Eerstesteenlegging van Park Apart in Zwevegem dat duurzaam en biodivers wil zijn

De herontwikkeling van de voormalige Bekaertsite in Zwevegem zet zijn opmars voort met de bouw van een architecturaal kantoorgebouw. Na de realisatie van 22 reeds uitverkochte KMO-units, legden vastgoedontwikkelaar Hexagon en Liquidfloors vrijdag symbolisch de eerste steen voor de bouw van de tweede fase van Park Apart.

De site, gelegen aan de Bekaertstraat, was reeds de thuishaven van Liquidfloors, wat hen inspireerde om samen met Hexagon de herontwikkeling van de site aan te gaan. De gietvloerspecialist bouwt hier zijn nieuwe hoofdzetel, versterkt met een experience center. De reconversie van de verontreinigde site is tot stand gekomen door de steun van de Vlaamse overheid via een brownfieldconvenant.

“Het kantoorgebouw met vier bouwlagen heeft een opvallende architectuur, waarbij verschillende betonlooks zorgen voor een interessante uitstraling. De kantoren worden volledig op maat afgewerkt, waardoor ze onmiddellijk instapklaar zijn. Liquidfloors richt het gelijkvloers in als hoofdzetel, inclusief werkplekken en een showroom. Een gouden cirkel vormt de toegangspoort voor medewerkers en bezoekers van ons bedrijf”, legt Miguel Garcia-Miranda van Liquidfloors uit.

Duurzaam en biodivers

Een simulatie van hoe het gebouw er zal uitzien. © GF

Hexagon volgt bij de realisatie van Park Apart de lijn van duurzaamheid en biodiversiteit. “De oriëntatie van het gebouw, de optimalisatie van glasoppervlakken en isolatie dragen bij aan energiezuinigheid. Gemeenschappelijke ruimtes en kantoren zijn voorzien van de nieuwste technieken om een CO2-neutraal gebouw te realiseren”, verduidelijkt Jennis Desmet van Hexagon.

Verder is de noordgevel volledig opengehouden voor optimaal natuurlijk zonlicht, terwijl de andere zijden bewust gesloten zijn om het gebruik van actieve klimaatbeheersingsmaatregelen te verminderen.

Met reeds 50% van de kantoren verkocht, wacht Park Apart nog op enkele enthousiaste ondernemers die op zoek zijn naar een kantoor van 142 m² tot 292 m². Men hoopt tegen het jaareinde de nieuwe gebouwen te kunnen in gebruik nemen.

Voor meer info: www.parkapart.be.

The post Eerstesteenlegging van Park Apart in Zwevegem dat duurzaam en biodivers wil zijn is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

De teleurstelling is groot, niet in het minst bij Jan Vertonghen, wiens ongelukkige owngoal het verdict voor de duivels betekende.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour verplettert Conservatieven, premier Sunak biedt ontslag aan

Zoals verwacht een politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, wint oppositiepartij Labour nu de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje ook. “Een verpletterende overwinning”, voorspelt de exitpoll van de grote Britse media. De Conservative Party wordt zwaar afgestraft: de partij stevent af op

Lees meer »

Tweelingzussen Denise en Annie trouwden 50 jaar geleden op dezelfde dag: “Verkeerde zus kreeg ring bij huwelijksaanzoek”

Vijftig jaar geleden zijn de tweelingzussen Denise en Annie Van Bommel op dezelfde dag getrouwd, nu vieren ze ook samen hun gouden bruiloft. Op hun 70ste lijken de zussen nog steeds als twee druppels water op elkaar. Of hun mannen zich nooit vergist hebben? “Éen keer heb ik een cruciale fout gemaakt”, geeft één van hen ietwat gegeneerd toe.

Lees meer »

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

Fluxys biedt bijkomende hervergassingsslots voor lng aan in Zeebrugge

Gasbedrijf Fluxys heeft in de lng-terminal van Zeebrugge bijkomende langetermijnhervergassingsslots aangeboden voor de periode 2027-2044. Alle aangeboden capaciteit werd onderschreven op lange termijn, zo meldt Fluxys.
The post Fluxys biedt bijkomende hervergassingsslots voor lng aan in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Patrick Keersebilck neemt afscheid van Cactusfestival: “Trots dat ik Brugge op de muzikale kaart kon zetten”

Van 12 tot en met 14 juli vindt in het heraangelegde Minnewaterpark in Brugge het jaarlijks Cactusfestival plaats. Deze 41ste editie is ook het afscheid van Bruggeling Patrick Keersebilck, die in oktober als directeur van Cactus Muziekcentrum met pensioen gaat.
The post Patrick Keersebilck neemt afscheid van Cactusfestival: “Trots dat ik Brugge op de muzikale kaart kon zetten” appeared

Lees meer »

“Hou je mond, kale eikel”: Declan Rice in de clinch na affluiten, ook obsceen gebaar van Bellingham toont spanning bij Engelsen

Engeland ontsnapte op een onwaarschijnlijke wijze aan een nederlaag tegen Slovakije. De spelers lieten hun emoties dan ook de vrije loop, op alle mogelijke manieren. Jude Bellingham vierde zijn doelpunt met een obsceen gebaar richting de Slovaakse bank, Declan Rice ging zelfs fysiek in de clinch met de Slovaakse bondscoach en noemde hem “een kale eikel”.

Lees meer »

Terwijl de ene zeer meegaand is, staat de andere op de rem: hierover zullen de gesprekken van De Wever met zijn toekomstige coalitiepartners gaan

Preformateur Bart De Wever (N-VA) zal een weekend lang een-op-eengesprekken voeren met zijn toekomstige coalitiepartners, onder meer over de begroting. Hij moet nog altijd een manier vinden om de socialisten over de streep te trekken. Maar waar zullen die gesprekken met de verschillende partijen precies over gaan? Een overzicht.

Lees meer »