Happy Handmadebeurs krijgt dan toch tiende editie: “Héél onverwachte wending”

De fans van de Happy Handmadebeurs, dit jaar voor de negende keer georganiseerd, mogen op hun beide oren slapen. De beurs is namelijk gered. Initiatiefneemster Lien Haemers wordt opgevolgd door haar man Wim, die samen met enkele anderen de organisatie in handen neemt. Er is zelfs al een datum bekend voor de tiende editie volgend jaar: 10 mei 2025.

In tegenstelling tot de voorgaande acht edities vond de beurs dit jaar plaats in zaal Kubox, omdat Hoeve Vandewalle te klein was geworden. Bijna 500 bezoekers bezochten de Happy Handmadebeurs, waar 44 standhouders hun producten etaleerden. Daarnaast konden bezoekers zich verdiepen in zes workshops die gedurende de beurs plaatsvonden.

10 mei 2025

Enkele weken geleden geraakte bekend dat er donkere onweerswolken boven de Happy Handmadebeurs hingen, aangezien initiatiefneemster Lien Haemers na negen edities besloot de stekker eruit te trekken wegens tijdsgebrek. Ze vond geen opvolging.

Maar tijdens de beurs viel er verrassend nieuws te rapen: op het laatste moment diende zich toch een opvolger aan voor haar functie als hoofdorganisator. “Wat enkele weken terug nog onmogelijk leek, heeft plotseling een onverwachte wending genomen”, vertelt een opgeluchte Lien, die al negen jaar haar hart en ziel in het evenement steekt. “Zondagochtend, toen we de beurs klaarzetten, dacht ik nog dat dit de laatste editie zou zijn, maar zondagavond stond de nieuwe datum al vast. Met trots kan ik dan ook zeggen dat de beurs volgend jaar op 10 mei een vervolg krijgt. Mijn man Wim neemt de fakkel van mij over, samen met enkele anderen die hem zullen ondersteunen.”

Nieuwe locatie

“De nieuwe locatie biedt meer mogelijkheden dan de voorgaande, waardoor ook meer standhouders een plek kunnen krijgen op de beurs. Aan een gebrek aan interesse van zowel standhouders als bezoekers zal het alvast niet liggen, gezien we elk jaar opnieuw standhouders moeten weigeren wegens plaatsgebrek.”

Zodra het goede nieuws bekend werd dat er volgend jaar een nieuwe editie komt van de Happy Handmadebeurs, boden de eerste standhouders zich al spontaan aan om een plekje te reserveren voor de tiende editie van de beurs. Ook het idee achter de Happy Handmadebeurs blijft behouden: een platform voor creatievelingen om hun werk te tonen en te verkopen. Vlak voor Moederdag kunnen geïnteresseerden originele en met liefde gemaakte geschenken sprokkelen.

The post Happy Handmadebeurs krijgt dan toch tiende editie: “Héél onverwachte wending” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Vlaams gezin met baby ontsnapt nipt aan Italiaanse modderstroom: “Eén seconde later en ik werd meegesleurd. Ik kon niet meer”

De beelden van hun terreinwagen die verzwolgen wordt door een kolkende rivier gingen deze week de wereld rond. Maar Ameline (28), haar man Fady (24) en hun baby’tje van drie maanden uit het West-Vlaamse Menen kunnen het nog navertellen vanuit Italië, waar hun vakantie eindigde in de Orco-rivier. Ze vertellen hoe hun leven plots, vanuit het niets, in gevaar kwam:

Lees meer »

Meeste bosbranden in twintig jaar in Amazonewoud tijdens eerste zes maanden van 2024

Brazilië heeft in de eerste helft van het jaar 13.489 branden geteld in het Amazonewoud. Het gaat om het hoogste cijfer in twintig jaar. Dat blijkt maandag uit gegevens van satellietbeelden. Het aantal branden in de eerste jaarhelft ligt 61 procent hoger dan tijdens dezelfde periode vorig jaar (8.344). Experten wijzen naar onder meer de droogte, die historische proporties aanneemt.

Lees meer »

Biden lijkt jongste maanden “vaker, duidelijker en zorgwekkender” mist in te gaan volgens mensen die tijd met hem doorbrachten

De Amerikaanse president Joe Biden (81) is niet meer de man die hij was toen hij 3,5 jaar geleden aan zijn ambtstermijn begon. Dat blijkt uit een hele reeks gesprekken die de Amerikaanse krant ‘The New York Times’ had met mensen die de jongste maanden tijd met hem doorbrachten weg van het oog van de camera’s. Volgens hen lijkt de

Lees meer »

KIJK. “Mensen vlogen uit hun stoelen”: passagiers getuigen na noodlanding in Brazilië

Afgelopen maandag moest een Boeing 787-9 Dreamliner van Air Europe een noodlanding maken in het Braziliaanse Natal nadat het toestel werd geteisterd door hevige turbulentie. “Mensen waren aan het schreeuwen en aan het rondlopen. Ik zag iemand vastzitten in het bagagevak!”, getuigt een vrouwelijke passagier. Het toestel was onderweg van Madrid naar Montevideo (Uruguay). “Maar van het ene op het

Lees meer »

Anderlecht moet eerste competitiematch tegen STVV achter gesloten deuren spelen

Anderlecht zal het tijdens de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, op 27 juli thuis tegen STVV, zonder de steun van de fans moeten doen. Paars-wit moet die match namelijk achter gesloten deuren afwerken als straf voor het stilgelegde bekerduel tegen Standard van vorig seizoen. Anderlecht zou bij het BAS beroep kunnen aantekenen, maar heeft beslist dat niet te doen.

Lees meer »

Spektakel aan zee: vier topshows in de kuststeden die je niet wilt missen

Plan je deze zomer een uitstap naar de Belgische kust? Uitstekend idee, want ook naast zee, strand en dijk valt daar nog heel wat te zien en te beleven. De kuststeden pakken uit met een zomers programma vol ambiance en spektakel. Zit het weer tegen, ben je voldoende bruingebakken of gewoon op zoek naar (avondlijk) vertier, kan je dus altijd

Lees meer »

Vader en zoon James gaan officieel samenspelen: LeBron tekent tweejarig contract bij LA Lakers ter waarde van bijna 100 miljoen euro

De NBA-ster LeBron James (39) heeft een nieuw contract getekend bij de LA Lakers voor twee jaar en een bedrag van 104 miljoen dollar (ongeveer 96,45 miljoen euro). Dat betekent dat hij vanaf oktober samen met zijn zoon Bronny James (19) op het parket zal staan. Ze worden in principe het eerste vader-zoon duo zijn in de geschiedenis van het

Lees meer »