Drugsverslaafde dertiger steelt liefst 21 fietsen en steps in Oostende: twee jaar voorwaardelijke celstraf

Een 35-jarige Oostendenaar heeft voor de Brugse rechtbank twee jaar voorwaardelijke celstraf gekregen voor een hele resem diefstallen van fietsen en steps.

Op 23 mei 2023 werd Solomon M. op heterdaad betrapt aan het Sint-Jozefsinstituut in Oostende. In zijn rugzak stak een gele kniptang en een doorgeknipt fietsslot. Camerabeelden wezen uit dat de dertiger kort voordien een step had gestolen en die in zijn woning had gezet. Daarna was hij teruggekeerd naar de middelbare school.

De politie trof in zijn woning nog meer gestolen steps en fietsen aan. Verder onderzoek linkte M. aan liefst 21 gelijkaardige diefstallen. Hij had het vooral gemunt op elektrische steps en fietsen, maar ging ook aan de haal met een elektrische plooifiets, een koersfiets en een mountainbike.

Om drugs te kopen

M. bekende de feiten en naar eigen zeggen had hij al vier of vijf keer toegeslagen in dezelfde school. Naar eigen zeggen pleegde hij diefstallen om zijn zware drugsverslaving te financieren. Na anderhalve maand voorhechtenis kwam hij voorwaardelijk vrij, maar in oktober 2023 werd hij opnieuw betrapt op diefstal van een step.

De verdediging stuurde met succes aan op probatievoorwaarden. M. moet zich onder meer laten begeleiden voor zijn drugsprobleem. (AFr)

The post Drugsverslaafde dertiger steelt liefst 21 fietsen en steps in Oostende: twee jaar voorwaardelijke celstraf is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bewoners Westhoek houden hart vast voor een nat najaar: “Als ik terugdenk aan vorig jaar, krijg ik kippenvel”

De beelden van de verwoestende kracht van storm Boris roepen nare herinneringen op bij slachtoffers van de wateroverlast in de Westhoek vorige herfst. Ze houden hun hart vast voor wat het najaar brengt. “We hebben geen flauw idee van wat er al ondernomen is om ons beter te beschermen.”
The post Bewoners Westhoek houden hart vast voor een nat

Lees meer »

“Dit is geen reden om er nu een snelweg van te maken”: Flitspaal in de Rollegemsestraat na commotie buiten werking gesteld

Een van de controversiële flitspalen met het GAS5-systeem, die in de Rollegemsestraat in Bellegem, zal verdwijnen na commotie vanuit de Kortrijkse politiek. De paal stond op een helling waardoor veel bestuurders zich lieten vangen en het gevoel kregen dat die er stond om de stadskas te vullen. Mobiliteitsschepen Axel Weydts (Vooruit) waarschuwt: “Het is nu niet de bedoeling dat dit

Lees meer »

Berno en Christa vieren gouden huwelijksjubileum

Op 4 januari 1974 stapten Berno Devriendt en Christa Vandenbulcke uit de Roeselarestraat in Rollegem-Kapelle in het huwelijksbootje. Het gouden echtpaar werd op zondag 8 september gehuldigd door het gemeentebestuur van Ledegem.
The post Berno en Christa vieren gouden huwelijksjubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deerlijk krijgt voor het eerst een belleman

De gemeente Deerlijk heeft met Jan Desimpelaere, afkomstig van de Molenhoek, een belleman aangesteld. In het weekend van Deerlijk Kermis maakt hij voor het eerst zijn opwachting.
The post Deerlijk krijgt voor het eerst een belleman appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Uitstel verstrenging lage-emissiezone is geen communautaire zaak”, David Leisterh (MR) vindt dat beslissing in Brussel al veel eerder genomen had moeten worden

De Brusselse Franstalige formateur David Leisterh (MR) ontkent met klem dat de Franstalige partijen in de mogelijke Brusselse regering de Nederlandstalige Brusselaars monddood maken. Hij haalt aan dat het Franstalige voorstel om de verstrenging van de lage-emissiezone met 2 jaar uit te stellen ook gedragen wordt door verschillende Nederlandstalige partijen.

Lees meer »

Julie Vanloo boekt met Washington belangrijke zege in strijd om PO’s in WNBA

Julie Vanloo heeft met haar team Washington Mystics vrijdag (lokale tijd) een overwinning behaald in het Gateway Center Arena @ College Park tegen Atlanta Dream in de Noord-Amerikaanse vrouwenbasketcompetitie WNBA. Vanloo en co. wonnen met 69-72.
The post Julie Vanloo boekt met Washington belangrijke zege in strijd om PO’s in WNBA appeared first on KW.be.

Lees meer »

3 extra lange afstandsvliegtuigen voor Brussels Airlines, wil van Brussel de “Europese hub voor vluchten naar Afrika” maken

Brussels Airlines zal de komende jaren zijn vloot uitbreiden met 3 nieuwe langeafstandsvliegtuigen. Het eerste vliegtuig wordt al midden 2025 verwacht. Die extra toestellen zal de luchtvaarmaatschappij naar eigen zeggen vooral gebruiken om extra vluchten naar sub-Saharaans Afrika in te zetten. "De ambitie is om van Brussel een Europese hub te maken voor vluchten van en naar Afrika", klinkt het

Lees meer »