LIVE OEKRAÏNE. ‘Kasteel van Harry Potter’ gaat in vlammen op na luchtaanval op Odessa: “Rusland gebruikte clustermunitie”

Rusland heeft maandag opnieuw een luchtaanval uitgevoerd op de Oekraïense havenstad Odessa. Daarbij zijn meerdere doden en tientallen gewonden gevallen. Een kasteel in de stad, het zogenaamde ‘Kasteel van Harry Potter’, is in brand gevlogen. Volgens Oekraïne hebben de Russen bij de aanval clustermunitie gebruikt. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Werd Marc Olbrechts in verzwaarde kist gedumpt in zee? Spaanse speurders leggen vader en zoon vermoedelijk eerstdaags op de rooster

Ons land zet de vader en zoon die opgepakt zijn in het onderzoek naar de vermoorde en vermiste Laura Trappeniers (67) en Marc Olbrechts (71) binnen een tiental dagen wellicht op een vliegtuig richting Tenerife. Opvallend: de Guardia Civil vermoedt dat Marc in een verzwaarde kist op de bodem van de zee ligt en hoopt de man nog te vinden.

Lees meer »

Remco Evenepoel pakt witte trui, maar staat in dezelfde seconde als gele Pogacar: “Zou fantastisch zijn om die trui morgen over te nemen”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen enkele plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken starten in het eerste trimester van 2025”

Vanaf volgend jaar starten op de hoek van de Wijnbergstraat en de Kleine Wijnbergstraat in Wevelgem de werken voor de bouw van een nieuwe vleugel van de Wijnbergschool. In een eerste fase worden het hoekhuis, de turnzaal, twee kleuterklassen en de fietsenstalling afgebroken. Langs de Kleine Wijnbergstraat komt een nieuwe inkomhal.
The post VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken

Lees meer »

Buurtbewoners vieren opening van vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk

Vandaag zijn de vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk weer opengesteld voor verkeer. Er kwam een gescheiden rioleringsstelsel en de straten zijn volledig heraangelegd met nieuwe fietspaden en aandacht voor groen. Dit moet zowel de verkeersveiligheid, het fiets- en voetgangerscomfort als de leefbaarheid verhogen.
The post Buurtbewoners vieren opening van vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk appeared first on

Lees meer »

Oppositie bekritiseert indexatie rusthuisdagprijs in Alveringem: “Graag eens indexatie overslaan”

De kostprijs van het woonzorgcentrum in Alveringem verhoogt weer. Het OCMW-bestuur past de dagprijs aan volgens de consumptieprijsindex van april 2024. De oppositie vraagt zich af waar dat eindigt. “Een OCMW-uitbating moet ietwat sociaal blijven. Ik betreur dat dit onbespreekbaar is”, zegt PRO-raadslid Emma Breyne.
The post Oppositie bekritiseert indexatie rusthuisdagprijs in Alveringem: “Graag eens indexatie overslaan” appeared first

Lees meer »

Ondanks strengere regels van Ben Weyts: ouders schuiven weer aan bij onderwijsadvocaten om B- en C-attesten aan te vechten

Onderwijsadvocaten draaien weer overuren, want ouders hebben nog slechts drie dagen de tijd om het B- of C-attest van hun zoon of dochter aan te vechten. Sinds de recente ingreep van onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) moeten zij vanaf nu aantonen dat de beslissing van de klassenraad onterecht was. Heeft dat nog wel zin? Waar moet je als ouder op letten?

Lees meer »