Camera legt moment vast waarop man caféganger (44) neerschiet in Schaarbeek

Een 44-jarige man raakte zondagavond levensgevaarlijk gewond bij een brute schietpartij in Schaarbeek. Dat werd bevestigd door de politie Brussel Noord. Op de videobeelden is te zien hoe het slachtoffer hulpeloos achterblijft op het terras. De man verkeert momenteel in levensgevaar. 

Meer krantenkoppen in België

China laat na 18 jaar Amerikaanse predikant vrij

Volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken is een Amerikaanse predikant die sinds 2006 in China werd vastgehouden, zondag vrijgelaten. David Lin werd tot levenslang veroordeeld, volgens Amerikaanse media op beschuldiging van fraude, maar Washington achtte de veroordeling ongegrond.

Lees meer »

Isabel Lebbe neemt afscheid van gemeentepolitiek: “Extra tijd voor andere zaken”

Isabel Lebbe (45) uit de Kattestraat in Abele staat niet meer op de lijst van CD&V voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De voorbije jaren was ze onder andere OCMW-voorzitter en voorzitter van de gemeenteraad. Nu zetelt ze nog in het Bijzonder Comité voor Sociale Dienst.
The post Isabel Lebbe neemt afscheid van gemeentepolitiek: “Extra tijd voor andere zaken” appeared first

Lees meer »

Nu ECB de rente verlaagt: bij welke banken kun je straks goedkoper lenen volgens onze geldexpert? “Zelfs 0,10% is al een gigantisch verschil”

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de rente voor de tweede keer dit jaar verlaagd met 25 basispunten tot 3,50 procent. Daardoor zou lenen opnieuw goedkoper worden. Maar kunnen de banken die nu stunten met hoge rentes na de strijd om de staatsbonmiljarden dat wel waarmaken? HLN-geldexpert Pascal Paepen verwacht dat lenen voor een huis bij sommige banken duurder zal

Lees meer »

Dominique Pelicot (71) verschijnt na week afwezigheid dinsdag normaal weer voor rechtbank tijdens verkrachtingsproces

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »

Cipier getuigt over wantoestanden in Antwerpse gevangenis: “Ze laten hier jonge poppemiekes werken. Die dagen de mannen uit, of ze het er nu om doen of niet”

Een gedetineerde wordt drie dagen gefolterd in zijn cel. Een maatschappelijk werkster wordt verkracht tijdens een één-op-één gesprek. Het lijkt wel of ze in de gevangenis van Antwerpen van incident naar incident leven. “Het voelt alsof hier permanent iemand met een kettingzaag achter ons aan loopt. We wandelen niet hoor, we lopen”, vertelt een cipier anoniem aan HLN.

Lees meer »

Diamant voor Eric en Maria uit Ingelmunster

Burgemeester Kurt Windels, schepenen Martine Verhamme en Trui Lambrecht brachten een thuisbezoek aan het diamanten echtpaar Eric Vermeulen en Maria Delaere uit de Jacob Van Arteveldestraat.
The post Diamant voor Eric en Maria uit Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »