Huis van nazitopman Hermann Göring herbergde een gruwelijk geheim: vijf lichamen ontdekt onder vloer

Een groep Duitse en Poolse hobby-archeologen is gestuit op vijf lichamen in een voormalig verblijf van nazitopman Hermann Göring. De archeologen deden onderzoek in de Wolfsschanze, het hoofdkwartier van Adolf Hitler voor het Oostfront in toenmalig Oost-Pruisen. Dat meldt Der Spiegel.

 

Meer krantenkoppen in België

Oxfam wil afschaffing vetorecht in VN-Veiligheidsraad

De afgelopen tien jaar gingen bijna alle veto’s van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN) over Palestina, Oekraïne en Syrië. Daardoor worden mensen in die conflictgebieden in de steek gelaten, zegt Oxfam. De ngo vraagt om het vetorecht af te schaffen.

Lees meer »

Wat gebeurt er tijdens de zwangerschap in het brein van zwangere vrouwen? Studie brengt veranderingen voor het eerst in beeld

Tijdens de zwangerschap ondergaat het lichaam van de vrouw ingrijpende veranderingen, en dat geldt ook voor de hersenen. Voor het eerst hebben wetenschappers de veranderingen in het brein tijdens de zwangerschap gedetailleerd in beeld gebracht. Proefpersoon was de zwangere onderzoekster Elizabeth Chastril. "Het is vreemd om je eigen brein zo te zien veranderen", zegt ze. "Dit onderzoek roept meer vragen

Lees meer »

Britse premier Starmer onder vuur om banden met geldschieter

De Britse premier Keir Starmer ligt in eigen land onder vuur vanwege zijn banden met een belangrijke donor. The Sunday Times schrijft dat niet is opgegeven dat multimiljonair Waheed Alli betaalde voor kleding en een zogenoemde personal shopper voor de echtgenote van de nieuwe regeringschef. Dit zou de gedragscode van het parlement schenden.

Lees meer »

Lydie en Rita zwaaien na bijna halve eeuw af bij Wiegwijs: “Als 15-jarige kwam ik er al met mijn broer op consultatie”

Twee belangrijke vrijwilligers in het consultatiecentrum van Wiegwijs, voorheen Kind en Gezin, namen onlangs afscheid en werden in de bloemetjes gezet. Lydie Bracke en Rita Decaesstecker hebben er beiden een lange carrière opzitten, maar kiezen ervoor om het wat rustiger aan te doen.
The post Lydie en Rita zwaaien na bijna halve eeuw af bij Wiegwijs: “Als 15-jarige kwam

Lees meer »

Vrouw die geruchten verspreidde over migranten die katten en honden opeten in Springfield: “Het was niet de bedoeling”

De vrouw uit Springfield, Ohio, die op sociale media bericht had over Haïtiaanse immigranten die huisdieren van de lokale bevolking stelen en opeten – wat Donald Trump in zijn debat tegen Kamala Harris gebruikte – zegt spijt te hebben van dat bericht. “Het ontplofte gewoon en werd iets dat niet mijn bedoeling was”, vertelde ze aan NBC News.

Lees meer »

Koppel in Griekenland van de weg gemaaid, kleuter bleef grotendeels ongedeerd: “De kinderwagen heeft een groot deel van de schok opgevangen”

Een koppel uit Hasselt ligt in een kunstmatige coma nadat het paar in Griekenland aangereden werd door een dronken bestuurder. De vrouw was op het moment van het ongeval zes maanden zwanger en ze hadden ook hun tweejarig zoontje bij, dat behalve wat afgebroken tandjes en schaafwonden ongedeerd bleef. “De kinderwagen heeft een groot deel van de schok opgevangen”, vertelt

Lees meer »

Water trekt zich terug in Poolse stad Klodzko: immense schade wordt duidelijk

In Klodzko, een van de zwaarst getroffen steden in Polen, trekt het water zich stilaan terug. Zo wordt voor het eerst de immense schade duidelijk. In Polen, Tsjechië en Roemenië zijn verschillende doden gevallen door de passage van cycloon Boris. De ellende is echter nog niet voorbij, waarschuwt onze weervrouw Jill Peeters.Volg het nieuws over de extreme weersomstandigheden in Centraal-Europa

Lees meer »