Omloop der volkscafés passeert straks ook door Beveren: “Ook daar zijn er gezellige cafés”

Beveren wordt in 2026 ook opgenomen in de ‘Omloop der volkscafés’, een fietsroute die onlangs werd voorgesteld. Momenteel gaat die nog niet door Beveren.

“De Omloop der volkscafés werd enkele weken geleden gelanceerd”, horen we van Ria Vanzieleghem (CD&V) op de gemeenteraad. “Het is een landelijke fietsroute met onderweg tal van bruine kroegen en praatcafés. We zijn enthousiast over dit verhaal en ontvangen veel positieve reacties. Echter vragen we ons af waarom deze route niet door Beveren loopt, waar ook leuke volkscafés te vinden zijn en gezellige plekjes om als fietser van te genieten.”

“De Omloop der Volkscafés is geënt op het fietsknooppuntennetwerk van Westtoer”, duidt schepen Matthijs Samyn. “We hebben Beveren zeker niet over het hoofd gezien. Momenteel is het centrum van Beveren echter nog niet opgenomen in het fietsnetwerk. Tegen het voorjaar van 2026 zal Westtoer een nieuwe versie van het fietsnetwerk lanceren.”

Extra lus

“De voorbereidingen om het fietsnetwerk aan te passen in heel West-Vlaanderen, inclusief Roeselare, zijn reeds opgestart. Westtoer werkt daarvoor nauw samen met de Stad, waarbij we onder andere pleiten voor de opname van het centrum van Beveren in het netwerk. Dit zal ons toelaten om de Omloop der Volkscafés ook uit te breiden naar Beveren (bv. via tweede Omloop, extra lus, etc.) en zo ook andere gezellige volkscafés op te nemen die zich langs het vernieuwde fietsknooppuntenwerk bevinden.”

“Naast het fietsnetwerk en de ‘Omloop der Volkscafés’ is er ook een nieuwe provinciale fietsroute ‘Groene Ronde Roeselare’, die momenteel in volle ontwikkeling is. Deze nieuwe fietsroute, met dezelfde thematische insteek als de Groene Gordel in Brugge en het Groen Lint in Oostende, is 45 km lang en kan worden opgesplitst in een noordelijke lus van 25 km en een zuidelijke lus van 27 km. Op vraag van de stad is er ook een startplaats voorzien, via een bewegwijzerde aanloopstrook, in het centrum van Beveren, wat op dit moment het hiaat in het fietsknooppuntennetwerk kan oplossen. Dus binnenkort nog meer fietsplezier in Beveren!”

The post Omloop der volkscafés passeert straks ook door Beveren: “Ook daar zijn er gezellige cafés” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wie heeft Michel Lion (85) uit Koksijde gezien?

Op zaterdag 29 juni, omstreeks 22.30 uur, verliet de 85-jarige Michel Lion zijn woning gelegen in de Zeelaan in Koksijde. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
The post Wie heeft Michel Lion (85) uit Koksijde gezien? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Juf Trui feestelijk uitgewuifd in De Plataan

Juf Trui Deseure nam deze week afscheid van haar leerlingen, collega’s en ouders en gaat met pensioen. In GO-basisschool De Plataan in de Mandellaan in Roeselare wordt Trui omschreven als dé juf van het eerste leerjaar.
The post Juf Trui feestelijk uitgewuifd in De Plataan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen genade voor hoogbejaarde drugsdealer: ‘Bertje de cannabisboer’ (81) krijgt twee jaar effectieve celstraf

Terwijl veel van zijn leeftijdsgenoten hun dagen in een rustoord slijten, zoekt Albert M. liever de spanning op. Liefst 36 jaar na zijn eerste veroordeling en op een zucht van zijn 82ste verjaardag kreeg de Nederlander, in het drugsmilieu bekend als ‘Bertje de cannabisboer’, opnieuw twee jaar effectieve celstraf. “Hij trekt totaal geen lessen uit zijn eerdere veroordelingen.”

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Belgen verbruikten vorig jaar minste energie in bijna 30 jaar

Het energieverbruik in België lag vorig jaar op het laagste peil sinds 1995. De daling heeft te maken met de erfenis van de energiecrisis, de industriële activiteit die op een laag pitje staat en de mildere winters. Het merendeel van die verbruikte energie is nog altijd fossiel, maar het aandeel hernieuwbare energie stijgt licht.

Lees meer »

63ste Cartoonfestival van start in Knokke-Heist

Van 6 juli tot 1 september kun je in Knokke-Heist opnieuw terecht voor het Cartoonfestival. Thema van deze 63ste editie is ‘Choose life’, over de essentiële vraag hoe we ons leven vormgeven. Nieuwe hoofdlocatie van het gratis evenement is zaal Ravelingen, vlakbij het station van Heist.
The post 63ste Cartoonfestival van start in Knokke-Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ingeborg doet pal in de zomer bizarre aankondiging : “Het is mijn hobby om mensen in de war te brengen”

TV-gezicht Ingeborg (57) en zanger David Vandyck (45) slaan de handen elkaar. Met hun kerstconcert ‘LICHT’ wil het duo mensen raken en ontroeren, maar brengen ze ook een boodschap van hoop. De vertrouwde kerstklassiekers zoals ‘Witte Kerstmis’, ‘Feliz Navidad’ en ‘We Wish You A Mery Christmas’ vullen ze aan met speciale, thematische composities. Het is de eerste keer dat Ingeborg

Lees meer »

Waarom is Beryl een ‘historische’ orkaan volgens wetenschappers? “Zulke krachtige exemplaren zie je nu normaal niet”

Meteorologen kijken vol verbazing toe naar orkaan Beryl in de Atlantische Oceaan, die ze nu al een ‘historische’ orkaan noemen. Beryl brak dan ook in een mum van tijd heel wat records. Maar hoe uitzonderlijk is deze orkaan écht? Waarom is de orkaan zo krachtig kunnen worden? En wat belooft dit voor de rest van het orkaanseizoen? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters

Lees meer »