Meikermis in Wingene wordt weer leuk feest vol sport en muziek

De Wingense meikermis staat weer voor de deur en zoals de traditie het al enkele jaren wil neemt het Feestcomité Wingene met plezier opnieuw het nodige initiatief om van het kermisweekend een leuk feest te maken op zondag. Dit jaar fleuren Jeugdhuis De Mutse en De Stoempers trouwens ook de zaterdag op.

Het Wingense Feestcomité koestert al enkele jaren de ambitie om zowel in mei als in september extra activiteiten te organiseren. Op zondag 5 mei biedt het Feestcomité opnieuw een podium aan op het Kerkplein voor drie muziekgroepen die een link hebben met Wingene. Dit jaar kan je genieten van een optreden van The Dirty Scums om 14.30 uur, het punkfenomeen uit Schuiferskapelle. Om 16 uur is Secret Mission aan zet, een rockcoverband die in 2022 door Wingenaar Edwin Dierickx werd opgericht. Om 17.30 uur is tot slot de coverband Work!n Progress aan de beurt. Die band werd opgericht door Luc Bousson, die afkomstig is van Zwevezele, en brengt covers uit de jaren 1970 tot 1990 met een sterke link naar Belpop.

Uiteraard pakt het Feestcomité op het Kerkplein uit met een gezellig terras waar je van de muziek kan genieten met een lekker drankje bij de hand.

Wielerwedstrijd

Maar de Wingense kermis gaat eigenlijk al op zaterdag 4 mei van start en dankzij jeugdhuis De Mutse én de Koninklijke Veloclub De Stoempers wordt nu ook die dag wat extra opgefleurd. Zo organiseren De Stoempers voor het eerst een wielerwedstrijd voor juniores doorheen het centrum van Wingene, met start en aankomst aan het gemeentehuis om 15 uur. Enkele leden van jeugdhuis De Mutse zullen trouwens de handen mee uit de mouwen steken om alles in goede banen te leiden.

’s Avonds pakt jeugdhuis De Mutse op het Kerkplein dan ook nog uit met een heuse deejaywedstrijd.

The post Meikermis in Wingene wordt weer leuk feest vol sport en muziek is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Telecomoperator Orange laat Voo uitdoven

Telecombedrijf Orange is van plan om het merk Voo geleidelijk te laten verdwijnen. Het is de bedoeling om de verkoop van Voo-producten in september volgend jaar stop te zetten. Ook de winkels van Voo zullen de deuren sluiten.

Lees meer »

Tentoonstelling brengt verhalen van afgebrande Sint-Niklaaskerk naar boven: “Iedereen weet nog waar hij die dag was”

Het HEY Museum in Knokke-Heist is sinds deze week een unieke tentoonstelling rijker. Bezoekers ontdekken er de geschiedenis en verhalen van de in 2013 afgebrande Sint-Niklaaskerk. Zo is onder andere het skelet van de ‘oudste Westkapellenaar’ te zien tijdens de expo. “Opgegraven tijdens het archeologisch onderzoek na de brand”, zeggen curatoren Gerry De Mol en Frederik Roelens.
The post

Lees meer »

Buitenschoolse opvang De Paddestoel opent de deuren in Sint-Michiels: “Nieuwbouw biedt ruimte aan 72 kinderen”

Buitenschoolse opvang De Paddestoel, gelegen aan de Sint-Arnolduslaan in Sint-Michiels, heeft vrijdag de deuren geopend. De opvang is een nieuwe locatie voor welzijnsvereniging De Blauwe Lelie (OCMW Brugge), dat kwalitatieve kinderopvang aanbiedt in de Brugse regio.
The post Buitenschoolse opvang De Paddestoel opent de deuren in Sint-Michiels: “Nieuwbouw biedt ruimte aan 72 kinderen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaamse Anke getuigt vanuit Beiroet: “Hier is geen luchtalarm, bij explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp”

De spanning in Beiroet stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze. Morgen keren de eerste Belgen uit Libanon terug. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in het Midden-Oosten in deze liveblog.

Lees meer »

Lepe vos Dries Mertens slaat subtiel toe voor Galatasaray in Europa League en viert met een radslag, maar kan wel niet winnen

Dries Mertens en zijn ‘killerinstinct’ hebben weer toegeslagen in de Europa League. De speler van Galatasaray reageerde het snelst op een kopbal van Mauro Icardi en zette zijn club al snel op voorsprong tegen de Letse kampioen FK RFS. Akgün verdubbelde even later de Turkse voorsprong, maar de thuisploeg knokte zich weer op gelijke hoogte. Het eindigde op 2-2 in

Lees meer »

Wim Opbrouck opent verrassend veelzijdig Hof der Dingen in Brugge

Zaterdag 5 oktober opent Het Hof der Dingen in het Provinciaal Hof in Brugge. Curator Wim Opbrouck ging op een creatieve en participatieve manier op zoek naar wat een West-Vlaming zo typeert. Het antwoord is bij momenten heel verrassend.
The post Wim Opbrouck opent verrassend veelzijdig Hof der Dingen in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Inwonende vriend komt elke ochtend thuis met zakken vol horloges, juwelen en werkmateriaal: “Ik wist niet dat het gestolen goederen waren”

Een 61-jarige Oostendenaar is ook in beroep veroordeeld tot twaalf maanden cel. Zijn vriend die bij hem logeerde, ging elke avond weg en kwam ’s morgens terug met zakken vol dure spullen. “Toch had ik geen vermoeden dat het om gestolen goed ging.”
The post Inwonende vriend komt elke ochtend thuis met zakken vol horloges, juwelen en werkmateriaal: “Ik

Lees meer »

“Negen bezoekers liepen na eerste scène al weg”: nieuwe horrorfilm zo schokkend dat kijkers braken en paniekaanvallen krijgen

De afgelopen jaren hebben de twee ‘Terrifier’-films zich bewezen als de meest bloederige films in de bioscoop. ‘Terrifier 2′ zorgde in 2022 zelfs voor zoveel schrik dat bioscoopbezoekers flauwvielen of ziek naar buiten renden. Het leek een onmogelijke opgave voor ‘Terrifier 3′ om dat te overtreffen, maar de makers bewijzen het tegendeel. “Al in de eerste tien minuten gingen negen

Lees meer »

“Cipiers? Die waren nergens te bespeuren”: beelden tonen hoe Fabrice (38) brutaal wordt aangevallen door medegedetineerden in gevangenis van Haren

Gedetineerde Fabrice – een schuilnaam – ligt met ernstige verwondingen in het ziekenhuis nadat hij afgelopen weekend slachtoffer werd van een brutale aanval door vijf medegevangenen in Haren. Het incident vond slechts enkele dagen na zijn aankomst in de gevangenis plaats. Op beelden is te zien hoe Fabrice weerloos wordt geschopt en geslagen, terwijl geen enkele cipier ingrijpt. Dat gebeurt

Lees meer »