“No big deal, maar toch teleurstelling”: Filou HBC Izegem terug naar eerste nationale

De Heren van Filou HBC Izegem moesten op zaterdag 4 mei de verplaatsing maken naar Hasselt voor de laatste speeldag tegen Hubo Handbal. De Izegemnaren moesten die wedstrijd winnen of gelijkspelen om het behoud te verzekeren op het hoogste niveau.

Op de allerlaatste speeldag telden de Izegemnaren 1 punt en Hubo Handbal 0 punten. Het rechtstreekse duel was dus allesbepalend voor de degradatie of het behoud van beide ploegen. Bij winst of gelijkspel kon Filou HBC Izegem ook volgend jaar in de BeNe-League aantreden. Bij verlies betekende dat dat Izegem na één jaar op het hoogste niveau terug naar eerste nationale zou moeten. Het werd 29-26 voor Hubo Handbal.

“De ontgoocheling is best wel groot natuurlijk, want eigenlijk horen we hier gewoon te spelen op dit niveau”, vertelt keeper Arne Schonkeren na de wedstrijd. “Maar vandaag hebben we het wel laten liggen in de eerste helft met heel wat nervositeit en balverlies. De tweede helft was wel goed.”

“We hebben ons best gedaan en ik kan er mee leven. We hebben het beste van onszelf getoond. No big deal, maar toch is er teleurstelling.”

“Er waren kansen voor ons, maar vandaag was Hubo duidelijk de betere en dat moet ik hen geven. Bovendien zouden we met zijn allen in het begin van het seizoen gezegd hebben dat het moeilijk zou worden om dit jaar in de BeNe-League aan te blijven met Filou HBC Izegem.”

Niet onze plaats

Door het verlies komt Izegem volgend seizoen opnieuw in eerste nationale uit. “Er worden sowieso versterkingen gezocht voor volgend seizoen met de bedoeling om terug naar Beneliga te bouwen, sowieso binnen de regio en misschien ook erbuiten. Voor zo ver we nu weten, stopt enkel Rune Delbecque.”

“We zijn het verplicht om volgend jaar die titel te pakken in eerste nationale. Daar hebben we de ploeg voor en ik denk dat we vorig jaar wel aangetoond hebben dat we niet thuis horen in eerste nationale. Al wordt het toch moeilijk aangezien er nog ploegen met ambitie zijn”, besluit Arne. (RV)

The post “No big deal, maar toch teleurstelling”: Filou HBC Izegem terug naar eerste nationale is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op te heffen: “Ik wil opnieuw een relatie met hem”

Ze kreeg slagen met een kabel, werd bijna gewurgd en een dag lang opgesloten maar toch wil een 42-jarige vrouw opnieuw een relatie met haar 46-jarige (ex-)vriend uit Wevelgem. De man stond voor de rechter in Kortrijk terecht voor de gijzeling en het geweld. “Ik wou haar gewoon beschermen”, klonk het.
The post Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op

Lees meer »

Brugse Kinderkrak Arthur Defour ontvangen in stadhuis door Burgemeester

Vrijdagvoormiddag werd Arthur Defour (15), die in april van Krant van West-Vlaanderen de titel van Kinderkrak van Brugge kreeg, door burgemeester Dirk De fauw ontvangen in het stadhuis. De jongeman die in opleiding is bij de jeugdbrandweer hielp vorig jaar de spuitgasten bij een woningbrand in zijn buurt.
The post Brugse Kinderkrak Arthur Defour ontvangen in stadhuis door Burgemeester

Lees meer »

Peuter verdrinkt thuis in kinderzwembad

Het West-Vlaamse parket is een onderzoek gestart naar de dood van een peuter van 1 jaar. Het jongetje verdronk in een zwembadje bij hem thuis in de tuin. “Alles wijst op een tragisch ongeval”, zo zegt parketwoordvoerster Griet De Prest.

Lees meer »

KIJK. “Dit is onmenselijk”: youtuber IShowSpeed aangevallen in Noorwegen, fans trekken zijn haar uit en gooien met urine

De 19-jarige youtuber IShowSpeed, wiens echte naam Darren Watkins Jr. is, is woensdag in Oslo aangevallen op straat. Een grote menigte stond hem buiten een souvenirwinkel op te wachten. Toen hij naar de auto probeerde te lopen, werd er plotseling aan zijn haar getrokken en sprong een fan bovenop hem. Daarnaast kreeg hij ook urine over zich heen. Watkins noemt

Lees meer »

Diamant voor Ginette en Marcel uit Zwevegem

Het echtpaar Marcel Vincke en Ginette Vermaut konden onlangs hun diamanten huwelijksjubileum vieren. Ze waren op 18 juni 60 jaar gehuwd.
The post Diamant voor Ginette en Marcel uit Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ze werd aan haar lot over gelaten”: jonge vrouw moet verplicht krukken inleveren aan ingang bij concert Taylor Swift

Een jonge vrouw – die net meerdere operaties achter de rug had – wilde het concert van Taylor Swift in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam bijwonen met haar krukken. Maar ze moest haar krukken afgeven bij de beveiliging, anders werd haar de toegang ontzegd. De ArenA heeft inmiddels wel haar excuses aangeboden. “Onze standaardprocedures zijn niet gevolgd. Onze welgemeende

Lees meer »

Marie Verhulst verklapt wat we van haar te zien krijgen in nieuw seizoen ‘De Verhulstjes’: “Heel verschillend”

De zomervakantie is dan wel begonnen, voor Marie Verhulst (28) is het werken geblazen. “Binnenkort staan Samson en ik zeven op zeven in Plopsaland De Panne met onze zomershows”, glundert de dochter van Gert. Om mensen warm te maken komen ze vandaag met het zomerse nummer ‘Naar Zee’, een herwerking uit de erfenis van Samson & Gert. Reporter Jarne is

Lees meer »

Biden blundert opnieuw en beschrijft zichzelf als zwarte vrouw

De Democraten hebben Bidens prestatie tijdens het eerste presidentiële debat naar aanloop van de Amerikaanse verkiezingen nog maar nauwelijks kunnen verteren, of de president blundert opnieuw. Op Independence Day struikelt hij meermaals over zijn woorden, tot het punt dat hij zichzelf een zwarte vrouw noemt.

Lees meer »

’t Schippershof huisvest toeristisch informatiepunt in Menen

Voortaan kan je in de inkomhal van het stadsmuseum ‘t Schippershof een interactieve wand raadplegen, boordevol toeristische informatie over de grensstad. Het toeristische informatiepunt werd gesubsidieerd door de provincie en moet bezoekers toelaten om op een moderne manier aan toeristische informatie te geraken.
The post ’t Schippershof huisvest toeristisch informatiepunt in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fanfare bracht gouden koppel Wilfried en Marleen samen

Op 29 juni 1974 stapten Wilfried Demon en Marleen Desmidt in het huwelijksbootje. Het koppel vierde zijn gouden jubileum bij hen thuis in de Dahliadreef in Westkapelle. Schepen Bert De Brabandere bracht namens het gemeentebestuur en het koninklijk paleis de felicitaties over.
The post Fanfare bracht gouden koppel Wilfried en Marleen samen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Japanse minister van Digitale Zaken haalt zijn slag thuis: “We hebben de oorlog tegen diskettes gewonnen!”

Het heeft tot nu geduurd, maar Japan heeft eindelijk afscheid genomen van floppydisks, oftewel diskettes. "We hebben de oorlog gewonnen!", verklaarde minister van Digitale Zaken Taro Kono. Een oorlog die hij zelf 3 jaar geleden voor geopend had verklaard. Tot eind vorige maand waren Japanners nog verplicht om een hele resem gegevens bij de overheid in te dienen met diskettes.

Lees meer »

Dirk en Brigitte vieren 50ste verjaardag van brasserie Sunbeach: “Een van de oudste zaken in Nieuwpoort met zeezicht”

Op 13 juli zal het precies vijftig jaar geleden zijn dat Dirks ouders horecazaak Sunbeach op de Zeedijk in Nieuwpoort hebben geopend. Dirk Van Driessche (64) en Brigitte Beheydt (62) zijn nu aan hun veertigste seizoen bezig in de nog steeds goeddraaiende brasserie. Het geheim? Klanten zijn verlekkerd op onze mosselbereiding met look en room en de verse garnaalkroketten. En

Lees meer »

Hersenbloeding leidt niet tot verzoening tussen Danny Fabry en zoon: “Kwaad blijven over iets van 30 jaar geleden, dat versta ik niet”

Doorgaans brengt een tragedie mensen opnieuw dichter bij elkaar, maar niet in het geval van Danny Fabry (75) en z’n zoon Danny ‘Junior’ Esseldeurs (48). De twee hebben al ruim drie decennia ruzie, en daar brengt zelfs de ernstige beroerte van Junior geen verandering in. Tot grote wanhoop van z’n moeder Julia. Zij ziet met lede ogen toe hoe haar

Lees meer »