In Menen 884 mensen geholpen dankzij digipunten

Goed een jaar geleden installeerde de stad Menen digipunten, waar mensen met onvoldoende digitale vaardigheden gratis hulp kunnen vragen aan digitale experts. Met succes, want van april 2023 tot en met maart 2024 hielpen de digimaten liefst 884 mensen digitaal op weg. Vooral het mobiele digipunt kende heel wat bijval met 263 bereikte personen.

Steeds vaker wordt van ons verwacht dat we online onze bankzaken regelen, afspraken maken, belastingen invullen… Omdat dit niet voor iedereen zo eenvoudig is, zet de stad Menen sinds vorig jaar in op digitale inclusie. “We trappen een open deur in als we stellen dat heel wat mensen de digitale snelheidstrein missen of dreigen te missen. Met concrete acties willen we inwoners met concrete digitale vragen helpen”, zegt schepen van gelijke kansen Angelique Declercq.

Eén van de voornaamste acties binnen het e-inclusieproject is de oprichting van digipunten.

“Een digipunt is een openbare computerruimte, waar je gratis gebruik kan maken van het internet en de beschikbare laptops. Ook kan je er met vragen over je smartphone, tablet of computer terecht bij onze digimaten, onze digitale experts. Een Itsme-account installeren, een e-mailadres aanmaken, werken met QR-codes, digitale toepassingen van overheidssites, een online afspraak maken bij de stad Menen, mobiliteitsapps gebruiken… Het is een greep uit de vele zaken waarmee de digimaten kunnen helpen.”

Caravan

“Naast de fysieke digipunten is er ook een mobiel digipunt. Een rondtrekkende caravan doet het hele jaar door verschillende pleintjes , evenementen en wijken in Groot-Menen aan. Het mobiel digipunt werkt ook samen met sociale organisaties, zo kunnen we mensen in kansarmoede helpen”, aldus schepen Declercq.

De zes digipunten in Groot-Menen bevinden zich in het Sociaal Huis Menen (maandag van 9.30 tot 11.30 uur), Dorpshuis Rekkem (dinsdag van 13.30 tot 15.30 uur), LDC Allegro (dinsdag van 14 tot 16 uur), Bibliotheek Menen (woensdag van 14 tot 18 uur), Het Applauws Bibliotheek Lauwe (woensdag van 14 tot 18 uur) en het stadhuis Menen (zaterdag van 9 tot 11 uur). Ten slotte trekt ook het digitale digipunt verder op pad.

(CB)

Alle acties in het kader van het digitale inclusieproject vind je op www.menen.be/digitaal.

The post In Menen 884 mensen geholpen dankzij digipunten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Geen genade voor hoogbejaarde drugsdealer die in Oostkamp geklist werd: ‘Bertje de cannabisboer’ krijgt twee jaar effectieve celstraf

Terwijl veel van zijn leeftijdsgenoten hun dagen in een rustoord slijten, zoekt Albert M. (81) liever de spanning op. Liefst 36 jaar na zijn eerste veroordeling en op een zucht van zijn 82ste verjaardag kreeg de Nederlander – in het drugsmilieu bekend als ‘Bertje de cannabisboer’ – opnieuw twee jaar effectieve celstraf. “Hij trekt totaal geen lessen uit zijn eerdere

Lees meer »

Actrice Nora Dari is bevallen van haar eerste kindje

Nora Dari, bekend van haar rol in de jongerenserie ‘wtFock’ en haar deelname aan het VTM-programma ‘De verraders’, is bevallen van haar eerste kindje. Dat heeft de actrice zelf laten weten op haar Instagramaccount. “Welcome Meya”, klinkt het bij een filmpje op sociale media.

Lees meer »

Hij was haar grote jeugdliefde, maar hun relatie liep toch op de klippen: het liefdesparcours van Julia van K3 en haar ex Ben

“Na zo’n romantisch gebaar moeten we wel bij elkaar blijven.” Zo’n 2,5 jaar geleden verraste Ben ‘zijn’ Julia nog met een grote ruiker rozen op haar allereerste K3-show. Inmiddels is gebleken dat de twee niet langer een koppel vormen. Afgelopen weekend bevestigde de K3-zangeres op de première van ‘Sneeuwwitje’ dat ze al een half jaar single is. Een overzicht van

Lees meer »

63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Het staat te boek als een van de oudste kermissen van Menen en blijft, jaar na jaar, heel wat mensen lokken. Koekuit-in-Feest wist ook dit jaar de wijk van heel wat animo te voorzien, met een reuze rommelmarkt als absolute publiekstrekker.
The post 63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »

Spektakel aan zee: vier topshows in de kuststeden die je niet wilt missen

Plan je deze zomer een uitstap naar de Belgische kust? Uitstekend idee, want ook naast zee, strand en dijk valt daar nog heel wat te zien en te beleven. De kuststeden pakken uit met een zomers programma vol ambiance en spektakel. Zit het weer tegen, ben je voldoende bruingebakken of gewoon op zoek naar (avondlijk) vertier, kan je dus altijd

Lees meer »

87 doden en tientallen gewonden door gedrum bij religieus festival in India

Bij een religieuze bijeenkomst in de noordelijke Indiase deelstaat Uttar Pradesh zijn volgens de hulpdiensten zeker 87 mensen in het gedrum om het leven gekomen. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt, want “er komen nog steeds lichamen binnen”, zegt de gezondheidsdienst tegen AFP. De politie sprak tegen Reuters van zo’n zestig doden.

Lees meer »

Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp”

In Oostrozebeke kijkt jong en oud uit naar de jaarlijkse Peloezefeesten op vrijdag 5 juli. Geen kermisattracties op het marktplein, maar gezellige plekjes op de zachte ondergrond van de ‘peloeze’ voor het gemeentehuis. Knusser kan het niet.
The post Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp” appeared first on KW.be.

Lees meer »