Viktor Vandenberghe sluit zich aan bij Soudal Quick-Step: “Ongelofelijk dat ik deze kans gekregen heb”

Cyclocrosser Viktor Vandenberghe (19) uit Vichte maakt sinds kort deel uit van het Devolopment Team van Soudal Quick-Step. “Ik ben heel blij dat ik die kans gekregen heb. Ik ga er voor de volle 100 procent voor”, glundert Viktor.

Sinds hij zich een vijftal jaar geleden volledig inzette voor de cyclo-cross, gaat het snel voor Vichtenaar Viktor Vandenberghe. Vorig jaar werd hij Belgisch kampioen bij de Junioren en sinds kort maakt hij deel uit van het Development team van Soudal Quick-Step. Het Devo team bestaat uit beloftevolle jonge renners. Afhankelijk van hun prestaties, kunnen ze daarna doorgroeien naar het Worldtour team. “Tijdens het wegseizoen deze zomer rijd ik voor Soudal Quick-Step, maar tijdens het crossseizoen volgend jaar zal ik wel voor Pauwels Sauzen – Bingoal blijven rijden”, legt Viktor uit.

Scout

“Vorig jaar is er tijdens Menen Kemmel Menen, een internationale wielerwedstrijden voor junioren, een scout komen kijken van Soudal, Johan Molly. Na de wedstrijd heb ik een gesprek gehad en een test gedaan. In januari kreeg ik dan het bericht dat ze interesse hebben in mij. Ik heb echt geen moment getwijfeld en ben meteen ingegaan op hun voorstel”, vertelt Viktor.

Verwachtingen

“Het afgelopen crossseizoen was niet slecht, maar ook niet super goed. Ik hoop vooral dat ik door deze zomer op de baan te rijden, nog meer structuur en begeleiding krijg. Op die manier wil ik mij optimaal voorbereiden voor volgend jaar”, legt Viktor uit.

“Voorlopig is het nog even afwachten welke wedstrijden ik zal meerijden. Ik weet wel al dat ik mee doe met het BK tijdrijden en de Elfstedenronde in Brugge. Daarna zie ik wel wat er op mijn pad komt. Ik ben sowieso al heel dankbaar voor de mooie kans die ik gekregen heb.”

Studies

Viktor combineert het topsporten met zijn studies werkvoorbereiding hout aan de Hogeschool Vives. “Het is niet altijd gemakkelijk om alles te combineren. Ik heb nu ook twee dagen per week stage, wat het nog moeilijker maakt om ook al mijn training te kunnen doen. Ik heb wel een topsportstatuut, maar dat heb ik voorlopig nog niet veel nodig gehad”, legt Viktor uit.

The post Viktor Vandenberghe sluit zich aan bij Soudal Quick-Step: “Ongelofelijk dat ik deze kans gekregen heb” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Orbán ontmoet president Poetin in Moskou voor omstreden gesprek over oorlog in Oekraïne: “Vrede komt er niet zomaar, je moet ervoor werken” 

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft in Moskou met de Russische president Vladimir Poetin over de oorlog in Oekraïne gesproken. Orbán heeft het over een "vredesmissie", maar het bezoek stuit op heel wat kritiek bij Europese leiders. Zij benadrukken dat de Hongaarse premier niet kan spreken in naam van de Europese Unie, zelfs niet nu Hongarije voorzitter is van de

Lees meer »

Koning van de Kasseien Sep Vanmarcke neemt afscheid van zijn supporters in café de Sportduif in Anzegem

Een jaar nadat de hemel op Sep Vanmarcke zijn kop viel, was hij nu klaar om afscheid te nemen van zijn supporters. Dat gebeurde in zijn supportersclub De Sportduif waar hij zijn trouwe fans trakteerde op een paar pintjes. Tegelijkertijd stelde hij ook zijn boek voor dat hij samen met Bahamontes’ hoofdredacteur Jonas Heyerick schreef: ‘Sep! Met hart en ziel’.<br

Lees meer »

Geen wijnopener bij de hand? Zo krijg je de fles toch open

Wat als… je een flesje wijn wil openen, maar geen wijnopener bij de hand hebt? Dan haal je een paar kaarsen uit, want ook daarmee krijg je de kurk van een wijnfles. Dat hebben enkele mannen uitgeprobeerd. “Je moet wel een klein beetje geduld hebben”, klonk het achteraf. “Pas na een dikke minuut konden we de fles ontkurken.”

Lees meer »

DEME gaat groenewaterstoffabriek bouwen in Egypte

Het Belgische bedrijf DEME, dat vooral bekend is als baggeraar, gaat in Egypte een fabriek voor de productie van groene waterstof bouwen. Het heeft daarover een akkoord gesloten met de Egyptische regering. De fabriek zal worden gebouwd in de haven van Gargoub, aan de Middellandse Zeekust. De energie die nodig is voor de productie van de groene waterstof zal komen

Lees meer »

“Je vraagt een kalkoen ook niet of hij uitkijkt naar Kerstmis. Politici moeten de moeilijke knopen doorhakken”

“Lig er deze vakantie even niet wakker van op het zuiderse strand of op uw eigen terras, maar weet: er breken barre tijden aan”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde. “Justitie protesteert nu al tegen mogelijke besparingen. Politie? Defensie? De rij met vragers om meer zal aandikken. Politici – en enkel politici – zullen die moeilijke knopen moeten doorhakken

Lees meer »

EXCLUSIEF. Spermadonor die 550 kinderen verwekte, reageert op Netflix-docu ‘The Man with 1.000 Kids’: “Ik ben geen monster”

De rechter legde hem een donorverbod op toen aan het licht kwam dat honderden kinderen werden verwekt met zijn zaad. Jonathan Meijer (42) is het onderwerp van de Netflix-docureeks ‘The Man with 1000 Kids’. Daarin getuigen enkele ouders over Meijers “onverzadigbare drang om zich zoveel mogelijk voort te planten”. “Die documentaire is pure sensatie”, reageert Meijer in een exclusief gesprek

Lees meer »

Tweelingzussen Denise en Annie trouwden 50 jaar geleden op dezelfde dag: “Verkeerde zus kreeg ring bij huwelijksaanzoek”

Vijftig jaar geleden zijn de tweelingzussen Denise en Annie Van Bommel op dezelfde dag getrouwd, nu vieren ze ook samen hun gouden bruiloft. Op hun 70ste lijken de zussen nog steeds als twee druppels water op elkaar. Of hun mannen zich nooit vergist hebben? “Éen keer heb ik een cruciale fout gemaakt”, geeft één van hen ietwat gegeneerd toe.

Lees meer »

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Bij één bericht dacht ik: ‘Oei, het zou zomaar kunnen dat zij dat is’”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Ik ben ervan overtuigd dat de vrouw die me al die tijd heeft lastiggevallen opnieuw contact zal zoeken, maar

Lees meer »

De eerste reacties op de zware nederlaag van de Tories en winst voor Labour en Reform in Britse verkiezingen: van “vreselijke avond” tot “bijna ongelofelijk”

Volgens exitpolls en de eerste resultaten lijdt de Conservatieve partij van premier Rishi Sunak een ongeziene nederlaag in de Britse parlementsverkiezingen, terwijl Labour een ruime meerderheid van de zetels behaalt. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan er sterk op vooruit. Dit zijn de eerste reacties.

Lees meer »