BlitZ doet kinderen verder schrijven aan nummer over oorlog: Eerste Vlaamse nummer met een cliffhanger

BlitZ, het energieke kidspopduo dat met leuke shows door Vlaanderen toert, heeft zojuist hun nieuwste single “Bliksemschicht” met een verrassende twist gelanceerd. Het nummer, met zijn aanstekelijke refrein en vrolijke melodie, markeert een primeur als het eerste Vlaamse nummer met een cliffhanger.

In ‘Bliksemschicht’ zingen de superhelden Pieterjan Beheydt uit Otegem en Jens Declerck uit Meulebeke over hun wens om een bliksemschicht de wereld in te sturen om de oorlog op te lossen. Maar hier houdt het niet op – ze laten het nummer open, met de uitnodiging aan lagere schoolklassen om het vervolg zelf te schrijven. Scholen kunnen zich aanmelden via www.blitzonline.be/scholen. De winnende klas krijgt de kans om hun versie op te nemen in de befaamde TOP Studio, waar onder andere K3 hun hits opnemen. De bedoeling is om deze nieuwe versie aan de ministers te presenteren om te laten zien hoe kinderen zelf de oplossing zien voor oorlog en geweld in de wereld.

“Bliksemschicht” is nu beschikbaar op Spotify en alle andere streaming kanalen, terwijl de leuke videoclip te bewonderen is op YouTube. Bovendien zal BlitZ de hele zomer door toeren met hun zomershow op tal van festivals, stadsfeesten en andere evenementen. (PADI)

The post BlitZ doet kinderen verder schrijven aan nummer over oorlog: Eerste Vlaamse nummer met een cliffhanger is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Pop-up Lily in Langestraat wil leegstand in de kijker zetten

Marie-Charlotte Vanhaverbeke en Ellen Distave hebben de handen in elkaar geslagen om een leegstand pand in de Langestraat in Oostende een tijdelijke invulling te geven. Nog tot 21 juli heeft concept Store Lily hier een pop-up ingericht met koopjes. En dat was al meteen een succes.
The post Pop-up Lily in Langestraat wil leegstand in de kijker zetten appeared

Lees meer »

Dijk beschermt Hemelhoek tegen wateroverlast

Tussen de Oostlaan en de Menenstraat in Ledegem wordt er momenteel volop gewerkt aan de realisatie van een definitieve dijk ter bescherming van de Hemelhoek. “De dijk zorgt voor extra beveiliging van de wijk tegen wateroverlast”, aldus burgemeester Bart Dochy.
The post Dijk beschermt Hemelhoek tegen wateroverlast appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer dan 270 arrestaties na plunderingen bij anti-regeringsprotest in Kenia

In Kenia heeft de politie meer dan 270 mensen gearresteerd voor plunderingen en het plegen van geweld tijdens het anti-regeringsprotest gisteren. Al 2 weken lang komen vooral jongeren op straat om te betogen tegen de plannen van de regering om belastingverhogingen in te voeren. De plannen zijn intussen ingetrokken, maar de betogers hebben nu extra eisen en vragen onder meer

Lees meer »

Sterk vertraagd verkeer nadat vrachtwagen door middenberm gaat op E403 in Loppem

Woensdagnamiddag rond halfvier gebeurde op de E403 in Loppem een zwaar ongeluk. Een trekker-oplegger die in de richting van Kortrijk reed, kreeg er een klapband. Er was voor de chauffeur geen houden aan en het gevaarte kwam op zijn zij tegen de vangrail terecht.
The post Sterk vertraagd verkeer nadat vrachtwagen door middenberm gaat op E403 in Loppem appeared

Lees meer »

Dylan Vens is nieuwkomer bij promovendus Zwevegem Sport: “We zullen zeker ons mannetje kunnen staan”

Zwevegem Sport won vorig seizoen met vlag en wimpel de titel in tweede provinciale. In het tussenseizoen haalden de jongens van T1 Frederic Calu zeven nieuwelingen binnen. “Het zou moeten volstaan om een rustig seizoen vol te maken”, hoopt sportief verantwoordelijke Mathieu Dosquet.
The post Dylan Vens is nieuwkomer bij promovendus Zwevegem Sport: “We zullen zeker ons mannetje kunnen

Lees meer »