Gedaan met omrijden via Oude Bruggeweg om files te vermijden in Wingene, gemeente plaatst tractorsluis

De gemeente Wingene gaat een tractorsluis plaatsen op de Oude Bruggeweg om het groeiend sluipverkeer vanuit de Vorsevijvers tegen te houden. Het agendapunt kwam op de gemeenteraad van 29 april ter sprake. Een betonnen tractorsluis laat nog tractoren, fietsers en wandelaars toe, maar geen auto’s meer.

De Oude Bruggeweg, tussen de Fazantendreef en de Beernemsteenweg, is een smalle grintweg, waarop duidelijk met verkeersborden is aangegeven dat daar alleen landbouwvoertuigen, voetgangers, fietsers, ruiters en bestuurders van speed pedelecs toegelaten zijn.

Toch wordt de weg dagelijks door weggebruikers misbruikt voor sluipverkeer vanuit de Vorsevijvers. Zij kiezen de Oude Bruggeweg in plaats van de Fazantendreef. Daarover komen bij de dienst Mobiliteit ook steeds meer klachten binnen. Ook verkeerstellingen bevestigen dat het sluipverkeer niet afneemt, ondanks de duidelijke verkeersborden.

Hindernis

De Dienst Mobiliteit wil daarom een ‘tractorsluis’ plaatsen. Zo’n tractorsluis bestaat uit een betonnen blok met een hoogte van 17 centimeter in het midden van de weg, met twee paaltjes aan de zijkant. Dit is een moeilijke tot niet te nemen hindernis voor automobilisten, maar tractoren kunnen er wel probleemloos passeren.

Ook aangelanden, traag verkeer en ruiters en gespannen blijven toegang hebben tot dit deel van de Oude Bruggeweg. Daarvoor moest in de gemeenteraad een aanvullend verkeersreglement voor de Oude Bruggeweg gestemd worden, precies voor het gedeelte tussen de Fazantendreef en de Beernemsteenweg. Dat werd ook meteen goedgekeurd.

Sint-Pietersveld

Tijdens diezelfde gemeenteraad interpelleert oppositieraadslid Martine Devisscher (Burgerbelangen) over de lamentabele toestand van de grintweg op het Sint-Pietersveld, tussen campus Wingene De Zande en het kasteel. Op foto’s is duidelijk te zien, dat de weg vergeven is van de diepe putten tot een halve meter breed. Devisscher vraagt welke stappen de gemeente Wingene zal ondernemen om deze situatie te verhelpen en of er op korte termijn een oplossing mag verwacht worden.

(GGM)

The post Gedaan met omrijden via Oude Bruggeweg om files te vermijden in Wingene, gemeente plaatst tractorsluis is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »

Een eisen-lijst van 37 pagina’s en de pralines waar hij gek van is: alles wat u wil weten over Bruce Springsteen in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

Steven Van Moeffaert (KSC Blankenberge) blikt terug op mooi seizoen: “Spelers verdienen duidelijkheid”

We zagen Steven Van Moeffaert voor het laatst als speler actief in Waregem, waar KSC Blankenberge de finale van de beker van West-Vlaanderen won. Intussen was de promotie van eerste provinciale naar de nationale reeksen al afgedwongen.
The post Steven Van Moeffaert (KSC Blankenberge) blikt terug op mooi seizoen: “Spelers verdienen duidelijkheid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Café Den Hert verhuist voor één dag naar Heule-Watermolen

Het populaire Heulse allround café Den Hert, bekend voor zijn weekendambiance, sluit vrijdag 5 juli voor één dag zijn café. Ze verhuizen naar Heule-Watermolen ter gelegenheid van de jubelfeesten. Dit weekend verkiezen ze daar tijdens de 80ste Watermolenfeesten het 60ste Tineke van de Watermolen.
The post Café Den Hert verhuist voor één dag naar Heule-Watermolen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Start verbouwingen gemeentehuis voor nieuwe lokalen Scouts Tiegem: “Dit is nodig, want de huidige locatie is erg verouderd”

Deze week begon men met de verbouwingen in het voormalige gemeentehuis van Tiegem. Nu de cultuur- en toeristische dienst verhuisd zijn naar het gemeentehuis aan De Vierschaar 1, kan het gebouw heringericht worden tot jeugdlokalen voor de Tiegemse Scouts. “Dit is nodig, want de huidige scoutslokalen zijn erg verouderd”, aldus oud-scout en schepen van Jeugd Yannick Ducatteeuw (Inzet). “Op deze

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

’t Schippershof huisvest toeristisch informatiepunt in Menen

Voortaan kan je in de inkomhal van het stadsmuseum ‘t Schippershof een interactieve wand raadplegen, boordevol toeristische informatie over de grensstad. Het toeristische informatiepunt werd gesubsidieerd door de provincie en moet bezoekers toelaten om op een moderne manier aan toeristische informatie te geraken.
The post ’t Schippershof huisvest toeristisch informatiepunt in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fien Muylle (17) uit Lichtervelde treedt met haar band binnenkort op op de Gentse Feesten: “We brengen de iets heftigere rock en punk”

Fien Muylle (17) uit Lichtervelde studeerde dit schooljaar af aan MUDA, richting singer-songwriter. Voor haar zangexamen mocht ze optreden in Missy Sippy. Daarnaast zingt ze in de band Junkyjardpool, die deze zomer optreedt tijdens de Gentse Feesten.
The post Fien Muylle (17) uit Lichtervelde treedt met haar band binnenkort op op de Gentse Feesten: “We brengen de iets heftigere

Lees meer »

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK. Verlengingen in Hamburg, Ronaldo mist reuzenkans

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinales op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor? Voorlopig staat het nog 0-0.

Lees meer »