Johnson & Johnson wil zaak over kankerverwekkend babypoeder schikken voor 11 miljard dollar

17:51 Het medisch concern Johnson & Johnson (J&J) wil een rechtszaak over een mogelijk kankerverwekkend babypoeder en andere talkproducten schikken voor 11 miljard dollar (10,3 miljard euro). Dat blijkt woe… 

Meer krantenkoppen in België

Tupperware-fabriek blijft nog minstens 120 dagen open, personeel op tijdelijke werkloosheid

De Tupperware-fabriek blijft nog minstens 120 dagen open. Die boodschap kregen de 295 personeelsleden van de Aalsterse fabriek woensdagmiddag te horen van het moederbedrijf in de Verenigde Staten. Voor het personeel verandert er voorlopig niets tegenover vorige week, toen het systeem van tijdelijke werkloosheid werd ingevoerd. “Er is ons gegarandeerd dat de lonen worden doorbetaald”, zeggen de vakbonden.

Lees meer »

KU Leuven-campussen Kortrijk en Brugge openen plechtig het academiejaar ’24-’25

Het 60-jarig jubileum en een boeklancering kleuren de academische openingszitting van KU Leuven Kortrijk en Brugge. De academische openingszitting stond in het teken van het aankomende feestjaar. In 2025 viert KU Leuven Kulak immers haar 60-jarig bestaan. Opmerkelijk detail: in Kortrijk zijn er een vijfde meer nieuwe bachelorstudenten, bij KULAB Brugge meer dan 40 procent.
The post KU Leuven-campussen

Lees meer »

Opnieuw inbraak bij apotheek in Wervik: “Al het geld uit onze kassa’s is weg”

De criminaliteit in Wervik houdt maar aan. Dinsdagnacht is ingebroken bij apotheek Deleu in de Magdalenastraat. Naast een aanzienlijke som geld zijn ook een laptop en fototoestel gestolen. De daders haalden aan de zijkant een ruit uit. Professioneel blijkbaar, want het glas is niet gebroken.
The post Opnieuw inbraak bij apotheek in Wervik: “Al het geld uit onze kassa’s

Lees meer »

Koket Koksijde werkt samen met Floraliën en laat zich inspireren door Paul Delvaux

In september vindt het driejaarlijkse bloemenevenement ‘Koket Koksijde’ plaats. Het gemeentehuis van Koksijde wordt van donderdag 19 tot en met maandag 23 september 2024 het unieke decor voor een vernieuwde florale editie van Koket Koksijde in samenwerking met Floraliën. Belgische en internationale floristenteams brengen Paul Delvaux 30 jaar na zijn overlijden terug tot leven met meesterlijke bloemendecoraties.
The post

Lees meer »

Jean-Pierre Geelhand de Merxem verlaat na 42 jaar de politiek: “Vaak felle discussies gehouden”

Zijn laatste gemeenteraad als schepen dateert van eind december vorig jaar, zijn laatste gemeenteraad als raadslid staat eind november van dit jaar gepland. Jean-Pierre Geelhand (72) zal dan 42 jaar actief geweest zijn in de Heuvellandse politiek. Hij kwam voor het eerst op tijdens de verkiezingen van 1982 met de toenmalige PVV. Daarna volgden nog twee legislaturen met de partij

Lees meer »