Zangeres Katrien Verfaillie op bezoek bij Poperingse Krak Elke: “Benieuwd hoe onze strofe in haar lied zal klinken”

De West-Vlaamse zangeres Katrien Verfaillie trekt dit jaar van dorp tot dorp, van Krak naar Krak. Elk dorp dat ze bezoek krijgt een strofe in haar lied om zo te komen tot ‘Het Langste Lied’. De Poperingse Krak Elke Lamerant nodigde Katrien uit in deelgemeente Reningelst. Op zaterdag 25 mei staat een optreden op het programma in de weide van boer Jos.

De Stavelse zangeres Katrien Verfaillie had tijdens de coronacrisis een hit te pakken met ‘Kunnik Nemi Na Joen Komn’. Nu knoopt ze er het project ‘Van Krak tot Krak’ aan. In samenwerking met onze krant trekt Katrien van dorp tot dorp. “Ze speelt er dorpsconcerten en elk dorp wordt getrakteerd op een eigen strofe en zo wordt het langste lied ooit gecreëerd. We hebben Katrien uitgenodigd om in Reningelst een dorpsconcert te geven. Krak Elke fungeert als dorpsbode. We nemen het voortouw om alles te organiseren”, legt Marleen Doom, mama van Krak Elke Lamerant uit.

Het gezin woont in de Baljuwstraat in Reningelst. Elke gaat door het leven met een mentale beperking, maar dat houdt haar niet tegen om zich in te zetten bij verschillende verenigingen en haar dorp. In 2022 werd ze de Krak van Poperinge. “Regelmatig wordt Elke er nog aan herinnerd dat ze dé Krak was. Ze heeft er enorm van genoten dat ze Krak was en ook de huldiging betekende veel voor haar. Dat pakken ze haar alleszins niet meer af.”

Concert

“We hadden al contact met Katrien over het concert, wat er leeft in ons dorp… Op zaterdag 25 mei komt Katrien langs en speelt ze een concert in de Weij van boer Jos. Ze speelt natuurlijk haar nummer over de dorpen waarin er ook een strofe over Reningelst zal gaan. We zijn alvast zeer benieuwd hoe onze strofe in haar lied zal klinken”, zegt Marleen.

“We zijn heel blij dat boer Jos en Moniek de Weij willen openstellen voor dit dorpsconcert. Laat ons hopen dat het een fijne dag zal worden met mooi weer en dat we veel mensen mogen verwelkomen. We voorzien kinderanimatie, een hapje en een drankje. Na het optreden van Katrien zorgen de zingende zussen Mieke en Trees nog voor ambiance.” Het concert vindt plaats op de Weij van boer Jos en Moniek. De poort aan Disbos gaat open om 15 uur en Katrien haar optreden start om 15.30 uur. Inkom bedraagt 5 euro.

The post Zangeres Katrien Verfaillie op bezoek bij Poperingse Krak Elke: “Benieuwd hoe onze strofe in haar lied zal klinken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde

Net voor de start van de zomervakantie lichtte burgemeester Marc Vanden Bussche op de gemeenteraad de jaarrekening 2023 toe, wat leidde tot stevig gebakkelei met N-VA-oppositieraadslid Sander Loones, die op zijn beurt weerwerk kreeg van raadslid Elwin Van Herck (Koksijde Vooruit).
The post Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hooggerechtshof geeft Donald Trump deels gelijk over presidentiële immuniteit

Donald Trump kan slechts deels aanspraak maken op presidentiële immuniteit. Dat heeft het Amerikaanse Hooggerechtshof maandag bekendgemaakt. En dat oordeel kan een impact hebben op zijn vervolging voor de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Het Hof stuurt de zaak terug naar de lagere rechtbank die moet uitmaken welke zaken wel en welke niet berecht mogen worden.

Lees meer »

Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is een batje”

Het gemeentebestuur gaat op zoek naar een uitbater voor jeugdhuis Den Teirlinck op de Marktplaats in Moorslede. Door een gebrek aan voldoende bestellers stopte de uitbating in mei. De concessie komt neer op 500 euro huur per maand. “Dat is een batje”, merkt Gert-Jan Hovaere (NVAPlus) op.
The post Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is

Lees meer »

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »

Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025

Laura Dendauw is geselecteerd als één van de finalisten van de verkiezing Miss Exclusive 2025. Volgend jaar in mei neemt ze deel aan de finale. De Izegemse heeft een speciale band met Ingelmunster, waar ze opgroeide en school liep.
The post Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025 appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Mensen schrikken van prijzen, maar Natalia is een kleine kmo”: Natalia pakt uit met straffe productie voor zomertour

“Geloof ons. Dit wordt ongezien voor een Vlaamse act.” Team Natalia zit klaar. Zaterdag viert de zangeres een eerste keer haar twintig zomers als artieste en op de tour werd geenszins beknabbeld. “Qua licht en techniek trekken we de Lotto Arena door naar festivals”, klinkt het. “Een serieuze investering, maar ook productioneel bijzonder indrukwekkend. Sommige organisatoren hebben nu al stress”.

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »

Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige schepenen krijgen prominente plek

De knoop is doorgehakt. Voor 8930, het kartel waarmee Open VLD en Vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt in Menen, heeft zijn eerste pionnen op de lijst uitgezet. Huidig burgemeester Eddy Lust wordt uitgespeeld als lijsttrekker, schepen Angelique Declercq op plaats twee en ‘onafhankelijke’ Renaat Vandenbulcke als duwer.
The post Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige

Lees meer »