Japanse stad gaat zicht op Mount Fuji verbergen om overtoerisme tegen te gaan

Een kleine Japanse stad in de buurt van Mount Fuji heeft besloten een hoge schutting te plaatsen op een populaire plaats om de bekende vulkaan te fotograferen. Hiermee hopen ze een halt toe te roepen aan de toevloed van buitenlandse toeristen.

 

Meer krantenkoppen in België

Feesten Heule-Watermolen verliezen metWalter Deleu (76) opnieuw een oud-voorzitter

Nog maar vorige maandag 1 juli is dr. Claude Damman ten grave gedragen of Heule-Watermolen is opnieuw in rouw door het overlijden de dag erop van Walter Deleu. Beiden waren oud-voorzitter van het feest- en cultuurcomité dat de Watermolen Feesten organiseert. Toevallig vindt in de levendige gemeenschap net dit weekend de 80ste editie plaats van de kermis, die voortvloeide uit

Lees meer »

ISVAG vraagt wijziging aan voor omgevingsvergunning om afvalverbrandingsoven in Wilrijk open te houden

Afvalintercommunale ISVAG heeft een wijziging aangevraagd voor haar omgevingsvergunning. Het bedrijf kreeg eind 2022 een proefvergunning van 2 jaar maar moet daarvoor voldoen aan verschillende voorwaarden, die enkel haalbaar zijn bij een wijziging van de omgevingsvergunning. "We moeten de impact op de buurt zoveel mogelijk beperken", zegt Kristel Moulaert, algemeen directeur van ISVAG.

Lees meer »

Andrew Tate en broer aangeklaagd voor grootschalige belastingontduiking in Verenigd Koninkrijk

De Britse controversiële influencer Andrew Tate en zijn broer Tristan worden beschuldigd van grootschalige belastingsontduiking in het Verenigd Koninkrijk. Ze zouden jarenlang samen met een derde persoon belastingen hebben ontdoken op een bedrag van 25 miljoen euro, gekregen als inkomsten uit hun internetactiviteiten. De Britse politie heeft een civiele procedure tegen de 3 aangespannen.

Lees meer »

Poepsjiek restaurant met imposante glazen koepel opent op unieke locatie in Knokke (al heeft het zelf geen toiletten)

Een glazen koepel met een architecturaal staaltje van wereldniveau: het kan wel tellen als unieke locatie voor je restaurant. Christophe Deklerck(64), die mee aan het roer staat van Hotel Memlinc in Knokke, zag daarin dé perfecte locatie voor zijn – op zijn zachtst uitgedrukt – chique nieuwe zaak. Opvallend detail: een van de meest indrukwekkende restaurants van Knokke heeft géén

Lees meer »