleed in de ochtend van vrijdag 3 mei 2024 aan de gevolgen van kanker. Ze werd 62 jaar.

E.H. Peter Verbeke prees Dorine voor haar inzet naar de medemens toe. Tijdens de eredienst brachten familieleden en trouwe vrienden een emotioneel eerbetoon met een pakkend afscheidswoord.

Burgemeester Marc Vanden Bussche noemde haar een vriendin met het hart op de juiste plaats. “Dorine je was een echte Oostduinkerkse volksvrouw. Vol humor, altijd goed geluimd, altijd klaar voor een vrolijke noot. In je zaak de Amadeus heb je vele mensen opgevangen en geholpen. Iedereen was welkom. Je had een luisterend oor voor iedereen. Ook in het schepencollege was je enthousiast en gedreven. Je hield ons wakker, in je gekende stijl en met veel goeie ideeën. Je richtte de vrouwelijke garnaalvissers, de Stienestekers op. Zij verliezen nu hun geestelijke moeder. Je vocht tegen je ziekte zonder het te tonen. Je klaagde nooit. We verliezen een krachtige vrouw, een optimistische sterke moeder.”

© PG

Ilse Chamon, sprak er in naam van Dorines kinderen. “Mama, we hebben alles aan jou te danken. Jij was ons kompas. Je gaf ons de juiste richting aan zonder voor te kauwen. Je was onze grootste supporter, de leider én de lijm van de familie. Jij had de gave om echt gelukkig te zijn. Elke dag opnieuw. Net omdat er zoveel liefde was, is het gemis zo groot. Dankjewel mama, dat jij jij was. Dankjewel mama, dat jij jij bent. We gaan je zo hard missen in ons leven. Maar echt weg ben je nooit.”

Stienestekers

Het was de vader van Dorine die ooit zijn beklag deed (als toenmalige ondervoorzitter van de Orde van de Paardevisser) dat zijn dochters nooit garnaalvissers zouden worden. Dus bedacht Dorine in 2009 de Stienestekers naar de traditie van Stiene en andere vissersvrouwen: zij gingen vroeger met een steeknet garnalen kruien.

© PG

Marc Sirjacobs, voorzitter van de Koninklijke Orde van de Paardevisser. “We waren net zoals iedereen geschrokken toen wij het bericht vernamen dat Dorine was overleden. Dorine was een leuke, optimistische en sterke vrouw. Wij met onze Orde mochten haar alles vragen, ze deed wat ze kon voor onze vereniging. Haar dierbare overleden vader André was, samen met zijn vrouw Mariette, vele jaren een boegbeeld in onze Orde. We wensen haar moeder Mariette veel moed en sterkte bij het groot verlies van haar dochter. Ons medeleven gaat ook uit naar onder meer haar levenspartner Lieven Louagie, die ook vele jaren bij ons in de Orde zat, haar dochter Kirke, haar zoon Darius en alle familieleden. We zullen deze prachtige vrouw nooit vergeten”, aldus een sterk aangeslagen Marc Sirjacobs.

Verkiezingen

Dorine zou tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen de kopvrouw worden van ‘De Nieuwe Lijst’ die ze samen met Yvan Vancayseele had opgericht. “Dit initiatief zullen we zeker verder zetten, al is het maar als eerbetoon aan Dorine die er zo veel voor gedaan heeft. Haar overlijden komt hard aan. Dit is een zwaar verlies, zowel op politiek als op menselijk vlak”, aldus Yvan Vancayseele.

Als teken van rouw werden op de dag van de begrafenis alle officiële vlaggen in de gemeente Koksijde halfstok gehangen. Dorines optimisme en organisatie talent maar vooral haar lach en humeur zullen nog lang bijblijven.

The post Pakkend afscheid van Dorine Geersens na ongelijke strijd tegen kanker is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

IN BEELD. Laura Tesoro, Gustaph en Regi openen Q-Beach House en geven de aftrap voor tropische zomer

De Q-cocktails staan koud, het strand van Oostende wordt overspoeld door livemuziek en de Q-dj’s presenteren voortaan met de tenen in het zand en een zeebries door het haar. Het Q-Beach House heeft de deuren officieel geopend. Q-dj’s Jolien Roets, Vincent Fierens en Matthias Vandenbulcke gaven tijdens een feestelijke radioshow de aftrap voor een zomer die barst van de muzikale

Lees meer »

Nieuwe cultuurbrochure Moorslede bevat weer mix van mooie namen: “Interesse wordt elk jaar groter”

In GC De Bunder is de nieuwe cultuurbrochure voorgesteld. De cultuurdienst wist ook voor dit jaar enkele mooie namen vast te leggen. Zo zijn er verschillende theatervoorstellingen, maar komen ook de liefhebbers van comedy volop aan hun trekken. Onder andere Han Solo en Urbanus zakken af naar Moorslede.
The post Nieuwe cultuurbrochure Moorslede bevat weer mix van mooie namen:

Lees meer »

Vriend van Olivia gaat naar toilet tijdens vlucht, maar komt als ‘volwaardige’ steward terug: “Hoe heeft hij dat geflikt?”

De Britse Olivia Power stapte begin deze week met haar vriend op een vliegtuig richting Mallorca. Onderweg panikeerde ze echter even toen haar vriend – die naar het toilet ging – veel te lang wegbleef. Maar haar zorgen werden meteen de kop ingedrukt toen ze hem in het gangpad zag … verkleed als steward. Haar vriend droeg een short en

Lees meer »

Jonge Nederlander in Hasseltse cel voor helpdeskfraude

De Hasseltse onderzoeksrechter heeft een 24-jarige man uit Nederland aangehouden en opgesloten in de gevangenis op verdenking van helpdeskfraude. Hij deed zich voor als bankmedewerker en belde bij slachtoffers aan om hun bankkaart en kaartlezer in handen te krijgen. Dat maakte de lokale politie Limburg Regio Hoofdstad (LRH) bekend.

Lees meer »

“Zorg er gewoon voor dat ik kan slapen. Maakt niet uit wat er gebeurt”: de laatste dagen van Michael Jackson

Het is intussen vijftien jaar geleden dat popster Michael Jackson op 50-jarige leeftijd overleed. Hoe tragisch ook, z’n dood kwam niet geheel onverwacht voor wie hem die laatste maanden van dichtbij meemaakte. Wie uitte z’n bezorgdheden over z’n geestestoestand? Wat gebeurde er tijdens z’n laatste momenten? Een overzicht van z’n finale weken. “Hij is als een verloren jongetje.”

Lees meer »

Bellingham en Kane redders in nood: Engeland ontsnapt door allerkleinste gaatje aan voetbaltrauma tegen Slovakije

Engeland is op het EK tegen Slovakije in extremis ontsnapt aan een nieuw voetbaltrauma. Met dank aan Bellingham, goed voor een geniale gelijkmaker in de reguliere slotminuut. Slovakije kraakte daarna in de verlengingen. Kane en co. blijven zo met een 2-1-zege in de running en hebben het vel van bondscoach Gary Southgate gered. Het niveau van het sterrenensemble moet wel

Lees meer »

Ondanks toenemende druk, blijft Amerikaanse president Biden vastberaden: “Ik blijf in de race en ga de verkiezingen winnen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft nogmaals gezegd dat hij in de race blijft voor een nieuwe termijn als president van de Verenigde Staten. Dat heeft hij verkondigd in een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat Wisconsin. Eerder op de dag had een groep van prominente Democratische donoren een brief gestuurd naar de 81-jarige Biden waarin ze hem oproepen om zich

Lees meer »