Drie West-Vlaamse kampioenschappen in Adinkerke op zaterdag 4 mei: “Ook meisjes geven we kansen”

KVC Panne Sportief staat in Adinkerke al jaren in voor de West-Vlaamse wegkampioenschappen voor jongens nieuwelingen. Cycling West-Vlaanderen wees de organisatie ook voor 2024 toe aan de wielerclub. Met een extraatje! Op zaterdag 4 mei zullen ook meisjes in Adinkerke om de provinciale titels strijden.

Panne Sportief is onlosmakelijk verbonden met de Driedaagse van De Panne, de huidige Brugge-De Panne Classic, World Tour-wedstrijd voor mannen en vrouwen. De organisatie heeft niet alleen oog voor renners als Jasper Philipsen, Tim Merlier, Yves Lampaert, Lorena Wiebes, Grace Brown en Georgi Pfeiffer, maar ook voor de U17. Al enkele jaren op rij – in 2018 waren Alec Segaert en Victor Trio de eerste winnaars – strijden nieuwelingen in Adinkerke om de West-Vlaamse titels. Vorig jaar mochten Jasper Verbrugge (tweedejaars) en Bas Vandenbulcke (eerstejaars) de provinciale trui aantrekken. Voor jongens van die leeftijd altijd een hele eer.

“Ook voor 2024 waren we kandidaat om deze provinciale kampioenschappen te organiseren”, vertelt parcoursbouwer Ivan Berquin. “Ze zijn opnieuw aan ons toegekend. Van Eric Vanrobaeys, voorzitter van de West-Vlaamse commissie weg-piste-veld, vernamen we dat er geen kandidaten waren voor de organisatie van het PK voor meisjes jeugd. Dus gaan we ook die wedstrijd voor onze rekening nemen. Om ook meisjes kansen te geven. Voor ons was de enige voorwaarde dat we dit extra PK konden organiseren dezelfde dag van de jongens nieuwelingen. Omdat we geen tweemaal de gemeente willen afsluiten.”

Massaspurten

Voor de afdeling West-Vlaanderen van Cycling Vlaanderen was dat geen probleem. Meisjes nieuwelingen en junioren beginnen zaterdag 4 mei om 10.30 uur aan hun provinciaal kampioenschap. Het startschot voor eerstejaarsnieuwelingen weerklinkt om 13.15 uur. De tweedejaars gaan om 15.15 uur van start.

“Op het parcours dat we enkele jaren geleden uittekenden”, verduidelijkt Ivan. “Het is een toertje van 6,1 kilometer. Volgens mij een mooi parcours waarop je echt koers kan maken. Langs het kanaal Duinkerke-Nieuwpoort kan je het spel met de wind spelen. Voor nieuwelingen is dat niet evident. De wedstrijden van die categorie draaien heel vaak uit op een massaspurt. In Adinkerke is dat meestal niet anders.”

“Het is een mooi parcours waarop je echt koers kan maken” – Ivan Berquin, parcoursbouwer

De streep ligt ter hoogte van café ‘t Veld aan de Moeresteenweg. “In oorsprong was het onze bedoeling te alterneren tussen Adinkerke en De Panne”, aldus Ivan Berquin.

“Zaterdag is marktdag in De Panne. Het is niet gemakkelijk om die markt naar een andere dag te verplaatsen. Dus organiseerden we tot nog toe altijd in Adinkerke. Omdat het toertje niet langer is dan 6,1 kilometer is er tijdens de wedstrijden altijd beweging op het parcours. Supporters kunnen dat rondje makkelijk te voet afhaspelen en onderweg hun favoriete renner of renners toejuichen.”

Minder stress

Intussen hebben de organisatoren de beide edities van Brugge-De Panne Classic achter de rug. De zeges gingen naar Tim Merlier en Elisa Balsamo. Dankzij deze wedstrijden leerde Ivan Berquin, inwoner van Veurne, zijn streek bijzonder goed kennen. Uiteraard zijn de verschillen tussen koersen uit de World Tour en provinciale kampioenschappen heel groot.

“Zo’n West-Vlaams kampioenschap voor de jeugd is een pak minder stresserend dan de organisatie en de voorbereiding van de Classic Brugge-De Panne”, geeft hij toe. “Het PK, dat is twee maanden werk. Met Brugge-De Panne zijn we een volledig jaar bezig.”

The post Drie West-Vlaamse kampioenschappen in Adinkerke op zaterdag 4 mei: “Ook meisjes geven we kansen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in Roeselare

Met Jarren Theeten (30) en Sharon Roelandt (26) uit Houthulst heeft La Grande Place, de gekende brasserie/broodjeszaak op de Grote Markt in Roeselare nieuwe zaakvoerders. “Toen we het artikel zagen over de zoektocht naar een nieuwe uitbater hebben we onmiddellijk toegehapt.”
The post Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in

Lees meer »

Groen kondigt einde samenwerking aan met Vooruit in Hasselt: “Want de socialisten werken achter onze rug aan voorakkoord met N-VA” 

Groen Hasselt wil in oktober met een eigen lijst deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat maakt de partij net zelf bekend. Daarmee komt er een einde aan ruim 24 jaar samenwerking tussen de groenen en de socialisten in Hasselt. Volgens Groen zelf heeft Vooruit eerder gemaakte afspraken rond een kartel voor de verkiezingen in oktober "eenzijdig opgezegd". “Maar we staan sterker

Lees meer »

Marbella zal wildplassers in zee dan toch niet beboeten

Hoongelach en verbijstering alom toen Marbella eind mei een aantal maatregelen goedkeurde om de mondaine stranden van de Spaanse badplaats proper te houden. Er werden boetes aangekondigd voor wie zijn of haar behoefte zou doen “in de zee of op het strand”. De gemeenteraad ontkent nu dat het die boetes effectief zal toepassen.

Lees meer »

Griekenland maakt zesdaagse werkweek mogelijk in bepaalde sectoren

De nieuwe wet die het in bepaalde sectoren mogelijk maakt om zes dagen per week te werken, is sinds vandaag van kracht in Griekenland. Deze aanpassing verhoogt de maximale werkweek van 40 naar 48 uur voor werknemers binnen industriële bedrijven en de productiesector. De Griekse regering wil zo onder meer de arbeidstekorten aanpakken en zwartwerk tegengaan.

Lees meer »

Worden open relaties meer aanvaard? BV’s klappen uit bed. “Ik heb ingezien dat vaste relatie meer voldoening geeft”

Ex-topmodel Kate Moss (50) houdt er losse zeden op na. De Britse promoot eerlijk haar open relatie. “Zij en haar lief (kunstenaar en edelman Nikolai von Bismarck, red.) geven elkaar de vrijheid om seks te hebben met anderen”, aldus intimi. Hoe staan BV’s tegenover de vrije liefde. In ‘TV Familie’ zijn ze opvallend rechtuit. “Dankzij mijn open relatie combineer ik

Lees meer »

Cisse Sandra verlengt contract bij Club Brugge en trekt op huurbasis naar Willem II

Club Brugge heeft donderdag de contractverlenging van Cisse Sandra bekendgemaakt. De twintigjarige middenvelder ondertekende een nieuwe overeenkomst bij blauw-zwart tot medio 2027. Club verhuurt hem komend seizoen aan de Nederlandse promovendus Willem II.
The post Cisse Sandra verlengt contract bij Club Brugge en trekt op huurbasis naar Willem II appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »

KIJK. Man met bivakmuts en rugzak op stadiondak veroorzaakt opschudding tijdens Duitsland-Denemarken

Opschudding tijdens de match Duitsland-Denemarken zaterdagavond: een man was tijdens de wedstrijd op het dak van het EK-stadion in Dortmund geklommen. Rond 23.20 uur verschenen leden van het speciale interventieteam SEK in de catacomben. Pas na het laatste fluitsignaal werd de 21-jarige man gearresteerd. Volgens ‘Bild’ zou hij daar 53 minuten hebben doorgebracht.

Lees meer »

SK Zillebeke is meteen ambitieus bij terugkeer: “Elke tegenstander zal het hier moeilijk krijgen”

Na een jaar zonder eerste elftal is SK Zillebeke weer helemaal terug. En niet zomaar om de tijd te doden: het trainersduo Diego Caron – Diederik Pattyn heeft grootse plannen. Ze mikken op een topvijfplaats dit seizoen, met de ambitie om op korte termijn naar derde provinciale te promoveren.
The post SK Zillebeke is meteen ambitieus bij terugkeer: “Elke

Lees meer »