Haven Oostende ondersteunt woonproject van VTI Oostende: containers voor woonunits arriveren bij VTI Oostende

Haven Oostende heeft op 1 september 2023 haar betrokkenheid aangekondigd bij een bijzonder initiatief van het VTI Oostende om mobiele woonunits te cree ren uit zeecontainers. Deze units zullen dienen als tijdelijke crisiswoningen voor jongeren met een problematische thuissituatie of dakloosheid.

Het project Tussn[h]us, geïnitieerd door twee gepassioneerde leerkrachten, Nick Vandeput en Annemie Tyvaert, is een samenwerkingsverband tussen verschillende opleidingen binnen het VTI Oostende. Leerlingen zetten zich in om de containers om te bouwen tot volwaardige woonruimtes, terwijl er tegelijkertijd intensief wordt gezocht naar duurzame oplossingen op maat voor de jongeren.

Ondertussen kreeg Tussn[h]us versterking van Leentje Van Creasbeek die de rol van penningmeester voor zich neemt, de Koning Boudewijnstichting en vzw Back on Track-oranjehuis.

Kracht van samenwerking

Haven Oostende heeft het logistieke aspect van het project op zich genomen, vanaf de aankomst van de containers op haar REBO-terminal tot aan de levering aan het VTI Oostende. Met de steun van ‘Van Moer Logistics’ werden de containers vanuit een leeg depot in Antwerpen naar de haven van Oostende vervoerd, waar ze werden gelost op de REBO zwaarlastterminal en vervolgens behandeld en getransporteerd door OSSCO, een dochteronderneming van Haven Oostende.

De geleverde containers markeren het begin van een nieuw hoofdstuk voor het VTI Oostende en zijn leerlingen, en Haven Oostende kijkt uit naar de verdere voortgang en impact van dit inspirerende project. “Dit project illustreert de kracht van samenwerking en de impact die het bedrijfsleven kan hebben op het bevorderen en ondersteunen van gemeenschappen in nood. Als Haven Oostende zijn we vastbesloten om onze middelen en expertise in te zetten om positieve verandering te stimuleren”, aldus Charlotte Verkeyn, voorzitter Haven Oostende.

“Dit initiatief weerspiegelt perfect onze visie op maatschappelijke verantwoordelijkheid en ons streven naar een duurzame toekomst. We zijn verheugd om een rol te spelen in het ondersteunen van jongeren in nood en het bevorderen van sociale inclusie”, reageert Dirk Declerck, CEO en gedelegeerd bestuurder Haven Oostende.

“Als leerkrachten hebben we de behoefte onder onze leerlingen aan stabiele woonruimte gezien en voelden we de verantwoordelijkheid om actie te ondernemen. Dit project is niet alleen een kans om praktische vaardigheden te ontwikkelen, maar ook om een directe impact te hebben op het leven van jongeren die het nodig hebben. We zijn dankbaar voor de steun van Haven Oostende & Van Moer Logistics en kijken ernaar uit om samen een positieve verandering te bewerkstelligen”, zegt Nick Vandeput, oprichter Tussn[h]us vzw.

Haven Oostende

Haven Oostende zet in op continuï teit, groei en tewerkstelling binnen vijf pijlers: Blauwe Economie, Lift-on Lift-off & Bulk & Project Cargo, Cruises & Roll-on-roll-off, Circulaire Industrie en de Visserijsector. Deze sectoren worden verder uitgebouwd op basis van twee fundamenten: prioriteitstelling van veiligheid, gezondheid en milieu en als tweede het ondersteunen van innovatie en ontwikkeling.

The post Haven Oostende ondersteunt woonproject van VTI Oostende: containers voor woonunits arriveren bij VTI Oostende is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose”

Eerstejaarsbelofte Brent Deltombe (19) ziet licht aan het einde van de tunnel. Kniepijn houdt hem al enkele maanden uit competitie. Het duurde lang voor de oorzaak werd achterhaald. Z’n plica (kapselplooi) veroorzaakt de pijn. Op 19 juni onderging hij in AZ St-Lucas een laserbehandeling.
The post Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opnieuw veel Franse sfeer bij ‘t Zudn van Vrankrik in Pittem: “Mediterrane gezelligheid”

Op zondag 14 juli organiseren het oudercomité en de leiding van Chiro ‘t Kartouchke voor de 21ste keer het inmiddels traditionele ‘t Zudn van Vrankrik op het binnenplein van de oude jongensschool in de Eikeldreef. Ook deze editie zal met spijs, drank en muziek weer de mediterrane gezelligheid naar Pittem worden gebracht.
The post Opnieuw veel Franse sfeer bij

Lees meer »

Vlaamse Roel (40) en zijn gezin zetten zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. Zij barricaderen zich momenteel in hun hotelkamer.

Lees meer »

22-jarige publiekelijk geëxecuteerd in Noord-Korea wegens luisteren naar K-pop

Noord-Korea heeft een 22-jarige man publiekelijk geëxecuteerd omdat hij naar K-pop luisterde, Zuid-Koreaanse films keek en deze verspreidde. Dat meldt het Zuid-Koreaanse Ministerie van Hereniging, dat mensenrechtenschendingen in het buurland documenteert. Het rapport is gebaseerd op getuigenissen van meer dan zeshonderd Noord-Koreaanse overlopers en belicht de strenge censuurmaatregelen van het regime onder leiding van Kim Jong-un.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuwe balans: al 37.834 doden in Gazastrook – VN-Veiligheidsraad eist dat Houthi’s aanvallen op schepen stoppen

Bij een aanval voor de Israëlische ambassade in de Servische hoofdstad Belgrado is zaterdag een politieagent gewond geraakt en de aanvaller doodgeschoten. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken Ivica Da?i? viel een aanvaller een beveiligingsagent bij de ambassade aan met een kruisboog. De agent raakte daarbij gewond. Andere agenten openden daarop het vuur op de aanvaller, die het niet overleefde.

Lees meer »

KIJK. Serena Williams doet nieuwe poging om in jeansrok te passen na zwangerschap en krijgt steun: “Gooi die rok weg, je lichaam is perfect”

Oud-toptennisster Serena Williams (42) heeft het haar doel gemaakt opnieuw te passen in een jeansrok van Valentino. Williams deelde eerder al twee video’s over pogingen om af te vallen na haar zwangerschap en doet dat nu opnieuw. Verschillende fans vinden het alvast niet nodig dat de zangeres haar doel verderzet. “Koop een nieuwe rok, je ziet er geweldig uit” en

Lees meer »

KIJK. Stunt met vlammen op podium loopt mis: zanger loopt tweedegraads brandwonden op

De Colombiaanse zanger Reykon (37), echte naam Andrés Robledo, heeft onverwacht voor spektakel gezorgd tijdens zijn optreden in de Colombiaanse gemeente Neiva. Tijdens zijn show zondag was de reggaeton-zanger even in vlammen gehuld. Hij stond te dicht tegen de vlammenwerpers op het podium. In een video op Instagram legt hij uit dat hij tweedegraads brandwonden heeft aan zijn arm en

Lees meer »

“Ik wilde hem niet in de dranghekken rijden”: Jasper Philipsen biedt excuses aan aan Wout van Aert, die ze aanvaardt

Jasper Philipsen heeft zich daags na het sprintincident in de Tour met Wout van Aert verontschuldigd bij z’n landgenoot. “Ik wil elke sprint winnen, maar niet ten koste van de veiligheid van een andere renner.” Gisteren was de woede bij Philipsen nog bijzonder groot. “Excuses aanvaard”, antwoordde Van Aert intussen op Philipsens bericht.

Lees meer »

Zilveren scepter van Mariabeeld in de Sint-Medarduskerk in Wervik gestolen

In de monumentale Sint-Medarduskerk in Wervik is een zilveren scepter van een Mariabeeld vooraan bij het altaar gestolen. “De scepter dateert vermoedelijk uit de negentiende eeuw”, zegt secretaris Rudy Vanden Broele van het kerkbestuur.
The post Zilveren scepter van Mariabeeld in de Sint-Medarduskerk in Wervik gestolen appeared first on KW.be.

Lees meer »