Gemeente Oostkamp lanceert Mijn Oostkamp-app

Ook de gemeente Oostkamp heeft voortaan een eigen app: Mijn Oostkamp. De app geeft inwoners een nieuwe toegangspoort tot de bestaande dienstverlening van de gemeente en andere overheidsinstanties. Met de app regel je eenvoudig heel wat overheidszaken online.

De app is gebouwd op de Mijn Burgerprofiel-app van Vlaanderen en is afgestemd op de dienstverlening van Oostkamp. Vlaanderen blijft investeren in de ontwikkeling van de Mijn Burgerprofiel-app en ook Oostkamp houdt de vinger aan de pols voor extra mogelijkheden, waardoor de dienstverlening van de Mijn Oostkamp-app nog verder uitgebreid zal worden.

De Vlaamse overheid werkte al langer aan een online platform om alle burgerzaken met de overheid op te volgen en te regelen: Mijn Burgerprofiel. Het platform is beschikbaar als website en als app. Een lokaal bestuur kan deze app op maat uitbouwen en koppelingen leggen met eigen bestaande digitale dienstverlening. Dit is wat Oostkamp deed. Daardoor biedt de Mijn Oostkamp-app voor de gebruiker een mooie integratie en combinatie van de digitale dienstverlening van verschillende overheden.

Ook met de vernieuwing van de gemeentelijke website eind 2023 zette de gemeente Oostkamp hiervoor al een stap. De website werd zo ontwikkeld dat je op smartphone een appgevoel hebt. Je kunt de site ook als icoontje toevoegen op het startscherm van je smartphone. De gemeentelijke website www.oostkamp.be blijft de beste bron voor informatie over de gemeentelijke dienstverlening. De Mijn Oostkamp-app is vooral gericht op online dienstverlening zelf.

Toekomstgericht

Volgens de digimeter beschikt meer dan 90 procent van de Vlamingen inmiddels over een smartphone. De Vlaming beschouwt de smartphone als het meest onmisbare toestel voor persoonlijk gebruik. Men heeft daarnaast een uitgesproken voorkeur voor het gebruik van apps ten opzichte van mobiele websites.

“De weg die Oostkamp voor de Mijn Oostkamp-app insloeg is duurzaam en toekomstgericht. Vlaanderen blijft verder investeren in nieuwe koppelingen met Vlaamse en Federale overheidstoepassingen. En als lokaal bestuur blijven we ook de kaart trekken van koppelingen met de app bij vernieuwingen van eigen software”, aldus burgemeester Jan de Keyser. De nieuwe Oostkamp-app is beschikbaar in de App Store van Apple en op Google Play.

The post Gemeente Oostkamp lanceert Mijn Oostkamp-app is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Willen zeker zijn van een goede plaats”: fans kamperen al sinds de vroege uurtjes voor concert van Rammstein in Park Nieuwe Koers

Het is zover. Vandaag komt Rammstein voor de tweede keer naar Park Nieuwe Koers in Oostende. Al gaan de deuren pas donderdagnamiddag open, sinds 8 uur deze ochtend staan reeds tientallen fans ‘te kamperen’ voor de ingang. “Als we zeker willen zijn van een goede plaats, is het belangrijk dat we ook bij de eersten op de festivalweide zijn. Uren

Lees meer »

Motorrijder (30) zwaargewond na botsing met middenberm en biggenrug in Diksmuide: “Volgens de eerste berichten niet in levensgevaar”

Een 30-jarige motorrijder uit Veurne is vrijdagochtend zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in Diksmuide. De man nam deel aan een motorrondrit toen hij plots op een middenberm reed, naar de overkant werd geslingerd en daar vol op een betonnen ‘biggenrug’ knalde. Daarna belandde hij in de gracht. “De man werd met de MUG-heli naar het ziekenhuis gebracht met het oog

Lees meer »

“Mensen worden afgeslacht en het kan nog erger worden”: Antwerpse cafébaas bibbert op vakantie in Kenia door hevige rellen

In Kenia zijn afgelopen week ernstige onlusten uitgebroken. Antwerpenaar Robert Vinck, cafébaas in Hemiksem, vertrok maandag nietsvermoedend op vakantie naar het Oost-Afrikaanse land. Momenteel zit hij nog altijd ‘gegijzeld’ in zijn hotel in een residentiële wijk van hoofdstad Naïrobi. “Je hoort dat het op elk moment opnieuw kan escaleren en dat het nog erger kan worden.”

Lees meer »

Joe Biden na kritiek op debat: “Ik weet hoe ik deze job moet doen”

“Ik geef je mijn woord: ik zou niet opnieuw meedoen aan de verkiezingen als ik niet met heel mijn hart en ziel geloofde dat ik deze baan aankan”, dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden gezegd tijdens een verkiezingsrally in de staat North Carolina. Hiermee reageert hij op kritiek na het debat donderdag en verzekert dat hij de race naar

Lees meer »