Huis van nazitopman Hermann Göring herbergde een gruwelijk geheim: vijf lichamen ontdekt onder vloer

Een groep Duitse en Poolse hobby-archeologen is gestuit op vijf lichamen in een voormalig verblijf van nazitopman Hermann Göring. De archeologen deden onderzoek in de Wolfsschanze, het hoofdkwartier van Adolf Hitler voor het Oostfront in toenmalig Oost-Pruisen. Dat meldt Der Spiegel.

 

Meer krantenkoppen in België

Mark (72) vermist tijdens bergtocht in Albanië: “Papa is nooit aangekomen op zijn volgende checkpoint”

“Papa zou om de zoveel dagen contact opnemen. Er moet iets gebeurd zijn, alleen weten we niet wat.” De familie van Mark Joris (72) uit Mortsel trekt aan de alarmbel, nadat de man vermist raakte tijdens een trektocht in Albanië. De hulpdiensten in Albanië en Macedonië houden een grote zoekactie, maar worden daarbij niet geholpen door de slechte weersomstandigheden.

Lees meer »

In deze stad duiken met ‘Verenigd Front Tegen Corruptie en Bullshit’ en ‘Weg File en Belastingen’ op het laatste nippertje plots twee vreemde partijen op

Op de valreep liggen er op 13 oktober in stemhokjes van de nieuwe fusiegemeente Tielt-Meulebeke geen zes lijsten, maar wel acht. De grote zes krijgen namelijk het gezelschap van twee éénmanspartijtjes, met wel heel opvallende namen. Maar wat bezielt Marc Bruggeman van ‘Het Verenigd Front Tegen Corruptie en Bullshit’ en Pieterjan Debyser van ‘Weg File en Belasting’? Waarom deze lijsten?

Lees meer »

Zeef mee naar de zeventiende eeuw als een echte archeoloog

CO7 en het Yper Museum organiseren tot en met 27 september het archeologisch project ‘Zeven naar de zeventiende eeuw’ op de site van het voormalig openluchtzwembad aan de Lange Torhoutstraat 54 te Ieper.
The post Zeef mee naar de zeventiende eeuw als een echte archeoloog appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ook duizenden Belgen gebruiken nog steeds biepers

De semafoon of bieper, het ouderwetse communicatie-apparaatje dat dinsdag massaal tot ontploffing werd gebracht in Libanon en daarbij een groot aantal slachtoffers eiste, wordt ook in België nog op redelijke grote schaal gebruikt. Dat schrijft De Standaard woensdag. Hoewel de technologie inmiddels al behoorlijk is achterhaald, zijn er volgens het dagblad nog steeds zo’n 27.000 biepers in dienst in ons

Lees meer »

Jelle Cleymans viert 40ste verjaardag met concert met alle hits van ‘Spring’: “Geen reünie, maar met muzikale helden”

Jelle Cleymans viert volgend jaar zijn veertigste verjaardag en hij wil deze mijlpaal op een speciale manier markeren. Voor de gelegenheid duikt hij terug in zijn eigen repertoire en brengt hij de hits van ‘Spring’ opnieuw tot leven. “Met ‘Cleymans zingt ‘Spring’ sta ik op 14 mei 2025 in de AB in Brussel”, zegt hij enthousiast op MNM.

Lees meer »

Liesbeth (39), Jaspis (36) en Bjorn (47) ontdekten pas als volwassenen dat ze hoogbegaafd zijn: “Mijn ouders vonden me een betweter”

“Leidinggevenden vinden het doorgaans heel vervelend dat ik slimmer ben dan zij.” Zowel op de werkvloer als in de aula’s gemakkelijker als je hoogbegaafd bent? Niet per se, zo getuigen Liesbeth (39), Jaspis (36), en Bjorn (47) die pas als volwassene het label ‘hoogbegaafd’ opgeplakt kregen. “Ik heb jarenlang aangemodderd en voelde me vreselijk dom.”

Lees meer »

Berenloop zit dit jaar in nieuw jasje

Zondag 22 september is er tijdens de jaarlijkse kermis de 19de Berenloop. AC Beernem zorgt als organisator naast de gekende jeugdlopen voor drie afstanden met traditioneel de start en aankomst nabij O.C. De Kleine Beer.
The post Berenloop zit dit jaar in nieuw jasje appeared first on KW.be.

Lees meer »