Abdijenroute op oude spoorwegbedding vergt herinrichting van zes kruispunten in Brugge

De Provincie West-Vlaanderen heeft een aanvraag ingediend voor de herinrichting van de vroegere spoorwegbedding tussen Brugge – Eeklo – Gent. Het geplande fietspad loopt over verschillende gemeentes. Op 29 april stemde de Brugse gemeenteraad in met de zaak der wegen van de omgevingsvergunningsaanvraag op grondgebied Brugge. Zes kruispunten moeten aangepakt worden.

“Het fietspad is zowel een functionele als recreatieve verbinding tussen de verschillende woonkernen en natuurgebieden”, zegt schepen van ruimtelijke ordening Franky Demon (CD&V)

De gemeenteraad nam kennis van de resultaten van het openbaar onderzoek. Er werden volgens schepen Franky Demon geen standpunten, opmerkingen of bezwaren ingediend tijdens het openbaar onderzoek: “De Stad is van oordeel dat de voorgestelde ligging, breedte en uitrusting van de gemeenteweg een geschikte en aanvaardbare invulling geeft aan het openbaar domein.”

Kruispunten

Een aantal kruispunten op Brugs grondgebied worden aangepast met als doel meer veiligheid voor de fietsers te creëren. Bij de kruisingen met de gemeentewegen krijgt het fietspad voorrang. Hiervoor worden de nodige verkeerstechnische maatregelen genomen. Enkel bij de kruising met de Astridlaan en de gewestwegen op het grondgebied van Damme blijft de rijbaan de voorrang behouden. Ook het startpunt aan Steenbrugge krijgt een nieuwe invulling.

Het startpunt aan de Baron Ruzettelaan wordt onthard. De overgebleven verharding wordt beperkt, zodat de zone niet kan gebruikt worden om te parkeren. Het startpunt krijgt een extra markering met een welkomstmuur.

Verlegd

Aan de Sint-Trudostraat komt het fietspad in bestaande toestand niet recht op recht uit op de straat. Om deze situatie te verbeteren, wordt het fietspad tussen de Baron Ruzettelaan en de Sint – Trudostraat verlegd. Op deze manier kunnen de twee delen van het fietspad recht op recht uitkomen, wat de veiligheid voor de fietsers aanzienlijk verhoogt.

Ter hoogte van de Astridlaan sluit de Weidestraat aan op het fietspad. Om deze aansluiting beter de faciliteren wordt een verharde verbinding aangelegd tussen de straat en het fietspad. Deze zal enkel toegankelijk zijn voor fietsers. Ook ter hoogte van de Astridlaan worden de nodige ingrepen voorzien om een veilige aansluiting van het fietspad te maken op de straat.

Verhard

Ter hoogte van de Astridlaan sluit de Weidestraat aan op het fietspad. Om deze aansluiting beter de faciliteren wordt een verharde verbinding aangelegd tussen de straat en het fietspad. Deze zal enkel toegankelijk zijn voor fietsers. Ook ter hoogte van de Astridlaan worden de nodige ingrepen voorzien om een veilige aansluiting van het fietspad te maken op de straat.

Het kruispuint met de Lorreinendreef.

De kruising met de Sparrenstraat krijg ook een grondige wijziging. Momenteel is hier een wegversmalling aanwezig om het verkeer te laten vertragen. Deze versmalling blijft behouden, maar er wordt een verkeersplateau aangelegd. Dit maakt dat voertuigen, die in de nieuwe situatie geen voorrang meer zullen hebben, worden afgeremd.

Oud bushokje

Het laatste kruispunt op Brugs grondgebied dat wordt aangepast is dat aan de Rijckeveldestraat. Net als bij de Sint-Trudostraat komen de beide delen van het fietspad hier niet recht op recht uit op de straat uit. Net als bij de Sint-Trudostraat wordt ook hier het fietspad verlegd, zodat beide delen recht tegenover elkaar uitkomen. Hiervoor wordt het oude bushokje verwijderd.

The post Abdijenroute op oude spoorwegbedding vergt herinrichting van zes kruispunten in Brugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Een eisen-lijst van 37 pagina’s en de pralines waar hij gek van is: alles wat u wil weten over Bruce Springsteen in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

Maar één Democraat zou Trump volledig in de pan hakken bij verkiezingen, volgens nieuwe poll

Volgens een nieuwe poll van persbureau Reuters en marktonderzoeksbureau Ipsos is er maar één Democraat die erin zou slagen om Donald Trump te verslaan mocht die het tegen de oud-president opnemen tijdens de verkiezingen op 5 november. Het zou bovendien afgetekend gebeuren: met maar liefst 11 procentpunt (!) voorsprong. Er is wel één probleem: de kandidaat in kwestie liet in

Lees meer »

Fanfare bracht gouden koppel Wilfried en Marleen samen

Op 29 juni 1974 stapten Wilfried Demon en Marleen Desmidt in het huwelijksbootje. Het koppel vierde zijn gouden jubileum bij hen thuis in de Dahliadreef in Westkapelle. Schepen Bert De Brabandere bracht namens het gemeentebestuur en het koninklijk paleis de felicitaties over.
The post Fanfare bracht gouden koppel Wilfried en Marleen samen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste editie van Waffle Ride in Beernem

Gravelliefhebbers zakken op zaterdag 6 juli af naar Beernem voor de eerste editie van de Waffle Ride. Naar analogie van een aantal Amerikaanse gravelritten, organiseert Cycling Team Toeristiek aan O. C. De Kleine Beer een gelijkaardig evenement.
The post Eerste editie van Waffle Ride in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

KAART. Van Mil in Mol tot Emma in Malle: deze namen kregen baby’s de voorbije 10 jaar het vaakst in jouw gemeente

Olivia en Noah waren in 2023 de meest gegeven babynamen in Vlaanderen en bij uitbreiding in heel België. Een stad als Mortsel kan dan ook als representatief worden gezien, want tussen 2014 en 2023 waren Noah (19 keer) en Olivia (16) de meest gegeven voornamen aan pasgeboren baby’s. Maar in heel wat andere steden en gemeenten voeren andere meisjes- en

Lees meer »

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »

Zelfs tien bemiddelingsgesprekken volstaan niet bij de Nationale Loterij: “Vertrouwen in CEO Jannie Haek is helemaal weg”

“Er is geen vertrouwen meer in Jannie Haek.” Dat zeggen de vakbonden bij de Nationale Loterij over hun CEO. Tien bemiddelingssessies volstonden niet om de open oorlog die er al maanden woedt, constructief te beëindigen. Haek wordt “onaanvaardbaar verbaal geweld” en “overmatig alcoholgebruik” verweten. “Wij hopen dat het directiecomité stappen onderneemt.” Dat wil zoveel zeggen als: Haek moet weg.

Lees meer »

Israëlisch leger beveelt massa-evacuatie Khan Younis, 250.000 Palestijnen moeten (opnieuw) vluchten

Het Israëlisch leger heeft een massa-evacuatiebevel uitgevaardigd voor de Palestijnen in Khan Younis, de op 1 na grootste stad in Gaza. Volgens de VN wordt meer dan kwart miljoen mensen getroffen. Sinds de start van de oorlog hebben de Palestijnen zich al talloze keren gedwongen moeten verplaatsen. "De meesten zijn pas teruggekeerd of net van Rafah naar Khan Younis gevlucht

Lees meer »

Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf opgepakt: “Dit is hallucinant”

In het strafonderzoek naar de fraude bij het magistratenexamen van januari hebben speurders van de Brusselse federale politie één van de twee klokkenluiders in het dossier opgepakt. De advocaat werd vrijdagochtend door drie agenten van zijn vrijheid beroofd en de hele voormiddag verhoord. “Dit is hallucinant” zegt zijn raadsman.
The post Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf

Lees meer »

Politie-interventie bij paleis van Versailles door geschil tussen verkopers

Er heeft donderdagnamiddag een interventie van de veiligheidsdiensten plaatsgevonden bij het paleis van Versailles, in de buurt van Parijs. Dat zou het gevolg zijn van een geschil tussen twee verkopers, waarbij een van hen een mes had getrokken. Dat meldt de krant Le Figaro, die sprak met een politiebron. Er zou geen sprake zijn van terreur.

Lees meer »

B&B Stee 23 uit Oostkamp is maandag te zien in ‘Met Vier in Bed’

Maandag 8 juli is B&B Stee 23 te zien in het VTM-programma Met Vier in Bed. In de groene en rustgevende omgeving van het Kampveld ligt B&B Stee 23 in de Papenvijversstraat 23, uitgebaat door Inge Jacobus (51) en Bruno Declerck (53). Zes jaar geleden is de B&B open gegaan na een grondige renovatie van de verschillende gebouwen. Ze hebben

Lees meer »