Opnieuw vinkenzetting GP De Plataan dag voor Moederdag: “Stukje nostalgie voor onze bewoners”

Op zaterdag 11 mei wordt de tweede vinkenzetting Grote Prijs De Plataan georganiseerd. Vorig jaar werd daarmee een wens van bewoonster Julia Vanhaverbeke ingewilligd, nu komt er dus een tweede editie.

Bij WZC De Plataan wordt er heel het jaar heel wat georganiseerd voor de bewoners. Onlangs kwamen enkele marktkramers hun tenten opslaan rond het woonzorgcentrum, op zaterdag 9 juni is er ook een rommelmarkt. Maar eerst wordt – voor de tweede keer – de wens van bewoonster Julia Vanhaverbeke ingewilligd. Zij droomde ervan nog eens een vinkenzetting te mogen meemaken, dankzij het Vinkengewest Izegem wordt dit opnieuw mogelijk.

De vaste datum is de zaterdag voor Moederdag. “Voor onze bewoners is dit een stukje nostalgie en een event om naar uit te kijken”, aldus Talia Seys, verantwoordelijke ‘Wonen en Leven’ in De Plataan.

Inschrijven voor de vinkenzetting kan vanaf 14.30 uur, het spreekwoordelijke startschot wordt gegeven om 16 uur, de prijsuitreiking vindt plaats om 18 uur. De cafetaria blijft open tot 19.30 uur. Er worden ook braadworsten verkocht.

The post Opnieuw vinkenzetting GP De Plataan dag voor Moederdag: “Stukje nostalgie voor onze bewoners” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Belgen verbruikten vorig jaar minste energie in bijna 30 jaar

Het energieverbruik in België lag vorig jaar op het laagste peil sinds 1995. De daling heeft te maken met de erfenis van de energiecrisis, de industriële activiteit die op een laag pitje staat en de mildere winters. Het merendeel van die verbruikte energie is nog altijd fossiel, maar het aandeel hernieuwbare energie stijgt licht.

Lees meer »

Als niet de zon, maar bosbranden jouw vakantiebestemmingen verhitten: dit zijn je rechten

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

Verwijderde video met Onana die “op scheenbeen van Mbappé gaat tackelen” doet wenkbrauwen fronsen in het buitenland

Wat bedoeld was als een ludieke video, is uitgegroeid tot een ongewild brandhaardje. Een clip van de Brusselse komiek Pablo Andres met Amadou Onana (22) in de hoofdrol doet de wenkbrauwen fronsen in het buitenland. Of toch de zin waarin Onana zingt dat hij “het scheenbeen van Mbappé zal tackelen”. De video werd gedeeld op de sociale media van de

Lees meer »

Hoe drie vrienden Hotel Ariane door elke crisis loodsen

In deze zomerreeks stappen we elke week binnen bij een bekend West-Vlaams hotel. Starten doen we met Ariane Hotel in de Westhoek, met een hartelijke ontvangst van Natasja Feliers (50). Een onwaarschijnlijk verhaal van tegenslag, geluk en… douchegordijnen.
The post Hoe drie vrienden Hotel Ariane door elke crisis loodsen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe Taylor Swift werd meegesleurd in vete tussen prins William en prins Harry: “Ze heeft Meghan Markle afgewimpeld”

Prins William verraste het Britse volk door een ‘casual’ selfie met internationale popster Taylor Swift te delen op zijn sociale media. Hij woonde haar concert bij samen met zijn twee oudste kinderen, en danste erop los. Vanuit het kamp van Harry en Meghan wordt er met de ogen gerold: “William probeert hen te kopiëren”, klinkt het. Maar daar gaat niet

Lees meer »

Gilles Dewaele (Standard) keert terug naar KV Kortrijk

Gilles Dewaele gaat opnieuw de kleuren van KV Kortrijk verdedigen. Hij maakt de overstap van Standard en ondertekent bij de Kerels een contract tot juni 2027, zo is vrijdag bekendgemaakt.
The post Gilles Dewaele (Standard) keert terug naar KV Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen. Tót het vliegtuigje begon te tollen: “Haar vriend probeerde nog zacht te landen, maar het was te laat”

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »