Camping Balokken staat dit jaar in teken van de Galliërs: “Vraag naar bivakzone blijft”

Dit weekend vindt Camping Balokken plaats. Het gebeuren staat dit keer in het teken van de Galliërs. Er kan weer gekampeerd worden op en rond de top van het mooie recreatie eiland de Balokken. Ondertussen is er vraag naar een bivakzone.

Programma

De eerste editie van Camping Balokken vond plaats in 2012. Op vrijdag 10 mei vanaf 19 uur (met spaghetti en een uur later de Foanix Quiz) start de editie 2024. De quiz is een traditie met quizmaster Stefaan (Foane) De Meerschman. Na het ontbijt zaterdag kunnen klein en groot vanaf 10 uur knutselen met de Kelten en Romeinen, in samenwerking met de organisatoren van het Gallo Romeins Weekend Wervik.

Van 13 tot 17 uur is er een gezinshappening, waarvan een deel wordt betaald door de stad Wervik. De gezinshappening was vroeger op zondag. Er staat in de namiddag een bezoek aan het Nationaal Tabaksmuseum op het programma. Vanaf 21 uur is er een optreden van coverband U-Nick.

Zondag om 11 uur vindt een aperitiefconcert plaats met Lieven Ost en wordt een Gallisch Stoofpotje geserveerd. Info hierover vind je op de Facebookpagina Camping Balokken.

Gemeenteraadslid Nele Leroy (Team 2030) behoort tot de organisatoren van Camping Balokken en pleitte tijdens de gemeenteraad voor een bivakzone. “De Vlaming houdt van kamperen en dat zien zelfs wij in Wervik aan de verhuur- en reservatiecijfers van de trekkershutten en de camperzone op de Balokken”, klinkt het.

“Dit brengt mij naar een idee dat een aantal jaren geleden naar voor werd geschoven om een bivakzone te voorzien op de Balokken. Dit biedt een extra mogelijkheid voor de vele fietsers en wandelaars, die meerdaagse tochten doen, om een nachtje te bivakkeren op onze mooie Balokken. Denk maar aan de vele mooie Vlaanderenfietsroutes die door onze stad lopen. Over dit idee echter hoor ik helaas niets meer en ik vraag me af of het nog steeds de bedoeling is om een bivakzone of natuurbivak mogelijk te maken.”

Sanitaire ruimte

“Over het voorzien van een bivakzone deed onze toeristische dienst een onderzoek”, zegt schepen van Toerisme Geert Bossuyt (Vooruit). “Onze sanitaire ruimte voldoet niet aan extra capaciteit. Bovendien kunnen we de uitbating als toeristische dienst niet op ons nemen. We willen ons focussen op activiteiten en lopende projecten.”

“Een bivakzone vraagt niet veel infrastructuur”, reageert Nele Leroy. “Het opzet is om er één of twee nachten te verblijven. In onze provincie zijn er heel weinig bivakzones en lijkt het me toch iets om te onderzoeken.”

The post Camping Balokken staat dit jaar in teken van de Galliërs: “Vraag naar bivakzone blijft” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Pélicot blijft opnieuw weg van eigen proces, zitting uitgesteld tot morgen: “Hoofdverdachte heeft nierstenen en prostaatprobleem”

Het proces over de Franse zeventiger die zijn vrouw jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, is uitgesteld naar dinsdag. Hoofdbeklaagde Dominique Pélicot was maandagochtend niet op hoorzitting verschenen, waarna de zitting zonder hem van start ging. Maar even later werd die zitting dan toch tijdelijk opgeschort nadat de burgerlijke partijen de “abnormale” situatie aan de kaak stelden.

Lees meer »

CD&V Beringen maakt kunstwerk van bekladde verkiezingsaffiches

De lokale lijst van CD&V in Beringen heeft ludiek gereageerd op het bekladden van hun verkiezingsaffiches. Geïnspireerd door hun slogan "Vlammen voor Beringen" besloten de leden de bekladde affiches te overschilderen. Burgemeester Vints nodigt de vandalen ook uit voor een gesprek, maar benadrukt dat dit soort gedrag niet thuishoort in de gemeente.

Lees meer »

Brandweer Ingelmunster houdt opendeur in kazerne in de Schoolstraat: “Veiligheid is hier de rode draad”

Op kermiszaterdag 28 en kermiszondag 29 september zwaait post Ingelmunster van brandweerzone Midwest de deuren van de kazerne in de Schoolstraat open voor de tweejaarlijkse opendeur. Er valt heel wat te beleven tijdens deze tweedaagse waar veiligheid centraal staat.
The post Brandweer Ingelmunster houdt opendeur in kazerne in de Schoolstraat: “Veiligheid is hier de rode draad” appeared first on

Lees meer »

Tieltse Scouts organiseren weer Dagdisco en Déjà Vu

Het jaarlijkse feestweekend van de Tieltse Scouts staat voor de deur. Traditiegetrouw wordt in het weekend na de startdag op vrijdag uitgepakt met een dagdisco, terwijl er op zaterdag op een iets ouder publiek gemikt wordt. Nieuw is dat er dit jaar een tweede podium bij komt en dat er niet meer met drankbonnetjes gewerkt wordt.
The post Tieltse

Lees meer »

Storm Boris kost leven aan vijf mensen in Roemenië, bergwandelaar in Oostenrijk bedolven door lawine

In verschillende landen in Centraal-Europa houden inwoners hun hart vast voor cycloon Boris. In enkele dagen tijd valt ongeveer net zoveel regen als gemiddeld in vier maanden. Tienduizenden huishoudens zitten zonder stroom en verschillende dorpen zijn al geëvacueerd. In Roemenië zijn zeker vijf mensen omgekomen en Polen, Slowakije, Hongarije, Oostenrijk en Duitsland bereiden zich voor op het hoge water. Volg

Lees meer »

Team Avelgem stelt nieuwe lijst voor: “Samenwerken is de boodschap”

Team Avelgem heeft naar aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen hun nieuwe lijst voorgesteld, met daarin een aantal bekende gezichten, maar ook acht nieuwe kandidaten. “Wij willen graag terug meebesturen”, klinkt het bij de enthousiaste kandidaten.
The post Team Avelgem stelt nieuwe lijst voor: “Samenwerken is de boodschap” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dam in zuidwesten van Polen stroomt over: “Laatste kans om te evacueren” – Storm Boris eist vijf levens in Roemenië, bergwandelaar in Oostenrijk bedolven door lawine

In verschillende landen in Centraal-Europa houden inwoners hun hart vast voor cycloon Boris. In enkele dagen tijd valt ongeveer net zoveel regen als gemiddeld in vier maanden. Tienduizenden huishoudens zitten zonder stroom en verschillende dorpen zijn al geëvacueerd. In Roemenië zijn zeker vijf mensen omgekomen en Polen, Slowakije, Hongarije, Oostenrijk en Duitsland bereiden zich voor op het hoge water. Volg

Lees meer »