Nederlands voor anderstaligen in zomerschool

In de zomervakantie kunnen kinderen van het eerste tot en met het vijfde leerjaar uit de drie Lichterveldse basisscholen, lessen volgen in de zomerschool.

“De geziene leerstof Nederlands, Frans en wiskunde van het voorbije schooljaar wordt herhaald. Dit leerinitiatief wordt mogelijk gemaakt door het gemeentebestuur, Huis van het Kind en ongeveer vijftien enthousiaste leerkrachten die op vrijwillige basis hun schouders onder dit project zetten. Nieuw in 2024 zijn de lessen Nederlands voor anderstalige kinderen en jongeren”, vertelt Ann Gunst, schepen van Zorg en Welzijn. Informatie inwinnen en (gratis) inschrijven kan bij Huis van het Kind. Alle lessen vinden plaats in Het Beverbos. Op de foto v.l.n.r. Anne-Sophie Verhelst, Kris Vandenbussche, Rania Moutaouakkel, Stijn Cornette, Ann Gunst en Herman Becue. (JW/foto Kurt)

The post Nederlands voor anderstaligen in zomerschool is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tropische cycloon Freddy is langst aanhoudende storm ooit geregistreerd

De verwoestende tropische cycloon Freddy, die vorig jaar van Australië naar zuidelijk Afrika raasde, heeft het wereldrecord van de langst aanhoudende tropische cycloon verpulverd. Experts van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) hebben op basis van een uitgebreide analyse officieel vastgesteld dat Freddy 36 dagen lang cycloonkracht had.

Lees meer »

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »

Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose”

Eerstejaarsbelofte Brent Deltombe (19) ziet licht aan het einde van de tunnel. Kniepijn houdt hem al enkele maanden uit competitie. Het duurde lang voor de oorzaak werd achterhaald. Z’n plica (kapselplooi) veroorzaakt de pijn. Op 19 juni onderging hij in AZ St-Lucas een laserbehandeling.
The post Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Philipsen heeft niks gebroken bij val, maar baalt wel: “Niet kunnen sprinten én geen punten voor groen”

Het is een absolute baaldag geworden voor Alpecin-Deceuninck. Japser Philipsen (26) had zijn zinnen gezet op de etappezege, maar de ‘Vlam van Ham’ kwam in de slotfase ten val en kon niet meedingen naar de overwinning. Manager Philip Roodhooft vreesde eventjes voor een opgave, maar Philipsen kan morgen zijn Tour verderzetten. “De schade beperkt zich tot vandaag niet kunnen sprinten.”

Lees meer »

Kapel van Zusters Karmelietessen in Blankenberge wordt ontmoetingsplaats: “Eerst zijn er grondige verbouwingswerken gepland”

Vzw Oranje zal samen met de buurtbewoners een nieuwe invulling geven aan de kapel van het klooster van de Zusters Karmelietessen langs de Koning Albert-I laan in Blankenberge. De ruimte kreeg ook de nieuwe naam ‘De Karmijn’ die onthuld werd tijdens een buurtfeest donderdagavond. “Een van de eerste initiatieven die we hier willen organiseren is een markt met producten van

Lees meer »