Wij keken naar ‘De harde kern’: “Tourist heeft zich laten rollen door dit gezelschap dat eergevoel hoog in het vaandel voert maar zijn ware gelaat – letterlijk en figuurlijk – niet toont”

Donderdag start op Streamz De harde kern. Tourist LeMC en zijn oude kameraad Chino, zelf altijd een zware jongen geweest, willen met deze driedelige serie dieper doordringen in de ziel van voetbalhooligans. Maar veel meer dan een geromantiseerde maskerade krijg je niet te zien.

 

Meer krantenkoppen in België

Israël voert nieuwe aanval uit op zuiden van Beiroet – Ministerraad bespreekt deze namiddag situatie van Belgen in Libanon

De zuidelijke buitenwijken van Beiroet zijn in de vroege uren van woensdag minstens vijf keer getroffen door Israëlische aanvallen, nadat Iran gisteravond 200 raketten heeft afgevuurd op Israël. Het is momenteel onduidelijk of er slachtoffers gevallen zijn bij de aanvallen van deze ochtend. Het Israëlische leger is Libanon maandag binnengevallen voor een “beperkte grondoperatie”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog

Lees meer »

“Er staan zeker nog twee exits op stapel”: soapserie ‘Thuis’ belooft enkele verrassen­de twists

Een groepverkrachting, een dode en zelfs een kind dat uit de doden is opgestaan: de eerste maand van het 30ste seizoen van ‘Thuis’ was best pittig. Gelukkig zorgden enkele nieuwe gezichten, prille liefdes en eerste kussen voor wat aangenaam tegengewicht bij al die emotionele ellende. Maar hoe gaat het seizoen nu verder? ‘Thuis’-woordvoerder Ira Stevaert ligt alvast een tip van

Lees meer »

Iraanse ayatollah Ali Khamenei tijdens vrijdaggebed: “Iraanse raketaanvallen op Israël zijn volledig legitiem” – Eerste Belgen keren vandaag terug uit Libanon

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

KIJK. Kortgerokte prinses Delphine maakt statement tijdens misviering met paus: “Hoop en liefde zijn niet verbonden aan één religie”

Kleurrijk en Belgisch. Zo verscheen prinses Delphine (56) zondag tijdens de eucharistieviering met paus Franciscus (87). Waar de andere leden van de koninklijke familie het sober hielden, koos de kunstenares resoluut voor een sprankelende look en blote benen. BV-stylist Jody Van Geert, met wie ze samenwerkte, legt uit hoe de outfit met blazer waarop ‘Love’ te lezen staat tot stand

Lees meer »

Pleegzorg West-Vlaanderen maakt lied ‘Wortels en Vleugels’ voor tienjarig bestaan: “Kobe Sercu leverde een pareltje af”

Een groep van zo’n dertig pleegkinderen, -jongeren en -gasten, hun ouders, pleeggezinnen en begeleiders naar aanleiding van het tienjarig bestaan van Pleegzorg West-Vlaanderen deel aan het sociaal-artistiek project ‘Wortels en Vleugels’, dat uitmondde in een toonmoment op 28 september in de Chalet in Kemmel en een lied met Kobe Sercu.
The post Pleegzorg West-Vlaanderen maakt lied ‘Wortels en Vleugels’

Lees meer »

Succesvolle editie ‘Levensloop Zuid-West’ brengt meer dan 40 duizend euro op voor Stichting tegen Kanker

De ‘Levensloop Zuid-West: 24 uur bewegen tegen kanker’, was zeer succesvol. De opbrengst bedraagt 60.992,50 euro voor de Stichting tegen Kanker. De loop vond voor de eerste keer plaats in Provinciaal domein De Gavers.
The post Succesvolle editie ‘Levensloop Zuid-West’ brengt meer dan 40 duizend euro op voor Stichting tegen Kanker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een miljard euro extra, maar de uitdagingen blijven groot: kan de eerste socialistische minister van Welzijn voor een ‘warmer’ Vlaanderen zorgen?

De nieuwe regering voorziet de komende jaren fors extra budget voor alles wat met het welzijn van de Vlamingen te maken heeft. In de eerste plaats moet kersvers minister Caroline Gennez (Vooruit) daarmee de wachtlijsten in vele sectoren weggewerkt krijgen. Wat kan de socialiste op een post die traditioneel bij de christendemocraten zat?

Lees meer »